Fórum témák
» Több friss téma |
Ha ott van a közeledben a kültéri akkor egy ellenállás mérővel mérj rá a 4. csatlakozó és a hordozó lemezen lévő földelő csavar közt zárlatot kell mérned . Ha így van akkor ez a bekötés jó ami az elvileg című képen van . Most erősebben megnézve a képen is úgy tűnik hogy zöldsárga a vezeték a 4 csatin ....
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2020
Úgy van ahogy mondtad, megmértem.
Akkor a villanyos kép alapján beköthető ? A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2020
Szerintem igen , de az belső bekapcsolásnál figyelj , ha nem megfelelően működik , írd meg mit csinál .
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Üdv!
Egy régi On Off hűtő fűtő klíma bekötésének nézem. Ha a 2-, 3-,4-re aZ N-hez képest 240 V-ot kötsz akkor be fog indulni a komp, a ventilátor, a váltószelep. Az R1-R2 a külső termisztor Ehhez a klímához két vezetéket adtak anno.
Közben egy srácnak ilyen van.
Az R1-R2 a külső termisztor stimmel. Elméletileg ez a bekötés jó igy ? A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Igy kötöttem be még az éjszaka. bekapcsol a beltéri ventilátor.
néha a kültéri ventilátor (kettő együtt 80W) De a kompreszor nem indul be. -pincében van a lehet az gond hogy itt 20 fok van most ? (e miatta ne indulna be) ? ezt hogy kell érteni ? ....Ha a 2-, 3-,4-re aZ N-hez képest 240 V-ot kötsz akkor be fog indulni a komp, .. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
További fejlemény.
-rezetelem a távirányitót elosztó ki-be kapcs . távirányitóval indítom. - kültéri és a beltéri ventilátora egyszerre indul. (Rezetelés nélkül csak a beltéri ventilátor indul el.) viszont kompresszor nem indul !! Vagyis mintha próbálkozna..(csonkok meg vannak nyitva) Amit tapasztalok: hogy fülre hallatszik mintha indulni akarna. (nagyon halk búgó hang)már amennyire a ventilátortó halható. Azonban pár másodpec mulva egy kattanás (ami psss hanggal párosul)mint amikor egy szelep kikapcsol.és mind ez idő alatt kb 15A vesz fel a fogyasztás mérő szerint.. Majd pár perc múlva újra "próbálkozik" -Kompreszor melegszik kb 45-50 C felül, míg alul alul csak 30 fok körüli. -részemről csak egy tipp...Nem tudom ezekben inditó, vagy munka kondenzátorr van ? kondi hibája kondi okozhatja ezt ? Szerintetek mi lehet a hiba ? valakinek valami ötlete, tapasztalata. Előre is köszönöm.
A megérzésed nem csal. Mérd meg a kültériben a kompresszor és a ventilátor üzemi kondenzátorát. Ha szerencséd van, csak ez lesz a gond.
Szia.
A kültéri ventilátor kondenzátor kapacitását akkor is mérni kell ha az működ ? Nem elég csak a kompresszor kondenzátorát mérni ? vagy a két dolog összefüggésben van egymással ?
Ezeknél általában egy serlegben van a kompresszor és a ventilátor kondenzátora ,azért javasolta a kolléga mindkét kondi kimérését (ilyenkor illik mindkettő helyett újat betenni )
Sziasztok !
Mamáéknál van telepítve a képen látható berendezés (szerencsére még csak készenlétben van )... Nem keresem, hogy szerelési hiba miatt, vagy csak ennyit bírt - lényeg, hogy elporladt* a kondenzkivezető cső. A két egység a fal két oldalán van, a luk a kültéri kb. közepénél ... Van esély, hogy nagyobb szerelés ( gázlefejtés stb) nélkül ki tudom ( lehet ? ) cserélni - pótolni ? A nagyobb átmérőjű gégecsövet még a "szerelő" húzta rá anno. Most ott tartunk, hogy nem jön ki a víz, bár a próba alatt a gépből sem csöpögött... valószínű a falat áztatnánk belülről...
Értem.
...egy serlegben van a kompresszor és a ventilátor kondenzátora... ez azt jelenti hogy fizikálisan is egybe van építve. -Plusz egy kérdésem lenne, van e jelentős hatásfok romlás, hűtés, tekintetében. ha a kültérit egésznap éri a nap, vagy ha mondjuk csak délelőtt süt rá a nap ?
Ha szerencséd van a beltéri borításának leszerelése után hozzáférsz a csepptálcához és az eredeti cső helyére kívülről be tudsz tolni egy vezeték behúzót . Akkor a beltéri mögött be tudsz húzni egy új 16mm es diflex csövet a régi helyett (ez mellesleg a napfény műve ... az eredeti vízkifolyó cső olyan pelenka anyag hogy megeszi az uv és a hőmérséklet változások) A kolléga azt tudta de a védőcső valamiért lejjebb csúszott ...
Elvileg 60 fokra vannak tervezve a kültérik, de biztosan jobb ha árnyékban szellős helyen van elhelyezve (egyébként azt is érdemes megnézni mikor használják) ... Tőlem sütheti délelőtt ha délután érek haza és csak akkor kapcsolom be ...
Én a naptól porladó műanyag csőhéjakra és csövekre alu ragasztószalagot tekertem pár éve, azóta nem mállnak szét.
Igen, azt hogy mikor haszálom én is majd optimalizálni akarom.
De ettől függetlenül akkor marad du árnyékos oldalon.
Ez a legjobb megoldás ! A védőcső csak ideig óráig működik (öt is megeszi az idő vasfoga .)
Mennyire hálálja meg a kültéri, ha mondjuk évente egyszer megtisztogatja az ember.
Vagy másképp feltéve a kérdés , nagy gáz ha kültérit szinte soha nem tisztitjak ?
...egy serlegben van a kompresszor és a ventilátor kondenzátora...
ez azt jelenti hogy fizikálisan is egybe van építve.
Igen nagy gáz képes a kompresszor tönkremenni ha nem tisztítod és érdemes a beltérit is minden szezon előtt ki fertőtleníteni (klíma tisztító spray) a kültérit meg minimum kikefélni de inkább vízzel kimosni a hőcserélőjét .Ha a környéken nyárfák vannak telerakódik a hőcserélő pehelyjel ha forgalmas az utca akkor sok port tud magára szedni , mindenképpen jót tesz az évenkénti tisztítás .
A beltérit nem is kérdés.
Azért kérdeztem a kültérit mert akkor a telepités mindenképp úgy lesz, hogy hozzá férhető, tisztitható lehessen.
Nem sértésnek ,kötözködésnek szánom , de ha ez lesz az első klímaszerelésed mindenképp olyan helyet találj a kültérinek amit nem csak kosaras autóról lehet elérni . Én midig törekszem arra hogy elérhető hozzáférhető helyre kerüljön a kültéri (sosem tudni mikor kell javítani és nem mindegy hogyan keveredik mellé fölé az ember )
Maximálisan egyet értek.
Ahogy leírta. pont ez a célom hogy bármi van, hozzá férhető legyen.mindentől függetlenül. Két verzió van . Melyik a jobb verzió ? -beépítős -ráakasztós
Én a ráakasztóst választanám a beépítős változatnál nagyon kicsinek tűnik a hely a gép mögött .
Köszi.
fontolóra fogom venni. Amúgy van mögötte hely kb 15 cm lehet kikalkulálni. Az kevés ?
Határeset ...Főleg a oldalt alul ottmarad az üveg .
Szia! Ököl szabály amilyen magas a kondenzátor annyira a faltól. (Nagy gépeknél.) Amennyire lehet el a faltól, kevesebbet fogyaszt később. Akasztós?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |