Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3056 / 3607
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 1

Idézet:
„Itt azokra gondolok, akik munkával keresik a pénzt.”
Szerintem munkával nem lehet pénzt keresni, vagy csak keveset, vagy nagyon nehezen. Mondjuk kell hozzá egy alap tőke (pl. öröklött), de különféle pénzügyi spekulációkkal (szimplán ad vesz valamit) van aki annyit keres havonta, mint amennyit én egész életemben kerestem...
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Anyámnak mondtam párszor, hogy ha megtanítottál volna lopni most gazdagabb lennék. Én is vállalkoznék de még nem tudom biztosra mi az a cél irány.
(#) (Felhasználó 1947) válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Vagy lenne a börtönben pár kigyúrt, meleg barátod
Annyit biztosan megérne, nemigaz?
Ha van félretéve 10-20 milliód,már vállalkozhatsz is.
Anélkül nem fog menni, főleg az első évek.
Szép is az álmodozás
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Ma a hiányszakmákkal jól lehet keresni, mivel nincs szakember, arra a kevésre aki maradt heteket hónapokat kell várni, így akár szemtelenül magas munkabért is el lehet kérni. Pl. egy vízvezetékszerelő 2 napi díja százezer, de ebben a 2 napban összesen dolgozik 8 órát. És a tróger munkát természetesen nem ő végzi, az árkot neked kell kiásni, a csempét neked kell leverni, ő csak a szakmunkát csinálja, behúzza a csövet meg ráköti a szerelvényeket. És annyi munkája van, hogy 2 hónapot kell várnod rá...
(#) szikorapéter válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Saját tapasztalatom:
Eger szép kis városában egy lakótelepen mobilhívásra azonnal helyszínre vonultam (villamossági vészhelyzet ).
Vasárnap mentem ki mellesleg amikor én is inkább töltöttem volna pihenéssel időmet. Sebaj.
Elkezdtem feltárni a hibát ( 2 komplett szoba fali aljzatai nem funkcionáltak megfelelően ( fázis: 140V , nulla: 90V , védő 63V)
Mivel ez már erős érintésvédelmi kockázattal járó hiba így mind majdnem az egész vasárnapom / összesen 7/ és a hétfőm ráment a hiba kijavítására (sok égett kontaktus, rengeteg helyen az érintésvédelmi szabályok súlyos megsértése....stb.
Összesen volt benne 16 óra munkám + 3 kiszállás Egeren belül. Mondtam hogy mivel sürgős volt , 3 kiszállást nem számolom fel, anyaggal együtt legyen 130E ft. Úgyis a tulaj fizeti mert én a bérlőknek javítottam ki.

Itt lesz érdekes a történet: A tulajdonos felháborodott hogy ilyen sokat merek elkérni ennyi munkáért és hogy ő nem fogja nekem kifizetni bármit is csinálok.
Végül megfenyegettem hogy ha nem fizet cégemen keresztül ráterhelem számlával, de akkor mindent és vastagon fogó ceruzával, akkor vagy fizet vagy megy börtönbe. Végül nagyon nehezen de kifizetett 80E ft-ot.
Tanulság: sóher f*szoknak ne vállalj munkát.
Ha már azt sem tudták értékelni hogy a kijárást nem számoltam fel.
mondják hogy drágák a villanyszerelők. Persze mert ha a felét se fizetik ki a munkámnak akkor minek is csinálom?
Még jó hogy ritkán vállalok el villanyos melót mert cégem van.....
(#) (Felhasználó 1947) válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 5

Hát igen.
A vizes meg panaszkodik hogy a műszerész lehúzta, mert húszezer volt a led tv javítás, pár forrasztásért ennyit elkérni....
(Persze Ő nem látja hogy a hibakereséshez szkóp kell, meg multiméter, meg szaktudás.
Te meg nem látod hogy mennyi a Rothenberger csőszerelő készlete, meg a roppantófogója.)
Ezért van az hogy kishazánkban mindenki lehúz mindenkit,és egyúttal ugyanerre panaszkodik.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2019
(#) (Felhasználó 1947) válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Szép kis sztori, meg is hatódtam.
Mielőtt megcsináltad volna a melót, nem ártott volna egyeztetni a tulajdonossal, hogy mennyi is lesz az annyi.(Ha nincs kalkuláció, a végén annyit kérsz, amit nem szégyellsz, a tulajnak nem volt esélye dönteni:kéri, vagy nem a melót.)
Az Ő szemszögéből annyi a sztori, hogy kimentél hétvégén, és két napi melóért elkértél 130-at.
(anyagdíj nem ismert)
Ez az a helyzet, mikor minden saller jó helyre megy.
(#) szikorapéter válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 2

Bocs azt kihagytam a szövegből hogy ismertetve lett a tulajjal a körübelüli bekerülési költség és megkértem hogy ezt közölje a tulajdonossal is (mivel semmi kontaktom nem volt hozzá).
Ezek után jött volna a pofon, de mégsem.
Minden esetre azóta kevésbé vállalok el ilyesmit nem hiányzik az hogy vitázzak valakivel erről, inkább maradok otthon a hétvégén és iszom a söröm, vagy javítgatom a gépeket.
(#) (Felhasználó 1947) válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Én kizárólag úgy végzek el munkát, és úgy végeztetek el munkát mással ha előtte le vannak fixálva a részletek,árak.
(Szóban, vagy ha problémásnak tűnik a helyzet, ember akkor írásban)
Utána nincs melléduma, hogy miért ennyi, meg miért kisnyul. Ennyi.
Alap hogy senkit nem kell hülyének nézni,és ugyanezt elvárni.
Ha ez nem megy, akkor tényleg otthon kell maradni sörözni
Na meg ugye az említett számlaadás, de ebbe már bele se menjünk...
(#) mnyugger válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Ez a modern kori rabszolgaság.
(#) Ge Lee válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 1

És az benne a durva, hogy senkinek fel sem tűnik, vagy csak simán már hozzászoktak. Az ember semmit nem változott évszázadok óta, a módosabb továbbra is használja a szegényebbet arra hogy még több pénze legyen, és ugyanúgy van éhínség, háborúk, stb. mint régen.
Egyedül az idő telt.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 1

Idézet:
„... megtanítottál volna lopni most gazdagabb lennék.”

Szegényebb. Inkább az embernek ne legyen semmije.
(#) antikzsolt válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Lehet piciben is indulni de elég durva évek elé nézel. Én is ezt csinálom. Magam főnöke/munkása vagyok.
Reggel elmegyek fél 8 kor dolgozni délután fél 5 re hazaérek.. Ha van megrendelés legyártom a gyertyákat. Ha nincs hirdetek vagy tanulom a gyertyaöntést. De ha nincs a gyertyához kedvem nyúlni tanulás miatt akkor a családommal vagyok. Ha meg munka van akkor bizony hajnali 2-ig fent szoktam maradni hogy fel tudjam adni a csomagot hamar. Tehát ez maximum 1 évig mehet így hogy csak másodállásban csinálom. Azután át kell állnom főállásúra. 1 évem van rá hogy a megfelelő tudás,technológiát formákat megvegyem. Van olyan forma ami 6000ft és minimum 10 darabot kell venni hogy hatékonyan tudjak dolgozni vele. És a gyertyák közt van millió fajta. Mindig lehet találni valami újat. De egy sima rúd gyertya forma ára 2000-3000ft és abból ha sokat akarok csinálni 30 darab is kevés. 1-1 öntés közti idő 6 forma mellett 3-4 óra.(30 darabnál már sokkalta több idő a takarítás és a felfűzés miatt.) Ebben benne van hogy színt váltok fehérre(a legkisebb maradék szín is meglátszik benne) és ki kell takarítanom aprólékosan, kiöntöm, és utómunkát elvégezve újra felfűzöm. NA ebben a 2-3 óra szabadidőben tanulok más formákon vagy informálódok.
Sajnos bár hiányszakma az egyedi gyertya készítés nem lehet vele jól keresni. De még megéri. Sokat kell dolgozni de mellette van idő mást is csinálni.
(#) Ge Lee válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Azon csodálkozom hogy még nem haltál éhen. Vesz valaki egyáltalán ilyet? Ha vesz is minek? Elég korlátozott lehet a célközönség akinek készül. Én összesen egyel találkoztam eddig életemben, azt is úgy kapta valamelyik családtag valakitől mellékajándékként.
Aztán csak fogta a port, tologatva volt ide oda, majd ki lett hajítva.
(#) lóri válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Érdekes, Karácsonykor szoktak ilyen gyertyaárusok lenni és ott vettem valami hajóformát 4ezerért, meg gömbformát. Voltak tökjó figurák is. Talán inkább szezonja van, de szobadísznek kiváló.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Vannak azért gyertya mániákusok szép számmal. Egyszer ifjúkoromban besegítettem egy ilyen gyertyásnak, igaz csak szállítással, de elcsodálkoztam, hogy mennyire van keletje a legkülönbözőbb gyertyáknak. Nekünk is van itthon gyertya, áramszünet esetére, bár nem is emlékszem mikor volt ilyen esemény.
(#) SALáta válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Hú de olcsójaini voltam, apóséknál van ilyen gyertyaöntés. Kb alapanyag meg egy kicsi ami kijön belőle, ha nem lenne ingyen a munkaerő nem érné meg. Anyagköltségen gyártottam nekik dugókat a csőhöz amibe öntik. Meg csövet is méretre szabtam. Mikor látták mivel szúrom le majd szívinfarktust kaptak mekkora pazarlás...

Nem tudom mekkora piaca van, minden esetre szezonális. Állj azért ennél több lábon.
(#) antikzsolt hozzászólása Júl 25, 2019 /

Több lábon fogok állni hamarosan. A fő tevékenységet nem írom le mert abból csak cirkusz lesz. Hiába hivatalos teaor kóddal ellátott munka.
Mellék tevékenységként:
Lézergravírozás, fa és epoxi ékszerek/dísztárgyak(ezt majd csak jövőre indítom el kb márc. közepe felé. Januártól nyitásig tanuló fázis)/gyertyaöntés.

Amúgy van rá kereslet a gyertyákra. Találtam egy olyan célközönséget amit nem nagyon szolgálnak ki. Mert a nagyobbaknak már nem pénz. A kicsiknek(pl mint én) meg nem érdekes mert viszonylag sok munka kevés pénz. De nekem mint kereset kiegészítés tökéletes. Havi nettó 30.000ft bejön a gyertyákból és ez a harmadik hónap a cég életében. Érdekel a kézzel készült holmik. Bár tényleg nehéz megélni belőle. Nekem ez nem munka hanem szórakozás. Ami hasznot termel.
(#) antikzsolt válasza SALáta hozzászólására (») Júl 25, 2019 1 /

El tudnád mondani miből csináltad a dugókat és a csöveket? Én egy ideig pvc csövet is használtam. Jelenleg az alumíniumra akarok áttérni.
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Gyanítom, hogy CNC maróval.
Ámbár állítólag nem szerencsés, ha ráteszi az ember fia kezére az eszközt...
De nem értek hozzá.
(#) antikzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Nem azt kérdeztem hogy mivel hanem miből.
Sajnos a környékemen nincs igazi mester ember akihez el tudnék menni tanulni. Bár az internet sokat segít de az nem olyan.
(#) SALáta válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Már maróval csinálnám de a pvc csövet kis esztergával csinálgattam. A dugó pa6 vagy régi nevén danamid, de az extrudált nem biztos hogy szerencsés, ezt kapsz mindenhol. A tükör felület a jó persze.
Alu baromi drága, és tükrösítés lehet elmaradhatatlan.
Mondjuk lehet hozzá venni spéci lapkát amivel nem is muszály. Ha meg kell akkor a csapos filc/lyukköszörű páros."Tuningszárral" és egy kis bécsi fehér faggyúval csodákra képes.

Gafly, az az anyag volt ám . 120 kg környéke +ráhagyás. Ha a gépet tettem volna az ujjacskámra nem maradt volna belőle semmi. Bár igaz egyedül tudom mozgatni ha kell, 6 tonna. Itthoni az kevesebb-nem is olyan gyors, max 1 tonna, az eszterga-ami még most sem megy- egy hízott disznó, 1.7 tonnájával. Mondjuk a falra még megy egy duci, üresen 50 kilónyi elektromos szekrény. Mert nem fogok a földtől 10 centire lévő villamos részéhez ha probléma van lefeküdni.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Egyszer mennénk "üzemlátogatásra", ha lehet.
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Lehet bármikor, bár rend a tároló hiánya miatt nincs, még a tüzépen van a cement hozzá, vagy épp bányásszák az alkotóelemeit..

Pár kép a felújításról, tükörfordítás...

Örülök hogy a plci programozását megértettem egy szinten. Még egy orsócsapágyazás lenne, már "csak" zsír kell hozzá+egy mozgó burkolat, hogy ne csapja a vizet mindenhová.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) 444Tibi válasza granpa hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Várjál, nem pont így.
Minden hétköznap szerda kivételével és szombaton 16-08-ig vagyok, így minden szerdám és vasárnapom szabad.
A 16 órás munkaidőmben benne van legális 5 óra alvás. Ezért ha hazamegyek, mehet a fűnyírás, szomszédnak segítés, postára menés, asszonynak bevásárlás bármi, nagyon ritkán alszok otthon napközben talán havi 1-2 napoon pár órát.
Ez így 21-22 munkanap/hó azaz van 8-9 teljes szabadnapom.
Nem tagadom, van fizikai munka is de nem vészes és szeretem csinálni (kisállatokkal kell foglalkozni valamint kisebb karbantartási dolgok amiket kimondottan élvezek valamint ezért külön emelt juttatás jár és kapok bejárásra kilométerpénzt. És kimondottan szeretnek a munjahelyemen, szeretek itt dolgozni.
Most is melóba vagyok, 2 órája fórumozgatok. Így se jó a 330-350 körüli nettó?

Szerintem ez így 55 körül maga a kánaán, pláne hogy sajnos pár éve megrogytam kicsit, az egészségem, fizikai munkabírásom sajna a töredékére esett vissza (szívprobléma).
(#) 444Tibi válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 25, 2019 / 1

Maximálisan egyetértek és gratula amit csinálsz.
Látod engem meg letolnak hogy havi 8-9 teljes szabadnappal sokat dolgozok
Nekem a millák sosem, és most már abszolút nem motiváció. Az az "örülök ami van és nem vágyok többre típus vagyok.
Ráadásul már kb. megvan mindenünk, az asszonnyal békesség, szeretet, sokan megfordulnak utánunk mert kézen fogva megyünk az utcán, 2 szép fiammal jó a viszony,
igaz nem Aston Martin csak egy Skoda Felicia, de van autó , megvan a kecó, nem palota de takaros, szeretek a kertbe tökörészni, kajára bőven jut, 3 évi tüzelőt kaptam ingyen most tavasszal csak el kellett hozni és felaprítani. Hobbimnak tudok élni, nem probléma ha pc-t fejlesztek vagy bevásárolok elektronikai cuccokat.

Mit akarnék még?

Persze van nekem is tervem, egy sufni-garázs-barkácsolós kis épület, ha nem jövőre akkor majd 2-3 év múlva készül el. Remélem időm még mint a tenger hogy megvalósítsam. Nem sietek.
(#) granpa válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 25, 2019 /

Ezt tudtam, mert beszéltünk róla. Én is ~30 évet voltam olyan munkahelyeken, ahol a szolgálati idő alatt kialudhattam magam. Ebből 5 év csak éjszaka, estin tanulás. A további 25 év alatt viszont riasztáskor ugrani kellett. Átlagosnál kicsit jobb kereset. Nekem kényelmes volt, jártam horgászni, kirándulni. 2003-ban felszámolták a műszaki állományt. 5 évvel később nyugdíj, de ezalatt 40 %-kal csökkent a keresetem az újabb munkahelyeken.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Júl 26, 2019 /

Nem jó a link...
(#) antikzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Júl 26, 2019 /

Próbáld így a google megtalálja
Bővebben: Link
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 26, 2019 /

Köszönöm.
Nem semmi
Következő: »»   3056 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem