Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Zanussi Easy Iron mosógép elektronikájával van olyan gondom, hogy a nagyfesz részen egy 47Ω-os ellenállá megszakadt, ki is cseréltem, de a betáppal sorbakötve egy 100W-os izzó elős fénnyel világít úgy hogy semmi sincs a panelra csatlakozva. És persze a panelon nem világít semmi.
Én az LNK304GN-re gyanakszok. Mérési eredmények a panelon. Tudnátok segíteni? A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Szia. A jól ismert LNK táp hiba. Tele van a fórum vele..Ugy látom az IC cserélendő lessz , továbbá kimérendő az táp körüli összes passziv alakatrész is, diódák , elkók és a tekercs.
Még a youtube-on is találsz videót erről, azaz tönkremegy a flyback vezérlő az előtét ellenállásával együtt. Cseréld ki az IC-t is, elvileg meg fog javulni.
Helo.
Létezik olyan hogy a vezérlő mikrokontroller egy port lába megy ki csak? Egy Miele W4164 mosógépben kis 230V os motor állítja hogy melyik rekeszbe menjen a víz a mosópor tálcán belül. Ennek van pozíció érzékelése, ami pedig 5V os. A kettő közös panelről megy, ami valahonnan vizet kapott és átégett a nyák. A 230V visszajutott az 5V os részre, elégetve pár SMD ellenállást. Ezek cseréje után sem jó a gép, csak körbe körbe forog a motor, nem áll meg a kívánt pozícióban. Fordít párat a dobon aztán hibára megy és leáll. Prociig végigkövetve minden ok, mégsem érzékel. M30624 es a kontroller, van mellette memória is de gondolom belső flash es, le volt matricázva, hiába próbálnám kicserélni. Esetleg ha tud valaki vezérlőt...
Simán lehet.
Még csak nem is kell hozzá processzor, nekem sima CD4011 felejtette el az igazságtáblát villámlás után. Ráadásul reprodukálhatóan, mert kétszer is úgyanúgy megcsinálta...
Köszi. Még az is jobb lenne ha nem lenne se kép se hang, ez így elég idegesítő. Ez van, a tokba nem lehet bemászni. Maradt a komplett panel amire sok esély nincs vagy a bontás.
Sziasztok! MopStar-60 ipari mosógéppel találkozott e már valaki? A gond, hogy víztöltéskor a mosószer adagolóból ömlik a víz. Nem vizes a belseje, sehol sem folyik cső, se semmi. A mosószer adagoló beömlőjénél van egy gumi alkatrész, ami terelné a vizet, de szerintem el van öregedve, ill. megviselte a durva mosószer, ugyanis kórházban használják. Olyan ez a gumi, mint a megöregedett szíjjak a videókban vagy más eszközökben, puha, mint a bicikli szelepgumi. Szerintem ezzel van a baj, mert úgy néz ki, hogy a víz ki is fordította a helyéből. Volt már valakinek ilyen gondja? Jól gondolom én, hogy ezt a gumit kellene kicserélni? Hol lehet kapni ilyet?
Sziasztok.
Van egy Indesit WISL 105 X mosógépünk ami egyik napról a másikra olyat produkál, hogy minden programon elkezd mosni és ezt a végtelenségig csinálja. Már a mosó vizet sem engedi le. Programot meg kell szakítani és a vizet kézileg leengedni, illetve kézileg centrifugálni. Ezek a funkciók viszont kézileg működnek. Csak valahogy a mosásrészről nem akarnak a programok továbblépni. Mit lehetne ebben a helyzetben megnézni rajta?
Szia!
Ellenőrizzed a fűtést szigetelés ellenállásmérővel test felé és a motor szénkeféket. fújjad ki a szénkefeport is. Ha ezek rendben, akkor az elektronika táp részében cseréljed az elektrolit kondenzátorokat.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 4 éves Samsung wf60f4e0w2w típusú mosógépem ami centrifugálásnál kelleténél jobban rázkódik. Gondoltam szétszedem de a tetejét nem sikerült leszednem. Hátsó két csavart kitekertem, de továbbra sem akar megmozdulni. Mi a trükk, hogy le tudjam szedni? Rázkódással kapcsolatban mit érdemes leellenőriznem?
Ha olyan mint az átlag gépek, akkor hátrafelé meg kell húzni.
Rugókat, lengéscsillapítókat, csapágyat (üresen kotyog a dob?), meghajtó szíjat, szíjtárcsát nem e kotyog.
Üdv
Szeretném kikérni a véleményeteket. Van nekem egy Hanseatic öko 1200-as (Németországból behozott kb. 13 éves, elvileg van valami köze a Whirlpoolhoz) elöltöltős mosógépem. Volt egy olyan gond vele, hogy a szénkefe rugók elgyengülése miatt elkezdett szikrázni a kommutátor centrifugálás közben, ezért leállítottam. Szénkeféket kicseréltem, azóta átugorja a centrifuga programokat, amint jönne a centrifuga rész vár egy kicsit, majd indítja a soron következő részprogramot és idő számláló néhány perccel csökken, a mosás végi centrifuga helyett pedig jelez mintha kész lenne a mosás. Hibakódot nem ír. Teszt üzemmódban minden részprogram lefut a centrifugálást is beleértve. Vizet kiszivattyúzza. Van ötletetek mi lehet a probléma?
Sziasztok!
Anyukám vett kb. 5 éve egy Whirlpool WTL 60812 mosógépet. Csütörtökön próbálták beüzemelni. (tehát az elmúlt 5 évben egyszer sem ment) Először a dobrögzítő csavarokkal, amivel a program ment, de a cetrinél nagyon ugrált. Kigyulladt a service LED, majd leverte a lakás kiselosztót, és a villanyóránál a főbiztit is. Ezután a dobrögzítőt kivették, centrit indítottak, de ugrált még. Szerelő a lengéscsillapítót visszatette, mert kiugrott a helyéről, szerinte a szállítás miatt. Ez után új programot indítva induláskor nem szivattyúzott, nem engedett be vizet, hanem csak felpörgött a dob (kb. mint mikor elrendezi centri előtt a ruhákat), a kijelzőn F60 hibakódot írva. Anya leállította. A szerelő szerint tipikus panel csere. A szervízkönyv szerint NTC zárlat, vagy CCU csere. Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Egy Zanussi ZWF 2105W mosógép. Elkezdett rendetlenkedni, hol indult a program, hol nem. Átkondiztam, és átforrasztottam a vezérlőpanelt, de nem lett jobb. Az ajtókapcsolóra gyanakodtam, kiszereltem, megtisztítottam az érintkezőket. Leteszteltem, ha áramot kapott, zárt, és reteszelt, és átadott. Lassan ugyan csereérett, de még jó. Visszaraktam, egyáltalán nem indult a program, és nem is zárt. Én barom, gondoltam lezárom a reteszkontaktust, erre sikerült némi füstöt kicsalnom a vezérlésből. A kapcsoló középső pontjához csatlakozó triac Z0607, és két SMD ellenállás szállt el, egészen a NEC 0114h controllerig. Esetleg tud valaki segíteni, mert az új vezérlő kb. 40 EFt-os árából vehetek használt gépet, akár jót is. A kapcsoló reteszel áram hatására, kérdés, a controller túlélte-e? Előre is köszönöm.
Szia! Csinálj egy resetet. Húzd ki a dugvillát egy percre, majd a csatlakoztatás után hatszor egymás után csukd le a fedelet majd fél percen belül indíts el egy új programot.
Szia!
Ellenőrizd a tacho generátort morotól a processzorig. Ha felpörög, akkor a motor szabályozás nem működik. Üdv, Palkó.
Szia!
Cserélni kell a triakot és a hozzá tartozó smd ellenállásokat. Ha szerencséd van a vezérlő portja nem szállt el. Ellenőrizd a vezetősávokat is, hogy abból nem égett e el valamelyik. Az eredetiprobléma szerintem szénkefe lesz. A vezérlőn a forrasztással tudsz boldogulni!? Mert ha nem, akkor ahhoz kell egy jó szaki, aki jártas smd technikában. Küld egy képet, ha nem tudod az smd értékeket. Üdv, Palkó. Idézet: „Húzd ki a dugvillát egy percre, majd a csatlakoztatás után hatszor egymás után csukd le a fedelet majd fél percen belül indíts el egy új programot.” Imformatikus ir mosógépre programot? Imádom.
Telefonról nem akartam bő lére engedni a szöveget de a hatszori lecsukást 12 másodpercen belül kell megtenni. Az, hogy miért hatszor és miért annyi idő alatt azt nem tudom de elég sajátságos ez a reset megoldás. Valahogy ekkor áll alapra a program motorja, mert mint mondotta a kérdező:
Idézet: nem azt csinálta a gép ami az új alap program volna. De ahogy "palko0125" írja lehet, hogy leesett a tachó a tengely végéről a nagy rázkódásban. „új programot indítva induláskor nem szivattyúzott, nem engedett be vizet, hanem csak felpörgött a dob” A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
Akkor ebben a gépben nem csak egy bimetal-os ajtózár van, hanem azt is érzékeli, hogy zárva/nyitva van-e? Kipróbáljuk, köszönöm!
Szia! Elboldogulok a forrasztással, azért fotót küldök. Rendeltem triakot, az egyik ellenállás 820 Ohm, a másik 10 kohm szerintem, de ha ránézel, azt megköszönöm. Az IC kimenetei között diódamérésen mértem értékeket, az a láb sem tűnik szakadtnak.
Szia Palkó! Ha a reset nem segít, megnézzük ezt is, köszönöm! Üdv, Noi
Bevásároltam helyben az ellenállásokat, és az elektromérnök boltvezető javasolta a Z0607 600V, 0.8A, Igt 5 mA helyett, a Z0103 triakot. 600V, 1A, és Igt 3 mA. Lábkiosztás ugyanaz. Belerakhatom nyugodtan? Köszönöm.
Annyira nem "vágom" ezt a részét de a gyors egymás utáni ajtócsukogatás azért kellhet 12 másodpercen belül csinálni, mert csak ezután fog rázárni és ellenőrizni a program.
Szia!
Igen, simán jó helyette. Cseréld az ellenállásokat is aztán nêzzünk egy próbát, hogy mit csinál a gép. Üdv, Palkó.
Ez az ajtó “becsukás-kinyitás” 6-szor adott idő alatt szerinten hülyeség. :/
Resetre van egy gomb, amivel resetelni lehet. A motor nem “áll alapra”. Ilyeneket nem csinál a gép. Bezárja az ajtót, ellenőrzi a perifériákat, ha minden ok, indul a program, ha nem akkor leáll a self-test-nél. Az, hogy felpörög, egyértelmű tacho hiba, na de majd várjuk az eredményt. Üdv, Palkó.
Köszönöm a visszajelzést, folyamatban van az akció, de teszt a gyerekek miatt csak holnap. Remélem jó lesz. Szénkefét merre keressem? Beírtam a gugliba, de eddig nem találtam az igazit. Annak örülnék, ha elmondanád, mi miért történik, és mit b....tam el. Honnan tudja, hogy nem jó a szénkefe? Csak azért kérdezem, hogy tanuljak, és ha neked nem gond, hogy megosztod velünk. Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |