Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ez volt az én ötletem is, de ellenállások darabja 1 Eur fölött, kondenzátorok átlagban 3-5 Eur darabja, tekercsek sincsenek 3-4 Eur alatt. Így nem nehéz 60 Eur értékben összepakolászni, belevéve, hogy korrigálásra alkalmas értékeket vennék. Nem számít ez drágának?
A másik a fehérvári bolt amit ismerek és régen rendeltem is, de 15 nap alatt még egy végleges alkatrészlistával sem tudtak előállni. Nem hinném, hogy a nyár előtt még össze tudnának hozni abból bármit is.
Ez ilyen áron megy sajnos, tekercset magad is tudsz bontani, készíteni könnyen, ezzel spórolhatsz.
Ezek szerint jól meg kell becsülni az efféle forrásokat... Fehérváron jó minőségű ellenállások 30-90 forint, kondik is 200-600 forint. Viszont a telepátia működik, mert hozzászólásom után 2 perccel kaptam választ a múlt havi rendelésemre...
Ez azért van, mert nem a Logoteches címre kell írni, hanem a hangszórósra. Bővebben: Link
Egyébként igen, ez kivételes lehetőség, amit az egyetlen magyar hangszórógyár biztosít. Amíg még van. Nem sokáig már.
Szia,
erről a hangszóróról mi a véleményed?
Szia! Nem ismerem sajnos. De kép és ár alapján szerintem annyit nem ér. De ez csak saját vélemény. Olcsóbban lehet jobbakat találni.
Borzalmas egy hangszóró. A régi TVM (TelsaValMez) kínai másolata. Nem szabad megvenni semmiképp.
Ez a görbe valami rossz vicc?
Hát körülbelül. Mert valójában így néz ki: SPM-165/8
Az igazi rossz vicc, az a kosara.
Milyen adatlap már az, ahol a mágnes tömege, a mánes átmérője meg a lengőtekercs átmérője van feltüntetve mint fontos műszaki paraméter? OMFG... Ja, meg teljes átviteli sáv 35000 Hz. Én már ez alapján sem venném meg.
Jó fajta nincs. Olyan van, ami a céljaidra megfelelhet. Csak írd le, hogy mire szeretnéd használni, és mik az elvárásaid kb.
Bár ettől a Monacortól, egy javított Videoton is sokkal jobb, 2000,-HUF értékben. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Annyit szeretnék, hogy a meglévő MNC-ket szeretném lecserélni "eggyel vagy kettővel" jobbra, mert drága kislányom a színes ceruzáival kiszurkálta a széleit. Ez a helyzet és ennyi az igény.
Nem akarlak befolyásolni, de akkor egy habszél csere nem jobban megérné? Nem tudunk semmit a jelenlegi rendszeredről, de ha ebbe veszel egy bármilyen, adott esetben jobb hangszórót, akkor az az egész komplex rendszert felborítja, teljesen más lesz a hangkép. Adott esetben akár olyan is lehet, ami neked nem fog tetszeni, hoszen nem azt szoktad meg - még úgy is megeshet ez, hogy az új hangszóró jobbá teszi a hangot, de ehhez iszonyú nagy mázli kellene, aminek az esélye gyakorlatilag nulla.
Ha pedig csak az a cél, hogy szóljon valahogy a konyhában vagy a számítógép mellett, akkor nem érdemes 7-8 ezer forintot kidobnod egy új hangszóróra, avagy kétszer ennyit egy párra. Viszont, hogy ne csak a levegőbe beszéljek,EZ a mélyközép megfelelhet neked, és 4310 forintba kerül - de el kell váltani 2kHz fölött, vagy elviselni az 5dB-es rezonanciáit. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Hajaj, a méretei nem stimmelnek, a H2000 pár milliméterrel kisebb mint kellene. Akkor talán Bővebben: Link, ennek az impulzusválasza is szebb talán
Igen ez stimmel méretileg. Habszélt már cseréltem sikeresen más hangszórón, de ezt az MNC-t szeretném lecserélni. Köszönöm szépen!
Ugyan, nincs mit köszönni. Majd csak akkor, ha már megelégedéssel hallgattad 1 hónapot
Link a rendeléshez.
De ő 16-osat keres, ez meg 15-ös, amit ajánlottál. Bele fog esni a kivágásba. Ettől eggyel nagyobbat kell nézni.
A jobb hangszóró, az így is úgy is jobb, de legalább a dobozt egyeztetni kell hozzá. MNC-t javítani nem éri meg, egy normális membránszél csere 3500,- pénz ebben a méretben, azért már hangszórót lehet kapni. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Már korrigáltam, egy beszólással lejjebb Elsőre nem láttam az MNC méreteit, mert nem kattintgattam végig a képeket, ezt én benéztem.
Azért azt nézd meg, hogy milyen dobozban van most a hangszóród, a fehérvári 16-os inkább b-reflex dobozban működik elfogadhatóan, 20 liter, kb. 50Hz-re hangolva. Zártban gyengébb lenne mélytartományban, mint az MNC.
veroka Igen, látom, csak én sokáig írtam. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Üdv Rellex doboz tervek közül melyik a legjobb megoldás?
Én az ötletre gondolok!( Mik a vélemények? Melyik hogy fog hangzani? A legideálisabb melyik?) Ezek a görbék(Csoportfutás ,Impedencia stb.) közül melyik a döntő? A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Az nem lesz jó. Eleve túl nagy egy 160-as hangszórónak. 35 literben inkább 200mm-es működik jól.
De ha marad a HA16, akkor is érdemes belőle b-reflex dobozt csinálni. Ekkora térfogatban 40-45Hz körüli hangolással. Ugye a 30-35 liter, a nettó hasznos térfogat? Jó lenne kicsit pontosítani, hogy 30 vagy 35 inkább. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Igazából egyik sem döntő önmagában. A mélytartományt mindig a helyiség hatásaihoz, környezethez, körülményekhez, és a saját elvárásaidhoz kell igazítani. Nincs legideálisabb. Olyan van, ami neked megfelel.
Egyébként: Bővebben: Link még mindig azt gondolom, hogy olvasd át az egész hangdobozépítős részt. A nagyobb kiemelések persze hallhatóak, a rosszabb, egyenetlenebb GD hatásai is, az alsó határ különbségei is, és az impedanciamenet is, bizonyos erősítőkkel. Milyen hangszóró ez? A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Már ez a 3 handobozzom lesz! Csak most probbálok mindent figyelembe venni a tervezésnél (az első hangszoro dobozt csak össze dobtam! De szenecsére jól sikerült, 12l lett! A másik neki futásom már tervezet volt az nagyon jól sikerült!)
Már meg van, ez lesz beépítve!(AHX 1620/BK és DTF 12/4)
Itt van az első reflex dobozom mért eredménye! (szerintem a hangváló nem jó helyen vált Kb.700Hz mert csak ilyen tekercset sikerült beletennem!)
Rendben. Korábban írtuk már, akkor először meg kell mérned a hangszóród T-S paramétereit. Anélkül nem lehet modellezni, mert az adatlap nem érvényes rá. És ezek a SAL-ok, sajnos nem jók.
A csatolt képen nem látszik a hangváltó hatása, legfeljebb annyi, hogy 700Hz környékén kisebb a hangnyomás, 150-nél meg nagyon sok, valószínűleg rosszul hangolt a doboz, és nagyon gyenge a mélyközép-hangszóród mágnese. Más értékelhető nincs rajta. Hangválókat nem így ellenőrzünk, és a használt idő-energia diagram sem erre jó, és nem ebben a formában használva. A hangváltóhoz, frekvencia-hangnyomás diagram kell, a dobozhoz, T-S-hez, impedancia. Olvasd el tényleg, mert nincsenek meg a szükséges infók. Bővebben: Link És itt fórumban, hozzászólásban, nem lehet ennyit leírni, meg fölösleges is, ha más már megtette. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |