Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális óra
Ez az adatlapja.
Multiméter dióda vizsgálójával minden szegmenst ki kell tudnod gyújtani. Ha nem sikerül, akkor a kijelző a beteg, ha igen, akkor az IC. Azt is összeírhatnád, hogy melyik szegmensek nem világítanak, mert abból akár mérés nélkül is ki lehet logikázni...
Hajónapló, kiegészítés: Ha zárlatos akkor nem, de akkor is beszédes a "dióda vizsgálós egyenkénti" mérés...
Lehet még "mozgósodott/törött" szalagkábel és forrasztás (azt is ki lehet "logikázni" kis szerencsével, a "hibalista" alapján). Van olyan jó, mint a SUDOKU. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
Madzagos fórumtárs kérésére.
A nyáktervet nem érdemes idetenni, mert az már sok helyen nem igaz.
Megcsináltam ezt katódos kijelzőhöz is ha érdekel.
Természetesen érdekel van jónéhány kijelzőm legalább elhasználom
Td62783 van egy két db nekem is az ugyan az. Köszönöm hogy megosztottad a rajzot és a hexet. Nemsoká jelentkezek az órával.
Igen, én is 62783 adtam volna.
A katódosnál a 74LS02 helyett tehetsz CD4001-et is. (a lábkiosztásra figyelj) Ezt a kijelző panelt neked adom ha kell. Ez közös katódos, és ehhez a kapcsoláshoz készült. Hasznos karakter magasság = 25 mm piros színű.
Ez a PDF még lemaradt.
A HEX-et is meg tudom írni a PIC-be ha kell. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2019
A kijelzőpanelt megköszönöm ha elteszed nekem illetve a td62783- ból ha van felesleged szívesen elfogadom.
Szia!
A korábban feltett rajzok nem jók, a kettőspont ledek nem jól vannak bekötve !!! Véletlenül egy régebbi doksit tettem fel, ezért azokat ne vedd figyelembe. Itt vannak a jó rajzok.
Köszönöm hogy feltetted a javított változatot!
Rendbe hoztam a katódos kijelző panelt.
Szerintem ezt érdemes megépíteni, mert ez már kész. Csak az alá kerülő óra panelt kell megtervezni. Az alsó felén tüskesorok vannak (a képen nem látszik). Ezek a mellékletben levő kapcsolási rajzon, a karikázott számokkal vannak összerendelve. Így ez alapján az alsó panelt meg tudod tervezni hozzá. Egy TD62783 R-tömböt tudok adni, bár ehhez nem az kell. PIC-et is meg tudom írni ha akarod. Tervezni csak akkor tudsz, ha a kezedben van a panel.
madzagos kolléga!
Amit kaptam tőled kijelzőket, tudnál e adni hozzá adatlapot? Ami rá van írva típus azt nem lelem a neten. Jó ötletet adtál. Találtam itthon TMS3450NL IC-t. Ehhez csak körítést kell csinálni. Arra gondoltam, hogy fényellenállással figyelem a környezet világosságát. Éjjel halványan világítson a kijelző. Nappal sehogy. Csak gombnyomásra világítson, de akkor nagyobb fényerővel.
12301GUR0B
A mérete 70x48x11mm A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
A kijelző digitek, vagy a panel bekötése érdekel?
Szerintem a panelra normálisan rá van írva mi a bekötés, ahhoz képest meg a digitek bekötése visszarajzolható... De a kapcsirajza meg itt van pár hozzászólással feljebb Janigel-től Szóval mi is a kérdés? A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
Semmit sem tudok róla. Érdekel a lábkiosztás. A ledek árama. Még a színét sem tudom. Talán zöld.
Közös anód? Vagy katód? Tudom kilehet mérni, de egy adatlap szemléletesebb lenne.
Közös anódos és piros színű. 12voltos.
itt a fenti kép gyanús...
Bővebben: Link
Nem bírtam ki!
Kiforrasztottam a kijelzőket és kipróbáltam. 6-ból 5 tökéletes. 1-nél 1 szegmens nem világít. A felső vízszintes. De sebaj, mert óra és perc kijelzést akarok. 8 Volttal és 10 mA áramkorláttal próbáltam. Jöhet a tervezés. Köszi még egyszer.
Privátba küld el a címed küldök egy kijelzőt. Ez az első rossz a készletből.
Köszi. Nem fontos. Mint írtam óra és perc kijelzést akarok. Ahhoz 4 db elég.
Kimértem a bekötést.
Remélem jól rajzoltam le.
Akkor tudnál 6 kijelzőst csinálni. Ehhez a kijelzőhöz a TMS3450NL nem lesz jó.
Elég a négy számjegy. Éjszaka nem érdekelnek a másodpercek.
Miért nem lesz jó. Illeszteni kell a jeleket. A multiplexelésre gondolsz? Azon még agyalok |
Bejelentkezés
Hirdetés |