Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   17 / 130
(#) tbarath válasza Szasza9668 hozzászólására (») Feb 26, 2020 /

Szerintem a 400 MHz-est DDR1-ben találsz, DDR2-ből volt ugyan elvileg, de 533-tól indult a gyakorlatban, én legalábbis nem emlékszem 400-asra.
(#) Szasza9668 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 26, 2020 /

nyomtatóba kell.
(#) Szasza9668 válasza janir18 hozzászólására (») Feb 26, 2020 /

Szia!

Kereslek privátban!
(#) ptibor válasza Poli hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Azért építenék hogy kicsi legyen, beférjen egy asztali DVD 6cm magas dobozába és egy 22.5 cm széles 286-os alaplap lenne hozzá. Ha lenne valakinek ilyen kicsi 486-oa alaplap annak örülnék a legjobban mert azon rajta lenne
minden vezérlő csak egy vga kártyát kellene vízszintesen elfektetni és kész is lenne.
(#) nedudgi válasza ptibor hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Nem tudom, mennyire vagy otthon a számítástechnika/mikrokontrollerek/hardver világában.
Manapság EPROM égetéséhez elég egy állítható és kapcsolható 12,5V/21V/25V feszültségforrás, pár mA terhelhetőséggel, és a kapacitásnak megfelelő lábszámú mikrokontroller soros porttal.
CP/M operációs rendszer alatt i8080 processzorral 1-2 kB méretű program megoldotta a feladatot, a mai mikrokontrollereknek valószínűleg ennyi sem kell. Ha nem lenne a nyaralóban erre a célra félretett gépem (szintén EW-704 kártyával), nem kínlódnék az ISA busszal.
Ma már inkább megterveznék egy új hardvert, szoftverrel (fájl transzfer, EPROM égetés), mint előkeresni a 80-as évek archívumából.
(#) FAZ1 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Úgy emlékszem, hogy a 400-as volt az SDRAMM.
Az követte sorában a régi EDO RAMM-okat.
(#) ptibor válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Látod neked is van egy félretett géped erre a célra. Nekem ez lesz a félretett gépem.
Én csak egy ide kártyát szerettem volna kérni meg egy rossz 286-386 alaplapot de itt meg fognak
győzni, hogy nincs nekem erre szükségem.

Van egy olyan régi 286-os notebookom valójában egy notebbook formájú hordozható számítógép amiben van egy 16 bites ISA bővítő hely, csak a programozó kártya 3cm-el hosszabb mint a hely.Ez lett volna a félretett gépem.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
(#) Poli válasza ptibor hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Ne add fel, előbb vagy utóbb akad ilyen cucc.
(#) bbb válasza ptibor hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Szia!

ha csak annyi a baj, hogy fizikailag nem fér be a kártya, akkor tudsz bővítő adaptert készíteni (de venni is talán lehet még). A legegyszerűbb, ha szalagkábellel odébb viszed (megtoldod) a csatlakozást.
(#) tbarath válasza FAZ1 hozzászólására (») Feb 27, 2020 / 1

Rosszul emlékszel.
Volt a "sima" SDRAM, kb. 133 MHz-ig ment el. Aztán jött a DDR, dupla sávszéllel azonos frekin, ennek DDR-400 volt a vége. És DDR400-nál kezdődött a DDR2, de a gyakorlatban DDR2-533-nál lassabbat nem láttam, legalábbis PC-ben.
(#) FAZ1 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Lehet.
Én ennyire sosem követtem a fejlődést.
Volt valaha EDO RAMM-os alaplapom MMX133 procival W3.1, majd W95-ös szoftverrel, aztán lett az SD RAMM-os P4 3GHz-es procival Windows XP alá, most meg a DDR2-eseim vannak - Pentium Dual Core 2x2,8GHz-es procival.
Nem éppen a mai legmodernebb, de nálam a Windows 7-tel még elég szépen elmegy...
(#) tbarath válasza FAZ1 hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Azokkal a Pentiumokkal az a baj (már a sebességükön kívül), hogy baromi sokat zabálnak. Ég és föld a későbbi, Core architektúrához képest.
Egyébként EDO után jött az SDRAM, abból előbb a sima ("SDR"-nek neveztük, miután bejött a DDR), aztán a DDR (későbbi terminológiában DDR1), aztán DDR2, DDR3, és mostanában már a DDR4 terjed.
(#) csapeter válasza ptibor hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Szia!
Találtam a padláson egy 386-os alaplapot, 22x25cm a mérete. Volt mellete egy VGA kártya is, Jó ez neked?
(#) lazsi válasza csapeter hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Látom vannak üres memória-helyek az alaplapon. Ha kell (és lehet) bele tenni többet, akkor nagy eséllyel tudok adni ilyen RAM-ot.
(#) Poli válasza ptibor hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Abban a gépben az alaplap 27,5x21 cm (GA-586ATV). Találtam viszont 90 fokos bővítő kártyát amiről le tudod szedni a slotokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
(#) ptibor válasza csapeter hozzászólására (») Feb 27, 2020 /

Köszönöm ez tökéletes!
Belefér a DVD dobozába, van benne memória is.
(#) ptibor válasza Poli hozzászólására (») Feb 27, 2020 1 /

Az alaplapot elfordítva bele tudom tenni a dobozba és egyből lenne IDE vezérlő meg Printer port is.
Köszönöm elfogadom mind a két alkatrészt.
Neked is jár ez
(#) ptibor válasza bbb hozzászólására (») Feb 28, 2020 /

Ez miért nem jutott eddig eszembe?
Ha ezt a változatot is megépítem akkor meg néhány kis floppy lemezt kell kunyeráljak tőletek mert csak azzal tudom felmásolni a notira az eprom programozó szoftverét.
A vinyót nem szerelem ki a gépből pedig 3.5"-os.
De megépítem a DVD dobozosat is.
(#) pipi válasza ptibor hozzászólására (») Feb 28, 2020 /

Kispesten tudok adni 1.44-es floppylemezt
(#) FAZ1 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 28, 2020 / 1

Az legyen a legkevesebb náluk, hogy sokat zabálnak. Amíg a gép tápegysége bírja? ...

A szobában is pl. 60-as égő van a csillárban, oszt ha beteszek egy 100-ast, mi lesz?
Nagyobb fény.
De nem divat már manapság a hagyományos izzó (vagy a kompakt fénycső), hiszen ott van helyette a 15-20W-os mindenféle LED körte.
Azt meg a sok hülye szinte állandóan égeti, mert hogy "kevesebbet fogyaszt".
Na ja!
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 28, 2020 /

Sziasztok. Keresnék kicsi XT 8088-as lapot, 1db működő érdekelne, + ha van hozzá videó kártya sem gond. Cserébe 4x20-as kék fehér LCD-t tudok felajánlani, vagy megbeszéljük mi a kívánság érte cserébe.
(#) tbarath válasza FAZ1 hozzászólására (») Feb 28, 2020 /

A sokat zabálást úgy értem, hogy a villanyórán is meglátszik a különbség, már ha sokat használod. De ne offoljunk tovább
(#) janigel hozzászólása Feb 29, 2020 /

Sziasztok !
Ha van valaki, aki tudna adni úgy 20db. trafó "I" lemezt ami alkalmas méretű (kb. 80*15) a rezgőnyelves órához azt megköszönném.
(#) granpa válasza janigel hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

Mennyire sürgős? Jó lenne a vágott is?Nagyobb trafólemezből levágnám azt a pár darabot.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2020
(#) janigel válasza granpa hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

Jobb lenne a gyári, mert abban benne vannak a furatok.
Ilyen vékony lemezeket nem könnyű szépen kifúrni (ráadásul tök egyformán).
(#) xxxyyy válasza janigel hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

114x19 mm-esem van a hulladékvasak között. Ha erős a hited vagy gyermekkori haverod a helyi postás akkor postán is elküldhetem részedre.

Lemezt szerintem lépcsős fúróval meg lehet próbálni szépen fúrni.
(#) janigel válasza xxxyyy hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

Ez jóval nagyobb, még várok más felajánlót de ha nincs akkor elfogadnám.
Pár nap, és kiderül, és akkor írok privátot.
Köszi
(#) xxxyyy válasza janigel hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

Rendben.
(#) granpa válasza janigel hozzászólására (») Feb 29, 2020 /

"Gyári" is van, de 200 km-re, a vágott meg a "nyóckerben". Nem gondoltam, hogy lyuk fontos tényező. Az EI80-nak keskenyebb az I-je.
(#) janigel válasza granpa hozzászólására (») Márc 1, 2020 /

Szia Kálmán!
Azért elfogadnám a lemezeket (20 db.) ha méretre tudod vágni.
Méret : 80*15
Van egy USB egerem ha kell. Működőképes.
Következő: »»   17 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem