Fórum témák
» Több friss téma |
Ne tegyél bele mást csak ami bele való, már írtam, azt arra találták ki, nem teszi tönkre a tekercseket sem. Az enyém nagyon régóta így van, ráadásul mindkét vége nyitott, a szívó oldalon csak a csőcsonk van, a másikon meg a kerékfújó tömlő, és teszi a dolgát. Az olajat sem hordja el mint ahogy azt tévesen mondta nekem egyszer valaki. Százszor többet ér mint egy szivargyújtós kis kompresszor, csak ne volna olyan nehéz.
31 éves orosz, ami pont bele való azt már nem fogom tudni soha, olyan kell ami jó kb mindegyikbe.
Akkor értsd rá, kompresszorolaj kell bele, nem fékolaj meg babaolaj...
Ha szabad így fogalmaznom hülyének nem kell nézni, mindent nem tankolnék bele, csak ahány ember itt annyi válasz. Van akinek jó a hidraulika olaj, van aki szerint megeszi a tekercsek szigetelését. Kedves Galfy, te mindenhol megjelensz ahol egy kis aranyköpésre van szükség.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Szia!
A fékolaj, és a hidraulika olaj nem ugyanaz! Bár a fékolajat hidraulikus fékrendszerekbe használjuk, de azért mégsem hidraulika olaj. A hidraulika olaj alatt azt értette a ki ajánlotta, amit a billenős teherautók, markolók, stb. rendszerébe töltenek.
Kitanultál.
Sok mindent magam kárán tanultam meg. Majdnem anyósom javasolta például, amikor látta hogy szenvedek a csatorna cső összedugásával, hogy hoz étolajat, akkor simán össze fog "csusszanni". Félig és ferdén igaz is lett a "csusszanás", majd a nap második fele azzal ment el, hogy miután hivtam/hoztam még segitséget, három meglett férfi ember elvörösödött fejjel próbálta szétrángatni a két idomot. Kaqkk mester azonnal vágta a "savanyodást", még cikizett is miatta, de ez belefér (tőle meg különösen).
Én munkahengerek hidraulika olaját értettem.
Ha 1700Ft/l drága akkor tegyél bele bármit amit otthon találsz .... A vákuumszivattyú olajat éppen arra találták ki hogy kompresszort kenjen és levegővel érintkezzen (nem savasodik- nem vizesedik ....)
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Idézet: Nem cikizni akartalak (távol áljon tőlem) csak rámjött a nyeltannácizmus az uborka szokott savanyodni meg a bor ha sokáig áll levegőn ... „azonnal vágta a "savanyodást", még cikizett is miatta” A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Ok, olajat meg is rendeltem. Viszont érdekesség, szereltem a csatlakozóit, gondoltam teszek egy bekapcs próbát, szépen megy 10mp után a hőkioldója lelövi, kb most ennyit bír. Lehet ez attól hogy nincs benne olaj? Mióta kikapta a hűtőből nem használtam, csak max összesen 5 percet, ennnyire hamar jelentkezhet a kenés hiánya? Nekem gyanús, mindenesetre jegelem a dolgot amíg megérkezik az olaj.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Az olaj hiánya,ill. besűrűsödése a halála ezeknek. Gyakorlatilag olajban úszik a kulisszamű,és a két felső csapágy,ugyanis ezekben nincs alsó csapágy, és megfogja a ragacsos olaj a rotort,a motor nem tud felpörögni,nem kapcsolja ki a segédfázist,és leold a hővédelem! Én a te helyedben öntenék bele 2 dl petróleumot,fejre állítva lötybökölném pár percig,majd megjáratnám egy kicsit,és ha megjön ez olaj,kicsurgatnám,és 4 deci olajat öntenék bele. Tuti,hogy jó lesz!
Ok, esetleg gázolaj is jó erre a célra?Brigéciol van még itthon talán, Kimosni
Ok, egyébkent felpörög, fúj is ahogy eddig, de valószínű nagyobb a súrlódás mint kellene és azért lövi le, kimosom feltöltöm és reméljük jó
Ettől függetlenül még lehet,hogy összeragadtak a sf. relé érintkezői!
Attól hogy autóklímába való olaj még egyáltalán nem biztos hogy a levegőtől nem savasodik , miért nem teszel bele olyan olajat amit linkeltem ? Egyébként szerintem már kár foglalkozni avval a kompresszorral ha klixonol .. Megérett a kidobásra .
Írják kimondottan hogy autóklímába való? Lehet elsiklottam felette, az alkalmazása fülön nem látom. Lehet, de már nem tudom hányadik kompresszor amit szerzek, régen volt egy csomó ma már mindenki mindent lead alig tudok szerezni.
Én szívesen adnék,most is van 6 darab,és viszonylag nem ősöreg gépből valók! Csak hát tatabányai vagyok,posta nem oké.
Bocs ezt én néztem be kompresszor olaj levegő kompresszorokhoz ...
Én móri Vettem gázolajat, 4-5 decit megitatok vele hagyom had oljdja a régi olajat.
Persze,jó lesz az,a ruszki hűtőket 30 év után úgy kellett lelőni,különben még most is mennének! Mór nincs is olyan messze.
Annyira nem, kapott gázolajat, át is lötyköltem megy valamennyit gondolom azért ken a gàzolaj is meleg az oldala 20mp utan lelövi a hőkioldó, lehet ebbe kár lesz az olaj.
Úgy szoktam csinálni,ha gyanús a relé,hogy lehúzom a tüskékről az egészet,majd ráadom a 230-at,és egy pillanatra összeérintem a nullát a segédfázis tüskéjével,ha forrósodik:kuka! A tüskékre sarus yezetékeket használj!
Az a helyzet, pillanatra meghúzza a villanyt, látni a világításon, de multiméterrel mérek majd áramfelvételt, az is lehet kicsit sok a gàzolaj elég kicsi a kompresszor.
Na kérem, 6 amperről indul, 5 ig kúszik lefelé ott le is lövi a hőkioldó, ez rengeteg több mint 1kW fogyasztás.
Nemnem,sok az áramfelvétel,vagy szorul,vagy a relé nem old ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |