Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Harsanyi_Reka_Juhasz_Marton_Andras--Fizikai_szamitastechnika__elektronikai_alapok_es_Arduino_programozas_
könyv pdfben letoltheto 212 oldalátol processinges minta példák
Ezt kipróbálnád?
Illetve nem tudom, hogy két backslash kell oda vagy egy, próbáld ki \r és \n módon is. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
Köszönöm, így már működik!
Ez mit is csinál pontosan? Csak hogy kb. értsem mi is történik. Persze ha nagyon bonyolult elmagyarázni akkor hagyjuk, nem akarom a hosszú gépeléssel rabolni az idődet, egy két éven belül fősulin úgyis tanulni fogjuk, majd akkor megvilágosodok.
Megtisztítja a stringedet a sortörésektől. Egyébként egy jó kis leírás a hibádra:
Bővebben: Link
A soros porton futkosó karaktereket küldd át egy az egyben a PC-d-re, és akkor kiderül, hogy mi a gond. Én szoktam tesztelni a különféle fv-eket is, pl. parseint. Létrehozok egy sztringet, és azzal etetem meg a fv-t. Próbálgassad.
Sorvégi vezérlő karakterek, amik a távírók korából maradtak meg.
\r a kocsi vissza, ez olyan mintha a kurzort a sor elejére küldenéd \n a soremelés, ez a következő sorba teszi a kurzort Ha gépről küldöd az adatot ott általában kiválaszthatod hogy kéred-e ezeket a sor végére vagy nem.
Illetve a unix/linux és a dos/windows világ máshogy kezeli ezt, előbbinél jellemzően \n a sortörés, utóbbinál \r\n. Ezek egyébként a (decimális) 13 és 10 karakterek az ASCII táblában (hexa 0D és hexa 0A).
Sziasztok!
Ardunio -ra valaki tudna segíteni nekem egy olyan programot írni amely 2relét vezérelne. A feladat 2 nyomogomb lenne 1-1 relét működtetne, úgy hogy ha megnyomom bekapcsol és 10másodperc után ki de ha időközben még egy impulzust kap akkor is kapcsoljon ki. És ez egymástól függetlenül is működjön.
Nincs tesztelve és nem tökéletes, de gondolatébresztőnek talán megfelel.
Alulspecifikált a feladat. A nyomógomb/relé párosoknak egymástól függetlenül kell működnie?
A
helyett
a megfelelő érték.
A delay() itt nem lesz praktikus mert amig var semmit nem.fog.csinalni a proci.
A millis() fuggveny sokkal jobb. Habar annak 40 50 nap folyamatos uzem mulva lesz varazsa .
Ha jól van megírva akkor nem szabadna neki varázsolnia. Bővebben: Link
Na igen, ez a másik alulspecifikált része. Ha ilyen napon-héten-hónapon belüli demó, akkor nem kell vele foglalkozni - bár akkor is célszerű. Ha ezen túlmész, akkor kell.
Szia!
Egy esemény bekövetkeztére szeretnél elindítani egy számlálót, ami hatig elmegy (a számláló minden egyes értékéhez hozzá rendelve egy folyamatot), majd újra kezdeni, mindaddig, míg bekövetkezik egy "másik" esemény, ami ebből kiléptet? Végtelen ciklus is indulhat, ami 1-6 fut és elvégzi a "belső" folyamatokat, ameddig egy "eseményre" le nem állítod... (lehet, hogy valami hasonló hiba okozza a leírtakból ítélve és 0 -ra lépve lesz gondja....) Ha jól értettem, mit szeretnél.
Eredetileg én megszakítással gondoltam megoldani, de játszani, megtapasztalni a hátrányokat, átgondolni és tanulni belőle érdemes az egyszerűbb megoldással kezdeni.
Üdv!
Esp-re van valami json könyvtár? Egy webszervert szeretnék működtetni ESP8266-on és szeretnék json fájlal váaszolni a GET vagy POST kérésre.
En a napokban készítettem el elso kis LCD-s menü rendszeremet UV lampahoz, abban is ugyanaz a feladat. Elinditok egy időzítést, majd ugyanazzal a gombbal leallitom, megszakitom, alaphelyzetbe allitom. A trukk: nyomogomb allapot figyeles. Egy nyomassal beallitom az értéket, hosszuval inditom az idozitot, majd duplaval leallitom, ugyanazzal a gombbal mindezt.
Holnap, vagy azutan linkelem. OneButton.h a konyvtar neve azt hiszem.
Köszönöm kipróbálom!!
Megírom majd hogy sikerült
Igen egymástól függetlenül...
Ha az egyik èp meghúzva van attól mèg a másiknak is indíthatónak illetve megállíthatónak kell lennie.
Ilyen lett.
Kell még rá pár javítás, stb, de szerintem egész jóra sikerült az első saját(példákból dolgoztam, rájöttem, hogy mi, és hogyan, mi mivel működik.), "összeollózott" menürendszerem.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Mit gondoltok?
Kezdőhhőz, vagy haladóhoz képest jó lett?
Egy nyomógombbal ki / be kapcsolgatni ezt-azt, elég gyakori igény.
A megvalósítás módja is épp olyan sokféle lehet. De ha van kész, jól működő lib, igazad van, nem érdemes újból felfedezni a meleg vizet.
Kipróbáltam!
sajnos nem jól működik a relé folyamatosan meg van húzva csak addig enged el míg nyomva tartom a hozzá tartozó nyomógombot! azért köszönöm.
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám a vs1053b- belső órajelét megnövelni? Elvileg a realtime midi polifóniája, és a midi reverb miatt lenne rá szükségem. (31. oldal) Ha jól értelmezem, akkor elvileg az alacsony energiafogyasztás miatt alapból csak 12MHz, de elvileg állítható 43MH-ig... Még egy kérdés: az SPI frekvenciát egyébként az Arduinó szabja meg, vagy a vs1053?
Minden segítséget köszönök!
Az SPI frekvenciát a master, vagyis az Arduino adja. Belőle jön a clock jel... Maximum CLKI/
7 lehet az értéke, lásd adatlap 9. oldalát. Minimum pedig kb bármennyi.
Gondolom ez akkor jó ha gyorsabb, azaz kisebb az osztó, amennyiben nincs hiba az átvitelben...
Igen nálam SPI_CLOCK_DIV8-al még jó. SPI_CLOCK_DIV4-nél már nem indul el az eszköz. Köszönöm!
Bocsánat elírtam az infó a 32. oldalon lenne amire gondoltam!
Sziasztok
venné valaki a fáradtságot és leellenörizné az alábbi NANO-ra modifikált CNC meghajtot. (A CNC shieldnek a NANOra valo átültetése 2 motorral). Utánna nekifogok a NYÁK megtervezésének, akit érdekel szoljon. Kösz.
Beletetted a javítást is?
Az elején, a 4. sorban szereplő #define nyg2 5 helyett #define nyg2 3 a megfelelő érték. |
Bejelentkezés
Hirdetés |