Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Nem tudom pontosan erre gondoltál-e, de csatolok egy vi-t, hátha segítségedre lesz.
Sziasztok!
A 2016-os LabView softverhez leszedtem az Arduino interface-t, majd a "LIFA_Base.ino"-t feltöltöttem a MEGA2560-ba, de a LabView-ban nem tudom beállítani a COM-port-ot, mert nem látja. Lenne valakinek valami ötlete?
Szia! Nem ismerem az Arduino-s interface-t, de szerintem ha a LabView nem látja a soros portot, akkor az eszközkezelőben sem jelenik meg. Ellenőrizd le ott. Az usb-uart-hoz megvan a driver? Ha mégis ott van az eszközkezelőben, akkor más program (pl. Arduino IDE) nem használja a portot?
Idézet: „szerintem ha a LabView nem látja a soros portot” Vagy nincs VISA telepítve a gépére.
Az is lehet, de VISA nélkül tud ilyen blokkot letenni?
az eszközkezelőben ott van az eszköz, más nem használja a portot.
Megoldódott a probléma, telepíteni kellett az "NI-Serial" programot.
Sziasztok!
Hogy lehet egy valós műszer mérési eredményét kijeleztetni ? A műszer NI driver telepítve van GPIB működik , másik program látja a műszert és kommunikál vele. Labview7 van telepítve erre szeretném a kijelzést. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2018
Sziasztok!
Nem vagyok nagy LabView guru, ezért segítséget keresek. A feladat az lenne, hogy egy kb. 20 másodperces folyamat két analóg jelét szeretném rögzíteni pl .XLS formában. Később szeretném, ha a folyamat szoftverből indítható lenne (digitális kimeneten) és grafikusan is megjelenne a két mennyiség változása az idő függvényében.
Sziasztok,
Lenne valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megvalósítani, a következőt: adott 2db nyomógomb és egy LED, ha megnyomom az egyik ledet akkor világít a led, ha ugyanekkor megnyomom a másik kapcsolót akkor továbbra is világít a led, és ha a második kapcsolót ki kapcsolom akkor kialszik a led?
Szia,
A jó megoldás attól is függ, milyen felépítésű a program. Mindentől függetlenül nekem a mellékelt megoldás jutott eszembe. (LV2009-ben készült) Remélem jól értettem a feladatot.
Szia, köszönöm a segítséget a progi majdnem jó
tehát: ha az egyik nyomógombot megnyomom (True) akkor bekapcsol a led ezután a nyomógombot el engedem és vissza tér "Fals" állásba, de a led továbbra is világít, ezután a második nyomógombot is megnyomom (True) a led továbbra is világít egészen addig míg a második nyomógombot el nem engedem tehát (Fals) állásba nem kerül a nyomógomb és ki alszik a led.
Kattints a gombokra jobb egérrel és a "Mechanical Action"-t állítsd "Switch Until Release"-re.
próbáltam, de a led nem kapcsol ki a második nyomógomb elengedés után.
Munkahelyen is kipróbáltam a mellékelt VI-t az írt módosítással, 2016 és 2018-as LV alatt is működött. A mellékelt VI-t próbáltad?
huu bocsi, igazad van, tényleg működik
én is a munkahelyemen néztem, csak kapkodtam egyel lejeb kattintottam. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Sziasztok, ismét lenne egy kérdésem.
Adott 3db nyomógomb (START, STOP és egy VészStop) ami csak addig van zárva amíg nyomja valaki őket (kivéve a vészstopot), egy öntartót szeretnék csinálni, ha megnyomom pl. a START nyomógombot és utána el engedem, akkor tovább folytatódjon a jelen helyzetben az 1-es struktúrában írt program, egészen addig míg meg nem nyomom a STOP vagy a VÉSZSTOP gombot. Valakinek lenne ötlete a megvalósításhoz?
Sziasztok!
Az alábbi VI fájlban egy PDF Creator található, az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy a "B" string (vagy bár melyik string) egy megadott oszlopba kerüljön? Tudna esetleg valaki segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |