Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tagadhatatlan egy mosolygós béka
Én meg még mindig dolgozok pedig már kezd később járni. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2019
Mögötte ülő oktatója, persze. Megnéztem az eredeti cikket, mert kiváncsi voltam arra az oktató gépre: persze, hogy egy Cessna152 volt, ahol a pilóták egymás mellett ülnek.
És a cikkben szó sincs HÁTUL ülő oktatóról.
Az a vicc, hogy ugyanott van az összes adó. Csak vagy a torony tetején, vagy a közepén. 2860 adótornyot tartottunk karban. A teljesítményük és irányuk azonban eltérő lehet.
Szerintetek mit lehetne kezdeni egy kicsi kifakult műanyag földgömbbel? Az se lenne probléma ha a gömbről lenyúznám a térképet... Már nézegettem a neten, és kissé bonyolultnak tartom a gömbre szánt tartalom elkészítésének hogyanját... Szerintetek próbáljak meg új tartalmat készíteni a gömbre vagy csak nyúzzam meg és fessem le egyszínűre (dekor célra)?
Party gömb vagy gyerekszobába mint lámpa. A műanyag gömbre állatok stb festeni, ragasztani
Az unokahúgom szokott kreatívan alkotni. Ha van egy hasonló gyerek a családba bízd rá.
A Gamesz udvarba van egy T..komos de másról nem tudok.
Lefested feketére, fúrsz rá lyukakat.
Vissza bele az izzó és máris planetárium. Ugyan nem egy STARMASTER, de nem is annyiba kerül... Gyerekkel el vagytok vele legalább egy hétig, ha nem többet.
Teli ragasztod pici tükör darabokkal,szerelsz rá egy kis motort és lesz egy tükörgömböd
Ebbe nincs is égő, sőt, soha nem is volt. Ez csak egy régi kicsi olcsó kínai műanyag földgömb angol feliratokkal. Még"Yugoslavia" is szerepel rajta!
Esetleg LED-et is lehet beletenni. Az nem melegíti.
Vagy LED izzót.
Szerintem lehet bele világítást tenni...
Vagy led, vagy izzó. A led nem izzik - ha mégis, akkor nem lesz hosszú élete.
Nem érezted a "ritmust".
Legyen LED izzó.
A mostani izzók úgy is elég rossz minőségűek. Épp tegnap "szedte szét magát" az egyik. Kapcsoltam fel a villanyt nagy pukkanás és sötétség. Meg is ijedtem. Pedig majd 500 Ft az ára boltba. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2019
Bizonyára sokan ismeritek/használjátok a Total Commander nevű programot. A demó verzió is teljes értékű, legálisan használható (bizonyos ideig), de induláskor feldob egy ablakot amelyen a program használatához meg kell nyomni egy adott gombot (1,2 vagy 3 véletlenszerűen). Na de mi van akkor, ha mondjuk készítek egy kicsi programot, ami elindítja a TC-t, megvárja az ablak megjelenését, majd kattint helyettem a megfelelő gombra. Tehát az eredeti Total Commander nincs módosítva, csak egy másik program indítja, (ami nyer nekem néhány másodpercet, és kényelmet) ilyenkor vajon legálisnak számít-e a TC használata?
Biztosan, hiszen te a programba nem nyúlsz bele... Engem annyira soha nem szokott idegesíteni az az ablak hogy progit írjak rá de nem vagyunk egyformák
Nekem ilyen bajom nincs mert fel se dobja.
Ha ennyire zavar, akkor használd helyette azt, aminek nincs ilyen gondja, hanem ténylegesen ingyenes - freecommander.
Engem sem idegesít, meg aki akar az esetleg használ valamilyen kulcsgenerátort. Inkább csak az motivál, hogy előkerült pár nagyon régi programom, és felmerült, hogy egy ilyet meg tudok-e csinálni. Ez nekem olyan, mint másnak egy fejtörő-játék, azaz ameddig van kedvem hozzá addig szórakozás. Feltettem újra egy ősrégi Borland C/C++ talán v5.2 fordítót, amivel nagyon régen winapi programokat csináltam, és próbálkozom A többit meg majd meglátjuk.
Nem zavar. A dolog legális/illegális volta érdekel, és az is elsősorban csak kíváncsiságból.
Szerintem legális marad, amíg csak magadnak készíted el ezt a programot. Hiszen teljesen mindegy, hogy ki kattint a megfelelő gombra, program vagy te. Amint elkezded ezt másokkal megosztani, esetleg feltöltöd valahova a programod, mellé a total commander próbaverzióját, innentől már kárt okozol. Az én véleményem.
Jó látni, hogy másnak is vannak "fura" ötletei. Én 2010-ben írtam Borland Delphi 7.0-ra olyan progit, ami kirakja a "bomba kirakó" programot, igaz előtte már vagy 4 évvel forgott a fejemben az ötlet. A legjobb eredményem a 30x30-as táblán 99 bomba esetén 1 mp-en belüli. Dokumentáltam is a folyamatot, 50 ms lépésekben elmentettem a képernyőt, hogy követni lehessen a folyamatot.
A klasszikus aknakereső játékot én is szerettem, annyira, hogy írtam is egy saját verziót, ami a platformfüggetlen, azaz egy böngészőben futó html oldal + javascript. Bővebben: Link
Idézet: Eleve nem legális egy hónapnál tovább használni. Az már csak apró nüansz, hogy ki nyomkodja a "tudomásul vettem" gombot. „Use of this software after the trial period of one month is in violation of international Copyright law! It is also unfair to the author, who has spent hundreds of hours developing this program.”
Sziasztok,
Kisvárdán lakik-e valaki vagy ismerte-e a Deák Ferenc utcai riasztó szerelő céget? A választ előre is köszönöm!
Belevilágítottam az egyik lukon keresztül és úgy tűnik hogy átlátszatlan fekete műanyagból van a gömb...
Ez eszembe juttatja egy régi filozofálgatásomat, miszerint van egy csavarhúzóm amelyet megfogok és egy csavart becsavarok vele a falba. A kérdés: ki csavarta be a csavart? Én vagy a csavarhúzó? A válasz az hogy nyilvánvalóan én. Na és mi van akkor hogyha ez egy akkumulátoros csavarhúzógép amelyet már nem kell csavargatnom csak odaszorítani és megnyomni rajta a gombbot. Szerintem nyilvánvaló hogy a csavart továbbra is én csavartam be, nem pedig a csavarozógép. Na és mi van akkor, hogyha ez a csavarhúzó egy nagyon csúcsszuper csavarhúzó! Olyannyira hogy már csak fognom sem kell csak azt mondom neki hogy: "kedves csavarhúzó, kérlek csavard be azt a csavart a falba!" Ilyenkor még mindig én csavarom be a csavart? Mennyiben tekinthető az a csavarozás az én cselekedetemnek?
A dolog ráhúzható egy csomó mindenre, péládul az autók önvezetésére...
Mindhárom esetben te adod ki a parancsot, tehát a te "cselekedeted", függetlenül attól, hogy mi végzi el a műveletet. A három példàban a parancs és a végső eredmény közt csak a felhasznált végrehajtó eszközök különböznek.
Bár az utolsó példára fűzve egy karosszéria hegesztő robotsornàl ki az aki hegeszt? Aki megtervezte a robotot, aki összerakta, aki beprogramozta vagy aki esetleg operátorként felügyeli? Vagy a vezérigazgató, aki megnyomta a nagy zöld start gombot egy éve? |
Bejelentkezés
Hirdetés |