Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Feltételeztem , hogy nem volt semmilyen olyan művelet , ami eredményezhette a hibát.De mivel később elárultad , hogy hát csináltál ezt azt vele , így legalább visszaemlékeztél , és megtaláltad a saját hibád eredményét.Okulásul legalább jó volt , de mindig minden műveletnél körültekintően kell eljárni , mert akkor a segítség is csak úgy tud megfelelő lenni.
Igen Igen....
Így tovább is tartott a művelet. És neked mi a véleményed a 100W alapteljesítmény felvételről?
Ha nem A osztályú az erősítő, akkor 100W kivezérlés nélkül rengeteg. Neked nem tűnt ez fel?
100w az már megfelelne egy teljes kivezérlésnek-Ott még valami nem ok akkor.
De, ezért is írtam.
Itt van nálam a másik tesója, aminek C audio 4x300 a neve. Ennek 240mA az áramfelvétele. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2020
Sziasztok!
Vettem két 8Ohmos hangfalat. Utólag kiderült, bi-wire, tehát dupla kábelezésű. Soha nem hallottam még róla, de most megismertem. 3 utas, a közép és a magas párhuzamosan kötve. 1. Közép 8Ohm, magas 8Ohm, de van előtte egy kondi sorba kötve a magassal. Párhuzamosan van kötve a két hangszóró, így 6Ohmot mérek. Ez a mérési "hiba" betudható a kondinak, igaz? Mert 4Ohmak kéne lennie. 2. A mély 4Ohm, ha sorba kötöm a 2 részt, akkor az 10Ohm. Szintén a kondi és valójában 8Ohm a rendszer? 3. így rákötve a sztereo erősítőre a hangzás (főleg a hangerő) kissé elmarad a várttól. Gondolom a hangváltó hiánya. Jól sejtem? 4. Ha így használom, akkor a közép sugárzó nagyon szólni akar, majd kiesik a helyéről, míg a mély nem erőlteti meg magát. Hangváltó? 5. Hogy kössem? Erősítő: Luxman lv 100 (2x40W, 8Ohm) Hangfal: Hitachi HS-E05 Ha szükséges vásárolok hozzá alkatrészeket.
Szia!
Gyorsan kérdezd meg, hogy ki az új gazda, és kérj tőle adatokat és képeket, hogyan is kellene kinéznie gyárilag ennek belül hangszóró és váltóügyileg:Hitachi HS-E 05 jofogáson, de már elkelt Pár napig talán még fent van, amíg le nem szállítják és addig lehetséges a kapcsolatfelvétel. Ha szerencséd van segít, mert esélyes, hogy nem ez a gyári állapot a közép rögzítését elnézve. Sikeres rendberakást és jó zenehallgatást kívánok. Üdv.
Ez jó Én vagyok az új gazda, most hozta a GLS. Köszönöm az utánajárást. Én bontottam meg a hangszórót, hogy belenézzek csak nem raktam vissza a borítást. Egyébként sanszos, hogy ez a gyári állapot, ez az ún. bi-wire cucc. Most hallottam róla először, de jókat mondanak róla. Bár kéne hozzá bi-wire erősítő is
Szia!
Hát akkor a kör bezárult. Marad a kutakodás a net egyéb bugyraiban. Sorry
Szia! A 4 Ohm-os mélysugárzó nem való bele, az erősítőd sem illeszkedik hozzá.
Ha restaurálni szeretnéd, két hangváltót kell építened, külön a mélynek és a külön a közép és magasnak. Van hangsugárzós téma ott több információhoz juthatsz.
Ilyenre gondoltam. Csak rákötöm a hangszórókat és mehet a stereo erősítőbe. 4-8Ohmot ír. A végén az eredő impedancia mennyi lenne?
Ez attól bonyolultabb, hogy ebben a témában kitárgyaljuk, itt olvashatsz arról mekkora fába is akarod vágni a fejszédet és kereshetsz választ a kérdéseidre.
Mivel láthatóan teljesen kezdő vagy a hangsugárzók terén, lehet akkor jársz jól, ha túladsz rajta, vagy visszavásároltatod a szerzeményed és használható állapotú, 8 Ohm-os hangsugárzókat kerítesz.
Szia !Ha bi-wire akkor 2 erösítő szüksėges hozzá aktîv szűrőkkel, egy a melynek, és egy a közepnek es magasnak. A Pana is sok hifijében igy csinálta, vagy talán mėg most is csinálja.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2020
Már nem tudtam a hszt. módositani... Tehát ha 1 pár ilyen hangsugarzod van, akkor ezt mėg meg kell szorozni kettővel. Elgondolkodtató.
Mielőtt még teljesen összezavarnánk, leteznek 4 csatornás vėgfok IC k ,ezekkel viszonylag egyszerű erősítőt építeni, de a hangváltó is megoldás lehet. Amit linkeltél az nem igazán jó, mert kfejezetten sub hangszórók hoz készült.
Végül ezen megoldás mellett döntöttem. Nem tudom milyen lesz a hangja, ha más nem cserélgetem a kondikat
Sziasztok!
Hozzámkerült egy ismeretlen 3 utas hangfalpár. Magas, mélyközép és mély elrendezésben. Sajnos az egyikből hiányzik a mély hangszóró. Találtam olcsón a neten egy Visaton hangszórót. Beszereléskor vettem észre, hogy a hangszóró 4 Ohm, míg minden más 8 Ohm. (Az eredeti egy 80W-os Westra) Kérdéseim: Milyen márka a Visaton? Milyen márka a Westra? Beszerelhető így? Ha nem, elég ha rakok elé egy 4 Ohmos ellenállást? A két hangfal biztosan nem lesz egymásra szimmetrikus, ez az erősítőben tehet kárt? 2x38W STK végfokkal.
Sziasztok ! Hozzám került egy Füleki PPA 600-as végfok. Működik ahogy kell, de azt nem tudom hogy, normális ha folyamatosan ég a clip? Amikor bekapcsolom A standby (piros led) világít és utána át vált clipre (zöld led) de az folyamatosan ég. Meg nem bánnám ha véleményt is írnátok róla. PL: Milyen topokat szerezek majd hozzá Mit bírhat 8 Ohm-on. 2x300w van feltüntetve a hátán 4 Ohmra.
Köszönöm előre is a segítségeket.
Nekem ez az L-idom a három M4-as csavarral odafogatva egy látszólagos borda nélküli alu lemezhez nem valami megbízható hűtést jelent.
Már akkor is jobb lenne a hőleadás, ha a tranzisztorokat az álló aluhoz rögzítenéd, az L-idomot meg csak erre rácsavaroznád, mintha az lenne egy borda... Alulról nem látszik a kép, van-e ott valami bordázat, de ha van is, nem sok hely van neki... Szóval én óvatosan bánnék ezzel az erősítővel. Én csak ezt a képet találtam, szóval eredeti megoldásnak tűnik...
Nekem volt Füleki végfokom fetes,Urbán panelek voltak benne,ott is sima L idom volt a hütése.Én átalakitottam,és meghálálta.
Csak csendben jegyezném meg : az e-bay-en lehet kapni... "Audio Frequency Crossover"-ként keress rá! Akár két, vagy háromutasként. Ha kétutast veszel : a közép , és a vele párhuzamos 2..3mikró+magas sugárzó maradhat( kb. ugyan ez van a hangválltó panelen is).
Szia! Igen eredeti a hűtő megoldása. Én is keveslem a hűtőbordát mert csak L alakú nem bordázott. Tervezem valami jobb bordát keríteni neki.
Szia! Valami véleményt írnál róla? Nem igazán van róla infó. Elég ritka már ez a végfok. Egyébként tetszik a hangja nem rossz. Akitől hoztam ő azt állította 2db R300-as reflexeket hajtott vele és elég jól kihajtotta őket. Egy szilvesztert végig ment hogy nem kímélték a hangerőt ) Az egyik oldal már volt javítva de jól működik.
Lehet elég lenne csak plusz lamellákat rögzíteni a vastag alura, mivel eredeti állapotában is bírja a terhelést, ahogy mások írják, de jobb a békesség.
Viszont ha leáll a venti, másodperceken belül mindennek annyi! Hővédelmet raknék bele.
Ahogy néztem pont a hővédelem alkatrészei nincsenek a panetba beültetve, tök olyan ezenkívül mint István végfoka.
Nem volt könnyü képet találni róla. Itt is csak egy alu lemez a hütés.De jó hangja volt...
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem az azonosításhoz. Volna itt egy Hobbi Elektronika 300W FET-es végfok ami eldurrant. Ennek a kapcsolási rajzát keresném.
A válaszokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |