Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Le tudod fényképezi, úgy hogy a környéke is látható legyen?
Egy jó felbontású fényképet tegyél fel a panel mindkét oldaláról. Ha a típus nem titok azt is megírhatnád. Ha segítséget kérsz akkor minél több információt adj meg, mert sem távolbalátók, sem gondolatolvasók nem vagyunk.
Egy fénykép nem lett volna megtévesztő. Lehet, hogy induktivitás.
Bocsánat, de a felirat miatt könnyebbnek gondoltam a kérdést, a fotókat este csatolom.
Láthatod, mindhárom hozzászólásban fényképet kérnek, ez nem lehet véletlen! De a típus ezek szerint titok, mert most sem írtad meg. Így nehéz lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2020
Tedd a kezed a vasalóra, és találd ki hogy mit akarok tudni.
![]()
Nem én várom el mástól, hogy kitaláljon bármit! Ellenkezőleg, azt kértem adjon meg több adatot, hogy segíthessünk!
Kerítettem egy azonos típusú készüléket (fénykép mellékelve), és ott más a felirat. Ebből kiderült, hogy a szöveg a zsugorcső típusjelölése... (WOER W-1-H RSFR-H 5/16IN ZERO HALOGEN,FLEXIBLE HEAT SHRINK TUBE)
A hibátlan alkatrészen 1 Ohm ellenállást mértem,vagyis igencsak egy soros induktivitás a kérdéses alkatrész. Ennyire jutottam, de továbbra is kérdés, hogy mivel pótolható.
Az induktivitásnak a két végén nem ilyen fémes kivezetés van. Nézd meg mi van a zsugorcső alatt. Nagy valószínűséggel egy üvegcsöves biztosíték. Itt magad bizonyítottad be, hogy egy fénykép többet ér, mint a zsugorcső felirata.
Egyértelműen üveg biztosíték. Ha szerencséd van a nyákra rá van írva az értéke is, vagy a sapkáját óvatosan lebontva látod az értékét. Lehet hogy a teljes átmenő áramra van méretezve, de lehet csak a belső elektronikát védi.
Egy üvegbiztosítónak nem 1 ohm az ellenállása. Ne multiméterrel mérje meg, hanem Thomson-híddal. A NYÁK oldalról is kszíthetne képet.
Attól függ milyen műszerrel mérte, akár a műszer mérővezetékének is lehet ekkora az ellenállása. A másik felvetésedre, én már az első hozzászólásomban írtam, hogy tegyen fel jó felbontású képet mindkét oldalról, de most sem tette meg:
Hozzászólásom
Nem ezt írtam? Másrészt, de ez csak feltételezés, ez nem üvegbiztosító. Közvetett tények alapján, szerintem egy ilyenbe nem tesznek olvadóbiztosítót, mert egy laikus úgysem áll neki forrasztgatni, ha kiolvad. Aztán miért tennének zsugorcsövet? Tán az esetleges széthulló üvegdarabok miatt, amik amúgy is kiesnének belőle. Persze, továbbra sem ismerjük a részleteket, akár tévedhetek is.
Van 5 multiméterem jó minőségű mérővezetékekkel, bármelyikkel mérem meg a biztosítékot mindegyik 0 értéket mutat. Nincs Thomson-hidam, de nem is hiányzik.
Pedig hasznos egy műszer. Pl. ilyen esetekre. Nekem egy galvanizáló kád háromfázisú trafójánál kellett használnom. Semmi külső jele nem volt, hogy tekercszárlatos. A műszer értéke alapján azonnal kiderült.
Tudom mire való a Thomson-híd, mint méréstechnikai üzemmérnök használtam is a '70-es években. De a ma már csak hobbim az elektronika, így nem létfontosságú.
Értem. Nem is arra szerettem volna kitérni, hogy nem tudja, mi az. Sokan nem is tudják, hogy létezik.
Te viccelsz? Ha a kollégának gondot okoz egy alkatrész azonosítása, feltételezed, hogy rendelkezésére áll precíziós ellenállásmérő? Munkahelyén ugyan elképzelhető, mert nem tudunk semmit róla. Egy napig nem iszok sört, ha ez nem olvadóbiztosíték. Sőt, annyira biztos vagyok a dologban, hogy bevállalok két napot is,
No, éppen az ilyen vélemények miatt nem szeretek írkálni. Előbb-utóbb "anyázásba" megy át egy vélemény nyilvánítása! Részemről pont.
Az alkatrész kiforrasztása és a zsugorcső eltávolítása 1 perc, utána eldönthető mi az alkatrész.
Semmilyen anyázásról nincs szó. A legmélyebb tisztelettel megkérdőjeleztem a kolléga általad elképzelt lehetőségeit az alkatrész azonosítására. Ha ezzel megbántottalak, úgy bocsánatot kérek.
Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólást, valóban egy kerámiacsöves olvadó biztosíték az alkatrész, ami a nyakán leolvasható: T8AH250V
Az üvegcsövessel egyező méretű, de a befogásából (sajtolás vagy hegesztés), vagyis a kupakból nem sikerült kivenni. A teljes áram átfolyik rajta. így érthető a masszív befogás, viszont nem értem, minek erre szilikon védőcső - hacsak nem szétrobbanás esetére... Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat, a kioktatások felett meg átsiklok, hisz elmúltam már 20 éves - néhányszor... ![]()
Ha lesz rá alkalom, egy duplázásban benne vagyok...
Idézet: „ez nem üvegbiztosító. Közvetett tények alapján, szerintem egy ilyenbe nem tesznek olvadóbiztosítót” No comment!
Természetesen semmi gond. Csak számba vettem a lehetőségeket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |