Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Autóba tudnátok ajánlani olyan megoldást ami mozgásra /vagy ajtónyitásra/ képeket küldene vagy rögzítene akár videót és gsm modulos? Az autó rakterét szeretném védeni vele, zárt ablak nélküli kis furgonról van szó.
Szia.
Esetleg kiindulásként keress rá erre: HC-300M Ez igazából vadkamera, de tud rögzíteni és van benne GSM is. Méhész ismerősöm ilyenekkel figyeli a dolgokat az erdőnél. Üdv.
Köszi, ez mindent tud amire szükségem van.
Élesítést / hatástalanítást hogyan lehet ezzel megcsinálni, hogy ha én nyitom az autót távirányítóval akkor ne jelezzen be? Az lenne jó ha lenne egy vezetékes bemenete.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2020
Sziasztok !
Sokatok segítsége révén sikerült a 4 kamerás wifis rendszeremet vezetékkel összekötnöm, megértenem annak működési mechanizmusát. Már be tudok lépni a kamerákba is. A kérdésem az, hogy egy adott kamera elérhetővé tehető-e a neten ? Tehát csak a kamera NVR nélkül. Most csak egy kamerát akarok bekötni úgy, hogy azt NVR nélkül elérjem. Sikerült is de csak a saját hálózaton látható. A saját hálózaton az adott kamera ip címén elérhető a kép de a neten nem látom. Amit eddig beállítottam: - Forwanding-ot - Ip & MAC Binding - a kamera ip címet átírtam 192.168.1.130 -ra (mert 227 volt) A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
Szia!
Milyen neted van, mert lehet, hogy a szolgáltatódnál ha fizetsz se lehet elérni kívülről?.
Az NVR-t elérem !
Az NRV-be ez engedélyezve van, hogy elérd!
Illetve használ valami külső DNS szolgáltatást, ami a dinamikus ip miatt kell...
Akkor önmagukban a kamerák nem elérhetőek ?
És még egy kérdés. A router WAN portja használható kimenetként is ? A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
De, általában tudják!
Ha nem jár hozzá valami "gyártói" szolgáltatás, akkor neked kell beállítani rajta egy DNS szolgáltatást. Ehhez valószínűleg szükséged lesz egy ingyenes DNS szolgáltatónál egy regisztrációra. Mélyülj el ebbe a DNS témában! Nekem még nem sikerült a házi szerveremet, "láthatóvá tenni", ezért a részletekben nem tudok nagyon segíteni. Az egy másik dolog hogy mostmár nem is erőltetem
Routerben a 80-as port át van irányítva a kamera ipjére?
A Forwarding-ban , igen át van.
Van még egy ilyen menü is: Azt nem értem , hogy ha a belső hálózaton látom akkor miért nem megy ki a netre ! A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
A kamera ip címe 192.168. 1 .130:80
A router meg 192.168. 0 .130:80-ra irányít, vagy nem?
A ruoter 192.168.1.130 :80 ra van állítva.
A gateway miért nem egyezik meg a kamera és a router beállításában?
Mindjárt átírom.
Yess !!!!! Működik !!!! Köszönöm !!!!
Nem tudom, hogy mi az a Gateway de jó lett !!!
Átjáró
Átalakítottam AP-re, így kapcsolódnak fel a kamerák, sokkal jobb mint reapeterrel, viszont az esetleges áramszünet problémáját nem sikerült megoldani.
Tehát ha visszajön az áram, a kamerák hamarabb akarnak csatlakozni a netre, mint a nyomi telekomos router feláll. sajna utánna meg a kamera leszarja, többször nem akar már csatlakozni és még a felvétel se indul el, ha most itt lesz egy betörés és a kamerák döglöttek engem úgy p*án rúgnak.... Az az érdekes, hogy nálunk ahol szintén telekomos net van, simán felkapcsolódnak a kamerák, pedig az is 5 perc minimum. Semmiféle időzítést nem látok a AP menüjébe, de szerintem nem azon múlik, a kamerát kellene valahogy meggyőzni, hogy később bootoljon.
Fix ip?
Ha az Ip kamerát a routerbe csatlakoztatom akkor elérem. Ha a gépbe akkor nem.
Miért ?
Mert nincs közte router ami az ip-t kiosztja?
Csak a gép és a kamera van összekötve.
És gondolom nem crosslink kábellel kötötted össze a kettőt...
A két hálózati eszközt akkor tudod direkt egymással összekötni harmadik eszköz (switch, router, hub) nélkül, ha crosslink kábelt használsz. És persze ilyenkor mindkettőnek legyen fix címe is.
Értem ! Szerzek egyet.
Ez már nem teljesen igaz!
Ma már tud "fordítani" a hárdver is!! Régi cumókkal lehet gond... Szerintem ott ip beállítás a probléma.
Van egy HUB-om, ha azt közé teszem akkor sem jó. De ha egy routert teszek a gép és a kamera közé azonnal elérem.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2020
Azonos tartományú statikus (fix) IP címet kell beállítani a kamerának és a gépnek is. Enélkül nem fognak egymással beszélgetni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |