Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szép napot!
Thomson 21 MH182T készülék úgy adta meg magát, hogy nem kapcsol be se a tv-n se távkapcsoloón. Kattan led világít és semmi. Tarcsi Tv érdemes - e foglalkozni vele nagyon jó képe van.Ugyanezt csinálja egy nagy philips is ha estleg megoldást írnátok előre is kösz
Sziasztok!
Egy Philips 21PT4426/01 TV-n szeretnék automata csatornakeresést futtatni. A kábelszolgáltatóm ugyanis megvariálta a frekvenciakiosztást és állítólag új csatornák is vannak, de nekem univerzális távirányítóm van amivel nem tudok belépni a beállításokba. A TV gombkombinációját megadná nekem valaki? (hang+-, csatorna le,fel) melyiket melyikkel nyomjam a menühöz? Köszi!
Közben kiderült, hogy a volume +- -t kell egyszerre nyomni probléma megoldva!
Sziasztok!
Találkozott már valaki az alábbi problémával: Egy orion led tv azt csinálja, hogy random szerűen 2-3 perc eltelte után a háttérvilágítás leáll. A led paneleket (2db) egy MP3394 IC hajtja. Sok mérés után az sikerült kiderítenem, hogy az ic minden bemenete, táp stb változatlan marad csupán a kimeneteket kapcsolja le. Kicseréltem az ic-t és semmi nem változott. Aztán lekövettem, hogy az ic 4db kimenetei közül 2-2 össze van kötve és úgy hajtják a 2 led panelt. Nos én most közösítettem a 4 kimenetet meg a két led panelt is és így működik rendesen. Egyébkén kikötöttem a led paneleket külön külön és ha csak egy panel pan rákötve, úgy működik rendesen. Valakinek esetleg van tapasztalata eme különlegességről? Előre is köszönöm. Üdv, Palkó.
Szia!
Szakadozik valamelyik LED, ezért van ez a bizonytalanság. Az összekötésekkel az árammérést vered át.
Szia!
Köszi a választ. Ez is megfordult a fejemben, de annyira lehetetlennek találtam, úgyhogy nem is gondoltam tovább. Köszi a megerősítést. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Van nálam egy ARCTIC NR21CBO modellű TV aminek a sasszé száma Z50.190-08 A tévé működik tökéletesen csak az egyetlen hibája az hogy szalad a kép fentről lefele. A függőleges kép elterítő IC-nél a kondikat már ki cseréltem nem ott van a gond, szerintetek hol keressem a hibát, hol kezdjek neki?
Sziasztok!
Adott egy Samsung PS50B430 Plazma TV elcsattant táppal. Illetve adott egy PS42B430P2W donorkén, aminek a tápja jó. Az előbbinek nagyobb a táppanele, az utóbbinak kisebb, 3 helyett 2 fekvő 450V kondival. Mindkét tápra ez van írva: 42 Col és 50 Col tévékhez. Az utóbbi tápja is jó 50-es TV-hez, 8 helyett 10A biztosítékkal. Tehát a 8A biztosítékot 10A-ra cseréltem és beszereltem a PS50B430 TV-be. Úgy néz ki hibátlanul működik. Ez így életképes szerintetek? Csatolok egy képet a két tápegységről. Jelenleg a PS50B430 a PS42B430P2W tápjával üzemel, eddig hibátlanul. A PS42B430P2W tápján a Vs feszültséget 2 Volttal feljebb tekertem, ugyanis a PS42B430P2W TV-nek 207, a PS50B430 TV-nek 210V kell. Beállítottam a potikat a képernyő hátán lévő matricán lévő értékekre. Kell még valamit csinálnom, vagy ez így mehet?
Sziasztok, valakinek valami ötlete nincsen erre a problémára?.
Sziasztok!
Ha valakinek meg volna ehhez a panelhoz az eprom-ba való bin-file (Z50.190-08) az is sokat segítene, lehet hogy a program a hibás és azért szalad a kép.
Pedig ott a hiba valahol. Az eltérítő tápegységének kondenzátorai, az IC-utánhúzó kondenzátora. A sormeghajtó kis tranzisztoros fokozat tápkondenzátora, ezek mind cserélendők. A szekunder tápok mérve rendben vannak?
Még egy hiba lehet, de ehhez kell a gyári távirányítója, a processzor szervizmenüs-beállítása. Ha mindezek nem segítenek, akkor kár tovább foglalkozni a készülékkel. Üdv!
Szia Cinema!
A táp feszültségek rendben vannak, viszont hogy tudok be lépni a szerviz menübe?, a tévének meg van az eredeti távirányítója.
MENU 9301 Ez egy beko E1 sasszi. A service menüben nem lehet képfrekvenciát állítani csak amplitúdót, linearitást geometriát.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
Ez lemaradt. A dzsungel IC szervizmenüje. “Picture Menu”
with the user remote control and press “9301” (Press “0” button to exit the Service Mode). Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, be kell szerezzek egy új epromot előszór is, próbáltam egy használtat de nem sikerült fel programoznom...
Sziasztok!
Van egy 32"-os LG32LF592U Led tv, aminek a kijelző bal sarkában van egy kör alakú folt. Jól gondolom, hogy a led lencséje eshetett le? Ezt garanciában javítják? A gyártói lejárt, de van rá plusz 3 év garanciabiztosítás.
Ápám samsungjánál pont ez történt már tavaly most már 4 helyen csinálja, sajna a gari már lejárt, szerintetek mekkora macera szétszedni? nem akarok háborút, ha véletlen nem jön össze.
Szia!
Nézz szét a youtube-on. Biztos van róla videó. Én leadtam róla egy hibajelentést, és most várom a választ. Ha a szerviz sokáig akar ülni rajt, akkor inkább szétszedem és megcsinálom. Nem vészes a szétszedése, ahogy néztem. Rendeltem hozzá led szalagot, ha nem boldogulok a ragasztással, akkor cserélem az egészet.
Sziasztok egy Toshiba LCD a lenti képet produkálja.Ez maga az LCD halála vagy javítható még? Típusa 32KV500B. Előre is köszönöm.
Már olvastuk 1x a kérdésedet: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2357211.html#2357211
Sziasztok. Keresem a Videoton TS 4317SP kapcsolási rajzát. Ha valakinek megvan és el tudja küldeni akkor megköszönném. Sajnos ami a modul tv készülékek szervizkönyvében van korábbi típusok rajza az nem teljesen jó mert ebben a készülékben sok újítás van ahhoz képest. Főleg a csatornaváltó része érdekel.
Sziasztok!
ETC009-es sasszival szerelt Orion T2155 Mtx TV csak akkor indul be, pl. távirányítóról, ha a TDA16846 áramkörében lévő trimmerpotit letekerem minimumra, de ekkor széles a képméret. Ha ezt beállítom jóra, kikapcsolom a távszabályzóval, majd újra be, nem indul, csak ha visszaállítom a potit. A tápban elkók, kondik cserélve. Ja a tápfeszültségek a képméret beállítása után közel a kapcsolási rajz szerintiek. Mi lehet a hiba oka? Hol "kereskedjek"? Várom az ötleteket. Előre is köszi a válaszokat.
Szia!
A stabkockák kimenetein is jók a feszültségek?
Orion T2155 MTX probléma megoldva! Hogyan is? Amikor nem indult készenléti üzemmódból, a T802 trafó szekunder körében lévő tápfeszeket mérve a 8 Voltos ágat mérve (digit műszerrel) a D830-C842 közös pontján a feszültség lassan kúszni kezdett felfele, de nem érte el a 6 voltot sem.
Kicseréltem a C842-es 1000 mikrós 16 voltos elkót 25 voltosra (ilyenem volt), és máris jók lettek a feszek(9V, 8V, 111V), pontosabban beállíthatók lettek és a képméret is jó lett. Ja a kivett elkón "kivülről" semmi hiba nem látható(pl. púposodás,kifújás-nyom). Az igaz, hogy kivéve a panelon(csak az elkó alatt) egy enyhe kifújás-nyom látható. Azóta a TV jól működik.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem egy Philips 42PFK6309 tv-vel kapcsolatban. Olyan hibája van, hogy a felső 10cm en vibrál a kép, valamint az egész képernyőn váltakozó a szín zöld és fehér között. A kérdésem, hogy meg lehet-e gazdaságosan javítani, vagy kuka az egész...? Köszönöm előre a válaszokat..
Sziasztok. Videoton tv-ben kiment a Mz73 PTC ami 3lábú. Idéglenesen lehetne azt helyetesíteni 2 lábú ptc vel pár napra idéglenesen? Bekötése hogyan lehetséges ? Köszönöm
Ideiglenesen úgy lehet, ha sorba kötöd a kétlábút a lemágnesező tekerccsel. A siker nem lesz garantált...
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Köszönöm. Közben csak találtam egy régebbi fehér darabott furat ki bolt alakítva erre is, de tipúa sajnos nem látszik én 30 ohm ott mértem rajta, az eredeti 18ohm os . Betettem működik, lehet baj belőle a nagyobb érték miatt ?
Sziasztok !
Egy Lg LCD tápba kellene egy fet, mivel helyettesíthetném ? 8r1k0ce a típusa nálunk nem rendelhető. A meghajtója 3s121.
Keress valamilyen 800V 6A körüli típust.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |