Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hővezető zselé

Témaindító: Bukall, idő: Máj 13, 2006
Lapozás: OK   1 / 1
(#) (Felhasználó 924) hozzászólása Máj 13, 2006 /

Sziasztok!
Van egy zselém, amit az IC és a hűtőbordája közé vettem,de nem tudom, hogy jót e adtak. Az áll a dobozon, hogy "HIGH ELECTRICAL INSULATING AND WATER REPELLANT PROPERTIES.ALSO LUBRICATES.RUBBER-PLASTIC LUBRICANT.HIGH TEMPERATURE RESISTANT."
(#) Báddzsó válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

sztem jó lesz. magyarul: "nagyon szigetelő elektromos szigetelő ( ) és víztaszító. ken(.?.). gumi-műanyag kenőanyag. naon hőálló."
(#) (Felhasználó 924) válasza Báddzsó hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

Na de hővezető? Mert elég dréga buli lenne ilyen miatt elsütni egy jó kis 150W-os ErősitőIC-t
(#) eSDi válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

Ha le tudod fényképezni akkor rakd fel ide a képet, de ne valami marha nagy felbontésban....

Szerintem ez inkább valami kenőanyag lehet.....
(#) burkus válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

Szia szerintem ha biztosra akarsz menni akkor vagyél informatikai boltban hővezető pasztát nem drága az biztos jó lessz mert a prociknál is azt használlják 500-ft körül van.:yes:
(#) pitkin válasza burkus hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Szerintem, lealábbis az angol felirat alapján semmi nem utal arra , hogy ez hővezető lenne.
(#) creative válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

Hello!

Nem tudom pontosan, hogy mire szolgalhat ez a paszta ez valami szigetelő anyag ami elég nagy gond lenne ha vegfok ala kenned....

Szoval elmesz egy elektronikai boltba és kérsz hővezető szilikon zsírt ez egy pici fecskendőben lesz és fehér szinű! Én 180-ért vettem és már eleg sok helyre hasznaltam
(#) Darazsx válasza creative hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

A Servisol 25g nevű pasztát vki ismeri? Minőségre érdekelne. Van egy TEAC AX-1000-es erősítőm és ujra szeretném kenyni a végfokot (a gyári már eléggé kiszáradt), de nem merek belekezdeni mert nem kevés pénzbe került az erölködő, és nem akarok bóvlit használni.
(#) creative válasza Darazsx hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

Figyelj nem tudom, hogy ez milyen mert nem ismerem névről... de sztem egy sima hövezető szilikon elég amit a boltban árulnak de ha nagyon félsz vegyél szamtech boltban procihoz valót.
(#) eSDi válasza creative hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

Szerintem az semmivel sem jobb mint amit az electrós boltban lehet venni. Csak max valami nevesebb cég neve van rajta. A számtekes meg sokszor olyan folyós hogy elfolyok mindenhova csak a tranyó alatt nem marad egy deka sem....
(#) Darazsx válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2006 /

Ma megyek be a gyakhelyemre, ott rakják össze a trolibuszok segédüzemét. Az egész cucc pár nagy hűtőbordára épül (nagyon sok kence kell bele), megpróbálok onnan szerezni. Ott azért van teljesítmény
(#) G-Lex válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2006 /

a kencének nem az a lényege,h 2cm vastagon belepje a bordát! csak a hézagok kitöltésére kell. ezért jó a szteches folyós. könnyebben belemegy az apró hézagokba. ahol meg nincs hézag, ott meg a szorítás hatására a fém adja át a fémnek a hőt. ez pedig jobb hővezetést biztosít mintha közte lenne még egy réteg kence...
(#) eSDi válasza G-Lex hozzászólására (») Máj 17, 2006 /

Kösz de nem kell megmagyarázni.....
Nagyon jól tudom hogy hogyan kell felvinni.
Csak ezek a vackok annyira folynak hogy szó szerint nem marad alatta semmi az anyagból, eddig kétszer volt ilyenem és mind a kettő ugyan ilyen volt. Bezzeg amit az elektrós boltban vettem az már jó pár éve megvan és azt szépen fellehet vinni vékony rétegben a felületre.
(#) Imi65 hozzászólása Nov 30, 2008 /

Az elektronikai készülékek hővezető pasztáinak van-e egészségügyi kockázata? Ipari tanuló koromban a Mester mindig arra figyelmeztetett, hogy szembe ne kerüljön.
(#) Feri007 válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Volt olyan hővezető paszta, ami berilium-oxidot tartalmazott. Na az mérgező. A teljesitménytranzisztorok belsejében még előfordulhat.
A számtech boltos biztos nem mérgező.
(#) lapose válasza Feri007 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Szia!

Én úgy tudom csak germánium tranzisztorokban volt olyan!
(#) Feri007 válasza lapose hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Részleteket nem tudoK.
Ne nyalogassuk a tranzisztorok belsejét
(#) Bassmester hozzászólása Dec 1, 2008 /

A processzorhűtőknél használatos pasztákkal vigyázzatok!A legtöbbjük ezüstöt tartalmaz és az ilyet nem szabad pl.:erösítőknél tranyók alá használni mert átvezet!Ohm mérővel tesztelni kell mindenképpen ha mégis ilyet akartok használni.Én még mindig a régi "mérgező"(mi nem az???) beriliumos pasztát használom, persze adok a munkavédelemre is.Nem az ujjunkal kell kenni, nem kell nyalogatni és persze a látószervi panaszokra sem ez a megfelelő gyógyír
(#) Klorid hozzászólása Jún 21, 2016 /

Sziasztok! Létezik olyan hővezető paszta, ami nem kúszik a fel a festésen olyan hatást keltve mintha olajos lenne? Lefestettem egy erősítő dobozt és a hűtőbordát (természetesen a kettő között nem) és pár hét múlva elkezdett foltos lenni a hűtőborda körül a festés.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem