Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gratulálok, igazán hasznos fejlesztés, (Abban azért nem lennék biztos, hogy tökéletes menetet fúr oda vissza járatva, (már csak az ékszíj benyúlása miatt is) de szerintem nem is arra való) ment a mancs....
Sziasztok!
beindult a Fluoreszens trióda.
Így már értem.
Csak alap szinten ismerem az elektronikát, a bonyolultabb dolgok (mint pl. egy frekvencia váltó) már teljesen idegenek nekem, azért kérdeztem.
Én értem hogy beindult, de micsoda, és mit csinál? A képeken látok DDS generátort, és hozzá jelalakokat. Meg valamit egy panelen. Amúgy jól néz ki
A trióda még oké. A fluoreszcens is. Külön. Mondanál róla valamit? Bocs, de ez a réteg valahogy kimaradt, el sem tudom képzelni A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
Az első kép felső részén van a lényeg.
Csöves erősitő (még rá is van irva). Amúgy tényleg szép, nekem ilyenem nincsen.
Egész barátságos ez a cső, anód feszültség csak 5...80V között, így törpefeszültségről üzemeltethető. A kis fogyasztás miatt akár telepes táplálás is szóba jöhet:
Korg 6P1 adatlap
Csak az ára......
Bocsánat.
Ez egy csöves előerősítő Nelson Pass bácsi jóvoltából Köszönöm a dicséreteket, de én csak összeraktam. Remélem a hangja is jó lesz.
Hello! A jelek szépek. De nem írtad az erősítés nagyságát, de a kimeneti feszültség értékét, kivezérelhetőségét sem lehet megítélni sem. Mert ahol a szkóp beállítása látszik, sem a függőleges, sem a vízszintes eltérítés nincs a kalibrált helyzetben és nem látszik, hogy egyszeres vagy 1:10 mérőfejjel mértél-e. (Persze a "szkópzsinóról" kiderül, hogy csak egy drótról van szó..)
Szia!
A sinus 65.5 Khz és 1 voltos osztás mellet 5 osztást tölt ki, a négyszög ugyan az csak 20 Khz. Csatolom a pontos építési leírást.
Kedvet kaptam egy ilyen építéséhez, már rég óta tervezem amúgyis kipróbálni.
Köszi!
Az zavart meg, hogy ránézésre egy vfd jött szembe
Tyű, most nézem az adatlapot, nem piskóta ahhoz képest amihez szokva vagyok! Megérdemelne pár mérést, meg akár cikket is!
Több száz oldalon vesézik a holmit.
Kérjük, hogy ha szeretnétek a Nutube-ról értekezni, akkor új topikban tegyétek, ez a Ki mit épített téma.
Köszönjük.
Majdnem "épített", valójában még csak "papíron" létezik, de már mutatja magát. Vélemény?
Remélem nem túl off..
X és Y oldalirányú erőhatásokkal szemben nem tűnik túl merevnek a vázszerkezet. Valamilyen féle "andrásolás" hiányom van, illetve az Y irányú kottyanás és kilengés nem túl szerencsésnek tűnik. Milyen célt fog szolgálni?
Köszönöm!
Andrásolásra rágyúrok, a kottyanásról beszélhetnénk még! Mire gondolsz pontosan? Ez lesz a cél. A részleteket inkább ott folytassuk, gyere át A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Szerintem bőven elég merev lehet ez jelenlegi formájában is. Megfelelő anyagválasztás és az összeállítás minőségének függvényén múlik.
Sziasztok szeretném bemutatni az én kis erősítőmet ami TDA7294 en alapul. Már tavaj nyáron befejeztem csak egy burkolatot kellet rá csinálni ami most készült el. Várom a kritikákat
Én nem kötegeltem volna össze a hálozati vezetéket a többivel.
Egyébként elég szép a doboz.
Tetszetős, kimondottan esztétikus!
Nekem az tűnt fel, hogy a venti szándékosan fújja a meleg levegőt az elektronikba? Szerintem jobb lenne ha a réseken beszívott hűvös levegőt melegítené fel a borda, és azt hopp, máris ki lehetne fújni a szabadba (venti megfordítva).
Kimondottan tetszik a doboz anyaga.
Ha bele akarnék kötni (persze, nem akarok), akkor a kivezérlés-jelzőnek én személy szerint szögletes (téglalap homlokformájú) LED-eket tettem volna. (Legalábbis gondolom, hogy a nagy gomb mellett a két, függőleges LED-sor kivezérlés jelző.)
Az Y lineáris csapágyait tehetnéd egymástól távolabb, úgy látom lenne is hely.
Szép lett, nekem tetszik a végeredmény. Ízléses a dobozolás és kompakt a készülék, jól tele van.
Kicsit mesélj még nekünk az extrákról, látom hangszín, kivezérlésjelző, DC védelem, koppanásgátló benne van, ami szuper. Tápfesz, trafó teljesítmény hogyan alakul? A hűtő ventilátor vezérlése hogyan van megoldva? Védőföldelt vagy kettős szigetelésű a kivitel évé szempontból? Szerk: a ventilátor forgásirányról szóló kommenttel egyetértek. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2020
Igen, már tervezem, a módosított változatot, abban nagyobbat fog terpeszteni, és a vezető síneket is felerősítem ahogy tanult kollégák már javasolták. A következő változatot már a helyén fogom feltenni megszakértésre, és rendelem meg a cuccokat hozzá
Elkészült az idén nyári projekt.
Ezúttal IV-22-es csövekkel építettem egy órát. A lelke ennek is CMOS, kis javításokkal az elődjéhez képest. Ebben már nem spóroltam ki a csöveket meghajtó IC-ket (TD62783), így jelentősen kisebb fűtési árammal is nagyobb fényerőt tudtam elérni, mert a meghajtóknak köszönhetően már nem akadályozott a CMOS IC-k max 16 voltos tápfeszültsége. Így a teljes digitális logika 5V-ról jár. Sikerült végre egy megbízhatóan működő alkonykapcsolót is megalkotni. Sajnos még mindig csak két állapotú, a következőt már fokozatmentesre szeretném tervezni. Ez csak lejjebb veszi a csövek fűtőáramát, a névleges érték felére, így az erősen alulfűtött csövek nem vakítanak éjjel. Nappal is a névleges áram alatt üzemelnek a csövek, így remélem jó hosszú életnek néznek elébe. Itt már az összes cső fűtése párhuzamosan van kapcsolva, így egyenlő fényerejű minden cső. Sajnos azonban az előtét ellenállásokat alulméreteztem, emiatt kerültek a végleges ellenállások a csövek mögé légszerelve. Próbáltam azért kultúráltan kivitelezni. Ezen az órán már a másodpercek léptetésére is van lehetőség, így "szinkronizálni" lehet más órákhoz. Még mindig nem tökéletes, de sokkal jobb, mint az elődje. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2020
Nekem tetszik!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |