Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! az előzőhöz, sz.t.topikban azt megtaláltam, hogy hűtés kell, de, hogy mekkora azt nem, egyébként rosszul írtam a fogyasztást, 2,4-2,5 kW-ról van szó 230-240 V hálózati áram. Kösz a válasz.Üdv:Gyula
Ahhoz nagyot határ a 12A-es szilárdtest relé.
Sziasztok
Az autóm rádiójában nincsen USB, ezért AUX-ra rákötöttem egy USB MP3 lejátszót. Ennek az MP3 lejátszónak a gombjait nem akarom látni, ezért azt találtam ki, hogy valahogy rá kellene kötni a rádióm léptető gombjaira, melyek AUX módban nincsenek hatással a rádióra. A kérdésem, ezt miként tudom megtenni, hogy ha megnyomom a rádión a gombot, akkor az MP3 ne hasson a rádióra véletlenül se? Tehát röviden, meg lehet oldani, hogy 1 nyomógombról két kört is vezérlünk, de ne hassanak egymásra?
Hello! A nyomógomb honnan fogja kitalálni, hogy mit szeretnél vezérelni vele? Beszélsz a lelkével?
Egyébként elég zaccos projekt, általában mind két egység időmultiplex üzemmódban kérdezi le a gombokat. Meg kellene dolgozni vele, hogy mikor miért hasson ide-oda..
Meoldva!
Leírom hátha valakinek kellene: e^-(t2-t1)/RC = (Uf-U1)/(Uf-U2) És ebből a C kifejezhető.
Sziasztok, töltenék fel képet , de a fájl melléklettként nem megy, hogyan tudok feltölteni képet?
Köszi
Próbálj jpg-t feltölteni.
JpG-t tölltenék 1,2MB, de előnézetben sem nem látszik /most sem/
Pedig az a méret bőven engedélyezett... próbáld cseppet kisebbre venni, átnevezni egyszerűbbre, ki tudja, mi a gondja.
Előnézetben nem is látod szerintem, csak a fájl nevét. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2020
Átneveztem
De igy sem látszik
![]()
Küldd át privátban ( link vagy email ) és megpróbálom feltenni..
![]() Itt mit látsz a szövegmező alatt: Fájl melléklet ( max. 8 MB ) Browse... ..........jpg ( ??) A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2020
Átküldtem, köszi, de azért érdekelne mit csinálok rosszul?
Ezt küldted:
Nem tudom, mit csinálsz, de írd le a sorrendet.. -rákattintasz a "Browse" cimkére és a gépeden megkeresed a fájlt, aztán megnyitod.. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2020
Igen, nekem miért nem?
Valamilyen hibát biztos elkövetsz - próbálj más mappából más képet felrakni, aztán ha feljött, töröld a hsz-t.
Próbáltam. ugyan az az erdmény
Na mindegy, a lényeg, hogy van egy ilyen fóliahibás pákatrfom//ferci volt szíves feltölteni/ és ezt szeretném valahogy javitani. Van esetleg valakinek ötlete hogyan lehetne?
Köszönöm
Sziasztok!
Egy használt, lekopott jelzésű érintésvédelmi (FI) relét szeretnék tesztelni, vagyis megállapítani a védelmi áramot. Kérdésem: A relék megadott védelmi árama ( pld.: 30mA) a hálózati feszültség csúcsértékére (325~V), vagy effektív értékére (230~V) vonatkozik-e? Ha a tesztelést egy ellenállással szeretném elvégezni, mekkora feszültséget vegyek figyelembe az ellenállás kiszámításánál? Leegyszerűsítve: Mire vagyunk védve, a csúcsfeszültség, vagy az effektív feszültség keltette hibaáramra?
Az effektív feszültséggel és árammal kell számolni.
fólia egyik vége a képen nyákra megy, másik vége mire? LCD üvegre?
A radiátor hőmérsékletét szeretném mérni DS18B20+-szal. Hogy tudnám a legjobb eredményt elérni? Nem szeretném, hogy szem előtt legyen, tehát arra gondoltam vagy a radiátor hátuljára, vagy az előlap és hátlap közé a belső oldalra tenném kb. középre. Hogy érdemes rögzíteni és mivel? Fúrni semmiképpen nem szeretném a radiátort. Rozsdamentes acél szenzor hüvely vagy anélkül?
Hüvelyes érzékelő és alumínium ragasztószalag.
Köszönöm.
Egyébként, ha csak simán felragasztom a radiátor hátuljára mondjuk szigetelőszalaggal (úgy, hogy az érzékelő hátulja közvetlenül érintkezzen a radiátorral), akkor "megsülhet" az érzékelő? (65°C-nál magasabb hőmérsékletű víz nem kering a rendszerben)
Hali!
Az DS szenzor kb 125 fokot tud, addig "nem sül" meg. De a szigszalag lehullik ![]()
Létezik olyan, hogy hőálló ragasztószalag. Vagy a másik megoldás valamilyen fém csipeszféle lehet, ennél csak arra kell figyelni, hogy nehogy olyan erősen nyomja, hogy kárt tegyen az érzékelőben.
Hüvely felesleges. Hűtőpaszta is kellhet a szenzorra.
A szenzor érzékelője a lábak síkjában van, körülbelül középen. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2020
Arra készülj fel, hogy a radiátornak nagyon különböző hőmérsékletű részei vannak. Azt sejteni lehet, hogy a két lap között lesz a legmelegebb, de a bejövő és elmenő víz betáplálásától, és a keringetéstől függően is más-más hőmérsékletek lesznek. Nekem gravitációs keringésű rendszerem van, lemezradiátorokkal. A radiátor teteje és alja között simán 10-20°C hőmérsékletkülönbség van (egy hőkamerán nagyon jól látszik), és a bejövő és elmenő oldala között is nagyon sok. Végül is a radiátornak pont ez a lényege, hogy belemegy a meleg víz, átadja a hőt a levegőnek (vagy éppen a mellette lévő hideg falra sugározza), és hideg víz megy vissza a kazánhoz.
Ezt csak azért írtam, hogy a "legjobb eredményt" nagyon befolyásolja a mérés helye, és neked kell meggondolni, hogy mire akarod az eredményt használni. Ha például helyiségek fűtésének összehasonlítására, akkor célszerű minden radiátoron ugyanarra a helyre tenni, hogy összehasonlíthatók legyenek az eredmények. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |