Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítő (tuning) teljesítmény növelése
Témaindító: silenthill2, idő: Máj 6, 2008
Azt én nem mondtam hogy, "egyszerű" megszólaltatni!
Az mondtam hogy ezt egyszerűbbe megépíteni, mert: -nem kellnyákot maratni -belapátolod az alkatrészeket a nyákra és forrasztasz! -használati útmutató illetve öszeszerelési utmutató, tehát elrontani nagyon nehéz. (kivéve ha nemtusz olvasni, vagy gyengénlátó lennél de nem vagy az! , esetleg, ha az alapkapcsolás jelekkel nem vagy tisztában, de még a jelöls is ott van, (C, R, IC vagy U)) De ez még csak az végerőstíő fokozat, még nem is beszéltem az előfokozatról (bővebben) amit igényel, (meg még amit még akarnál, VU, srprektumméter, Eqvalézer stb.) Előerősítőt is lehet KITben kapni ! Javaslom tamulmányozd át ezeket! Mind KIT, és a HESTORE -ban is kaphatók!
hangszínszabályozó
Idézet a hangszinszabályzóhoz: Idézet: „Az emberi hallás karakterisztikájának eltéréseit korrigálja a magas-, a közép és az alacsony frekvenciákon. A készülék csatornánként két egység-ből áll: előerősítő és korrektor fokozat. Tápfeszültség: 12 V (stabilizált) Méretek: 75x70x30 mm” Szóvalhangszinszabáyló, és előerősítő egyben is, szóval eztkell még hozzá megrendelned! A tarfódról meg képet rakj fel! (semmit nem tudok így mondani, ill segíteni) PL: nekem van 2X25V trafóm is, de nem mindegy 8VAes, vagy 800VA es. Az előzőről, könnyedén 2X1 csengőt is tudok üzemeltetni (akár mégtöbbet egyszerre), az utóbbiról egy fa**ább erősítő is üzemelhet, úgy 1x~400W terjedelemben.
Húúú az előző hsz -em, (#230339) hozzád szólt, nem szamóca-hoz!
Bocs szamóca! Mostanában ritkábban látogatom az oldalt, nem olyan nagy intenzitással, mint egy hónappal ez előtt! Ez azért van mert "vizsgázási roham jött rám", és ez sajnos elvonja a szabadidőmet (amimost nincsen egyáltalán)! Követező hónap, 5 -e után, már viszont ráérek, mert akkor a vizsgán,... és az vizsgázással járó traumát is kiheverem!
Hellósztok.Ampervadász!Abban tényleg igazad van,hogy nem konkrétan írtad,hogy könnyű összeszerelni a KIT-et.Csak már régen beszéltünk,és rosszul emlékeztem...Ne haragudj...Valamint én csak annyit szeretnék a KIT mellé plusszba,hogy az erősítőn lehessen a hangerőt szabályozni,legyen hangszínszabályzó,ami magas-mély és esetleg bal-jobb szabályzóval legyen ellátva,de a bal-jobb szabályzó nem is lenne fontos,csak még így találtam a FET-hez megrendelhetőt.Na és hogy RCA bemenetről tudjam hajtani,mert PC-ről szólna.Ennyi lenne csak,semmi extra!
Hali!
Hangszínszabájzónak én egy sima műveletierősítős+ szereó potis szabájzót ajánlanék. LM1036-nak igaz szépek és jók az adatai de nekem 2-ből 1 elszált. Nemtudni miért. (Sokan mások is mondták hogy gondjuk volt vele.) TDA1524 lenne a másik, de ez még drágább és nagyobb a zaja is jóval. Tehát ha rámhalgatsz válassz sima műveletierősítős szabályzót. Kitbe Láttam már ilyeneket.
Hello Cimopata!Most akkor nem lenne az számomra egyszerűbb,ha megrendelném az 1500ft-os bass,treble és balance szabályozót?Én nem nagyon értek az ilyesmihez,nekem olyan dolgokat kell vennem,amiket csak bekell forrasztani a helyére és kész.Teszek fel nemsoká képet az UNITRA ZATRA nevű trafómról.Lemérem hány V-os is,és akkor az amper erőségét majd valaki meghatározza,és hogy jó lenne e egy 100 akárhány wattos erősítőhöz-FET-hez.
De! Azért javasoltam hogy veszel is kittet, ne LM1036 osta vegyél hanem simát. Sima sztereopótméterest.
Tehát akkor ezt vegyem meg?
Igen, én ezt javaslom.
Amúgy mi az ára és hol lehet kapni?
itt van a KIT-AUDIOTEKNIKA közöt.1745ft.
Hellósztok!Van egy óriási problémám.Nos tegnap hangosan hallgattam az erősítőt,és eléggé felmelegedett a hűtőborda,ahogy még máskor sosem.Ma meg bekapcsolom,és a bal oldali kimenete minimum hangerőnél zene nélkül is recseg saját magától olyan 2másodpercenként. Nem hangszóró hiba!!!Már lekötöttem róla,és ugyanúgy láttam a teljesítmény ledjén,hogy bebe villog.Tehát vagy meghalt a végfok vagy nemtom.Ha meg így hagyom egy két percig,akkor minimum hangerőnél is elkezd forrósodni a hűtőborda csúnyául.Mi lehet a probléma?Erről az erősítőről van szó,ami a topichoz tartozik.
Vagy a végfok szált el vagy az előfok.
Köss be valami jelet közvetlenül a végfok bemenetére és akkor hallgasd meg, mit produkál
Még az is lehet hogy valamelyik ellenállás "nyúlt meg" vagy szakadt el a túlmelegedéstől bár asszem ilyenkor inkább gerjed. De azért érdemes kiméregetni az ellenállásokat és tranzisztorokat is.
Köszi a hozászólásokat.Nekem csak egy full alap analóg multiméterem van,és mégis hova állítsam a műszer érzékelőjét,hogy kitudjam mérni az ellenállásokat?És úgy mérjem ki őket,hogy mindkét lábához odateszem a multiméter pólusait?Vagy hogyan?
Mostmár egyfolytában csinálja,de csak a bal oldali része... Nem értem,eddig sohasem csinálta ezt.Akármilyen hangosan hallgattam,sosem melegedett fel nagyon,és még gondolkoztam is,hogy nagy hangerőn forrósodnia kéne.Mostmár minimum hangerőn is úgy felforrósodik a hútőborda mint az állat,és akkor még ugyanazzal a két somogyi 100w-os 25cm-eres hangfallal hallgatom.
Az 1. kép a teljesítmény kijelzője,úgy müxik,hogy a zene ütemére bizonyos hangerőnél villog.Na de az egésznek a lényege az,hogy minimum hangerőnél csak a bal oldal recseg egyfolytában,néha bizonyos másodpercenként és a ledek is kivillannak.A 2.kép lényege,hogy ilyennek kéne lennie a kijelzőnek normál működés esetén.Persze most csak kikapcsolt állapotban ilyen
HELLÓSZTOK!Mostmár úgy csinálja ha hngerőt adok neki,akkor recseg 1-2másodpercenként.
senki?
Próbáltad már közvetlenül a végfok bemenetére jelet adni?
Esetleg, valami kapcsolása van? Vagy kép róla? Végtranyók, milyenek?
Sziasztok! Remélem jó helyen járok. Nekem a következő problémám van. Épitettem egy erőlködőt. Szól, minden rendben csak...
3/4-ed hangerő( log. poti) után már kezd torzítani( addig nagyon tiszta) , ha tovább küldöm még jócskán nő a kilengése a hangszórónak. Úgy gondolom,h volna benne erő, de valami nem engedi. Csak erősítőn belül lehet valami, mert a hangfal(4 ohm) elég izmos és biztos, h bírná. Trafót én tekertem: 630VA-es toroid 2*37- re tekertem és 48-49V(egyenfesz) jött ki belőle( ez is érthetetlen...) 10ezer mikrós kondik vannak. Korábban 6800u-nál is ennyi volt a tápfesz. 55V-ot írnak 4-ohmhoz 65V-ot 8 ohmra. Trafóra tekertem még pár menetet és igy 54-55V, de nem változott semmi... Növeljem 60- 65V-ig? Vagy nem a tápnál lehet a gond?
Mivel kapcsolási rajzom nincsen ehhez a TECCO márkájú erősítőhöz,ezért csak képeket tok felrakni.Ami fontos,hogy mielőtt itélkeznétek,hagy mondjam el,hogy ezt nem én csináltam vele.Nem tudom melyik barom volt,de hogy mi lehetett vele a célja???A kondi azt tudom,hogy 2x 4700mikrofarátos van benne na meg egy UNITRA ZATRA TRAFÓ.
A képen látható,hogy az R543 és R544-es ellenállás ki van égve,de azok már a másik gazdájánál is ki voltak égve.kb 1éve...
Ez az erősítő még szólt??? Ezen házi barmolástól kezdve minden van, mely egy normálisan, üzembiztosan szóló erősítőn nem volna szabad lennie. Szerintem ne is keresd az okát, hogy mitől nem szól normálisan az egyik oldal. Javaslom, hogy jobb kézzel bal váll fölött, de csak
a végfokot, mert többit még talán lehet hasznosítani egy másik vég beépítése esetén.
én mondtam,hogy ne is lepődjetek meg ezen!!!!!!Én nem vagyok elektronikai műszerész,és soha nem is tanultam a szakmát,nem is igazán értek az ilyesmihez,de állítom nektek,hogy ennél 100x jobbat barmolok én,mint aki ezt csinálta vele.Fogalmam sincs,hogy mit akart ezzel csinálni,de hogy a végfokokat mi a f*sznak kellett így belebarmolnia????????!!!!!!mi volt ezzel a célja???????????na és akkor ennek annyi,ugye?
még lefestette az ökörborjú a végfokokat pff az előző h.szólásomhoz ezt akartam írni
Idézet: „ogy mielőtt itélkeznétek” Erősidegzetű vagyok, de erre még én sem voltam felkészülve. Miaz a nyákon kátrány? Ember hogyan tud ilyet művelni 1 panellel? Esetleg lehet hogy valamikor kigyulladt volna? Ha adhatok 1 tanácsot: Ezt panelt már ne akard restaurálni!
Ugy lehet lepriszolta a feka spraival szétbuherálás nékű, ho szép legyík.
Mondottam silenthill a receptet. -Végy egy rendes erősítőt :yes:
igen,azt fogom tenni.veszek ehelyett a szar helyett egy normálisat.
Volna még egy kérdésem.Haveromnak van egy SAL nevű autó erősítője 2X150W teljesítményű,amit a szobában hallgat 2db 40cm 8ohm-os 2X 200W-os hangfalpárral,van rá kötve egy egy farátos kondi és egy savas 45AH-s autóakkumulátoról üzemelteti, mindíg egy 5A 12V-os akksitöltővel tölt,hogy ne merüljön az akku.Fej egységnek PC-t használ hozzá,és szól akkorát mint az atom.Azt mondta nekem,hogy nemhogy énis úgy csinálnám mint ő,mert vadonat új stereo autóerősítővel sokkal olcsóbban ki lehet jönni,mintha vennék egy ugyanakkora teljesítményű új stereo asztali erősítőt.Igen ám,gondolom én magamban,hogy az addig oké,hogy lenne egy 2X150W-os autó erősítőm...De azok nem 8ohm-ra vannak ám kitervezve!Stabil 1-2 és 4ohm-on működnek ezek,ennyit még azért józan paraszti esszemmel is tudok!(Bár lehetnek kivételek)Viszont nem tudom hogyan viselkedne 8ohm terheléssel.Haveromnak már több mint 2éve így müxik,és kutya baja az erősítőnek és a hangfalpárnak.Még a mai napig is akkorát szól,hogy nem lehet a szobában megmaradni.Viszont ha már én is így akarnám csinálni,akkor én nem killódnák akkumulátorral meg akkutöltővel!!!Én szépen rákötném egy egyenáramúvá tett jó erős trafóra,ami megadja neki a kellő feszt és Ampert,esetleg adnék neki kondit oszt hali.Véleményetek?
Mondom,vegyél "hagyományos" asztali erősítőt. Nem kell neked autós macerás bigyóbéka. Felesleges megvenni.
Most irhatnék egy rakás dolgot ami miatt nem ajánlanám az ilyet, de ha csak az anyagi részét nézed, akkor se járnál jobban vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |