Fórum témák
» Több friss téma |
Te írtad 18:17 kor: "Rufussal kiírva pendrájvra"
Majd azt is hogy "nem használok USB-t" Akkor hova dugtad a pendrájvot..? De ha Floppyról bootolsz úgy nem csodálkozok a több 10 percen.. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Ezeknél a lapoknál a floppy gyorsabb, mint az USB olykor.
Hát ezeket a típusokat nem is lehet már kapni. Akkor nagyon jónak számított ,( 15 illetve 12 éve) de a giga még most is teszi a dolgát. Persze nem használom játékra legalább is nem a mai 3d fullhdmegafenetudja milyen játékokra .Az már nem nekem való. Viszont a környezetemben sok ilyen régi, de akkor nagyon drágán vett gép fut még mindig mert hát ők mármint a gazdáik sem fiatalok. Ők napi szinten kb 3-4 órát használják legtöbbször beszélgetésre tájékozódásra vagy filmet néznek ,de a lényeg az hogy a futott idejük nem sok a vásárlási időhöz képest.Na meg ragaszkodnak is hozzá meg nincs is pénz újra. Ezek javarész még MBR rendszerűek ezért volt fontos hogy megtudjam mi a helyzet a mostani telepítővel.Végül is meg kaptam a választ.
Talán olvasd el a többi hozzászólást is.!
A minőség és, vagy, hogy működik még, nem igazán függ össze azzal, hogy valami gagyi. A maguk idejükben sem voltak jók, csak valamiért ez terjedt, de mindíg is problémás vackok voltak és a mai napig azok.
Sziasztok!
Még egy kis adalék a múltkori "nem ismer fel semmilyen drivert a TV-tuner" problémához. Hiren's Boot CD-ről futtattam egy PCI scan-t. Az összes alaplapi eszköznél, meg a videokártyánál is ki tudja olvasni a gyártói azonosítókat - ennél a kártyánál meg csak részben. Ez lehet normális is, hogy bizonyos eszközökből nem olvasható ki ilyen infó, vagy ez egy újabb érv amellett, hogy döglött a hardver, és hiába is tennék bármi további próbálkozást?
A múltkor általam felrakott driver, az összes hardvert ismeri, ami csak létezik ezzel az IC-vel, ha az nem találja, akkor nincs is, vagy hibás.
Az, hogy egy kiolvasó nem ismeri, nem sok mindent jelent. Mivel azonosítót viszont kiolvasott, így az eszköz akár működhet is, legalábbis az azonosítóit elárulja. Gyártó azonosítója (vendor id): 951C - ez nem szerepel az ismert listájában, ezért nem ad vissza embernek is felismerhető gyártónevet.
Ez azért nem teljesen igaz! TpLink USB WiFi adapterem van, Windows indításakor magától csatlakozik és hozzá sem kell érni, teljesen rendben teszi a dolgát úgy, hogy a ház másik végében van a rúter!
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
Na az éppen felismeri, csak miután települt, egyik TV-néző program sem talál video capture eszközt..
Próbáld meg a VirtualDub programot, az látja-e! Ugyanis nekem is volt, hogy a DScaler és barátai nem voltak hajlandóak használni a BT878 alapú kártyám, míg a VirtualDub vígan működik vele.
Hát azért a megrágta a patkány annyira nem jellemző, mint az átgurultam rajta párszor a székkel.
Meg az eltört a blankolásnál. Ha jólértettem home/szobai vezetékezéssel volt gond amúgy. Amúgy azért nem válasz, mert 2 témához is szóltam.
Én kezdek hozzászokni ehhez.
Amúgy már a 1909 is csinálta
"A LAN kérdést sajnos nem tudom megoldani mert az UTP érpárok nagyfrekisen vannak lezárva így elektromosan mindegyik vezet minden hová."
Üdv! Nemlátom az előzményeket, hogy miből kiindulva és hogyan jutottál erre a következtetésre, de az biztos, hogy valami nagyon nem stimmel. Ha gondolod akár privátban keress, ha beszélgetnél még a kérdésről. (ohmosan is le vannak zárva amúgy, nagyfrekisen meg kötelező, elvégre adatátvitel zajlik)
Teljesen felesleges ezen tovább rugózni és méregetni, az esetek 102%-ában az IC döglik meg.
Mellesleg áramvezérelt a LAN és trafóval van leválasztva, így, ha rövidzárat, vagy közel rövidzárat mér az érpárokon, akkor fizikailag jó.
Skacok !
10 év körüli laptopban van BIOS elem, vagy valami ahhoz hasonló ? A lapi olyan tüneteket mutat, amin asztali gépnél a Bios-kergülésre gyanakodnék Köszi M.
Persze minden laptopban van bios elem csak néhánynál megtéveszthet a zsugorcső rajta, ritkán lehet backup kondi is.
Hasznosabb infó lett volna a pontos típus és a hiba leírása, mert a 10 év körüli sokmindent jelenthet. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy van benne külön elem, olcsó gépeknél szokás csak az akksira bízni az ilyesmit.
" olcsó gépeknél szokás csak az akksira bízni"
Nemszokás. Szokás viszont beforrasztani.
Nem terveztem rugózást, de ha valakinek elképzelése sincs, hogyan működik egy eszköz, akkor egy 1000 Ft-os kínaipiaci multiméterrel pont ilyen következtetésekre fog jutni.
És az csak a kisebbik hiba, hogy ha egy UTP kábellel kezd ki. Ja: nem trafóval van lezárva ... A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2020
Beforrasztott verziót láttam drótosat kék és fekete fóliás talán egyetlen egyszer kondisat, de örömmel tanulok újat ha mutatsz nekem olyat ahol ezek egyike sincs .
Kb. 2008-2010 körül gyártódott (nincs most előttem, telefonon értekezve próbáljuk életre kelteni) fémhatású szögletes dobozban levő DELL lapi.
Tünetek : hol pöccre indul, hol percek múlva, néha csak második bekapcsolásra fedél becsukásakor alvás helyett néha leáll gombozat szélén lévő görgetősáv, illetve a tapi hol működik, hol nem kijelző felbontása néha a megszokott 1024, néha a maxi 1366 képpont Ez szerintem lehet BIOS kergülés, nem ismeri fel a hardverelemeket. Úgy érzem érik egy szétszedés - átnézés Lapi életéről : sok sok évig napi használat, majd egy darabig heti egy-két óra, utána pihet vagy 2 évet .Ismét be lett fogva iskolás gyerek W10 rendszerű napi gépe lett.
De igen szokás, nem értem miért kell ezen vitatkozni, tudom mit beszélek.
A LAN trafós, minden esetben le van választva galvanikusan, ha nem a lapon van a trafó, akkor az aljzatban. Macsek71. Inkább északi híd, vagy PCH hiba érik benne, tipikus tünetek ezeknél. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2020
Üdv! Kaptam egy HP ProBook 4730s-t. Megy is a blututh kivételével minden. Ami kérdőjelet égetett a homlokomra: Két videokártyát jelez az Eszközkezelő és két video drivert is kért. Egy monitor van. Lehet valahol választani, mi hajtsa a kijelzőt?
Szia!
Én leírásokban csak ATI Radeon HD6490 vga-t látok, de lehet a windows a külső vga csati miatt lát 2 db vga eszközt.Gondolom lehet váltogatni melyik kimeneten fusson ki a kép, és szerintem klónoz is.
A CPU-ban valószínűleg van integrált GPU. Választani nehéz, bonyolultabb grafikáknál automatikusan beindul a Radeon. Így viszont valószínűleg rátehetsz 1-2 külső monitort.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2020
Általában a dedikált GPU a teljesképernyős 3D alkalmazásoknál lép működésbe.
Ettől még nem tehetsz rá több monitort, a dedikált GPU csak 3D alkalmazásokban működik, tulajdonképpen a kimeneteik vannak átkapcsolva, nem 3D alkalmazásban a processzorba integrált GPU működik az energiamegtakarítás végett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |