Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Szia!
Van a garázsban egy Panasonic 2 fejes, működőképes állapotban elrakott VHS-em. Jó pár éve ott van már, egyébként keveset használtam. Távirányító is talán van. Békéscsabán van. Esetleg nem jársz erre?
Sziasztok!
Lenne valaki, aki megdobna egy 17 és 24 " közötti működőképes lap monitorral ? Budapest X. ker. Nagyon örülnék neki
Gyanús, hogy 17-est tudok adni... Pár napja hoztam el ügyféltől, de nem tudom az állapotát,
Ha érdekel kipróbálom,írj magánba
Helló!
Van egy AMD Athlon II X4 640 3GHz AM3 négymagos processzorom, s van hozzá 2 db. 2 GB-os 1800 MHz-es DDR3 RAM-om. Akinek netán lenne elfekvőben (avagy kidobásra ítéltetett, de ... még nem dobta ki) hozzá való alaplapja - pl. Gigabyte GA880GM UD2H, Acer RS880M05A1, vagy ezekhez hasonló ám még működő jószága, (melyek korukat tekintve már nem igazán mai /úgy nagyjából 2008 körüli/ cuccok), - azt én szívesen elfogadnám. Az eddigi alaplapomnak sajna simán behalt a BIOS-ban minden. Beszívtam a netről valami trójai vírust, amely egyből az alaplapot ette meg. A vele dolgozó két vinyó még szerencsére menthető lett, de valahogy az alaplap védelme ezek szerint nem igazán volt megfelelő. (avagy direkt erre "hajazott" rá a vírus) Miután az átlagos víruskeresők többnyire mind CSAK a meghajtókat nézik. Bezzeg a NOD32-t - azt okos módon nem engedte rá vizsgálódni a vírus.
Szia!
Ezek már "DualBIOS"-os lapok, szerintem helyreállítható a beteg, ha valóban az a gond.
Mi a mostani lapod? Nagyon könnyű újraírni a biost, ha az a gondja.
Na ja!
Egészen biztos, de ebben én sajna nem vagyok virológus. Az ilyesmikhez nem értek annyira. Még csak BIOS frissítést sem csináltam soha. Ígérte nekem itt egy szakember, hogy majd eljön (lejön - mert felettem lakik a házban), ámde én már lassacskán egy hete várom. Egyenlőre most ott tart az alaplap - ha bekapcsolom, csak szaggatottan sípol. Még a monitort se jeleníti meg, csupán azt írja ki - "egy adatkábel nincs bedugva". Miközben már mindkettővel megpróbáltam (a saját alaplapi video-kimenetével és, és a PCIe-be helyezett külső videókártyával. Továbbá - mind D-SUB, mind DVI csatlakozójával. Még a BIOS-át se tudom elérni, miután a laphoz a hozzácsatolt kijelző se indul.
Fentebb ugyan már említettem - de inkább leírom még egyszer:
Gigabyte GA880GM UD2H /Turbo/
"nagyon könnyű újraírni"?-
Na persze! Annak, aki ért hozzá. Én azonban nem értek ... Nekem még a sima beállítása is elég sokszor gondot kreál.
Nem kell szószerint érteni az újraírást.
Az alaplapod leírásában kell megkeresned a BIOS Recovery, vagy valami hasonló leírását. Általában az induláskor egy billentyű kombinációval elindítható.
A qflash az end billentyűvel indul, de ha sérült a bios, nem biztos, hogy az is elindul. Viszont ha a fő bios sérült a következő boot-kor a backup biosnak kellene elindulnia alapból is, de ezzel már át kellene menni a számítógéphiba témába.
De ha ez annyira régi, akkor egy jumper tüskével vissza lehet állítani gyári állapotba!
Itt a kézikönyv: https://download1.gigabyte.com/Files/Manual/mb_manual_ga-880gm-ud2h_e.pdf Elvileg a 23. oldalon a 15. számó komponens kell Neked (CLR_CMOS). A 31. oldalon pedig elárulja hogy kell csinálni. (Az is megoldás lehet, ha kiveszed az elemet.) Ha ez nem működik, akkor még mindig lehet tovább menni, de ezt kipróbálni nem telik semmibe
"Az is megoldás lehet, ha kiveszed az elemet."
Azt én már megcsináltam néhányszor, no meg a megfelelő jumperrel a CLR_CMOS-t szintén. A lap még elem nélkül is elég simán beindult, de most már egyszerűen csak mindenre szaggatottan sípol. Megnézem a kézikönyvét. Eleve úgy kaptam ezt a lapot, de nem volt hozzá se telepítő CD, se semmiféle irománya vagy a kézikönyve sem.
2 bios van rajta, néha magától nem indul a backup bios, ha valami nagyon félremegy, ilyenkor vagy a chip select lábakat kell kézzel húzni, vagy egyszerűek összecseréled a két ic-t. De sima SPI-os eepromról van szó, gyakorlatilag bármi programozza, akár soros, vagy párhuzamos porton is lehet írni (spipgm mondjuk), de célprogramozóval könnyebb, az tény.
Ez nekem már kínai.
Valójában nem láttam, hogy 2 különálló bios chip lenne benne, ráadásul mintha az egész még csak kivehető se lenne.
Végre valahára sikerült a lapot "normálisba" hozni.
Valójában nem a BIOS-sal volt baja, hanem csupán azzal, hogy a ventilátorok valamelyik ellenőrző programja közt hibát jelzett, miközben a gyakorlatban rá sem volt dugva semmi. Amúgy - amikor CSAK 1 RAMM-modullal indítottam, egyből bejött a teljes BIOS. - és miközben szinte minden külső fizikai elem le volt szedve róla (egér, billentyűzet, videókártya, DVD író-olvasó, merevlemez, stb.) Mellesleg - a 2 BIOS simán bele van hegesztve, nem lehet őket "csak úgy" cserélgetni. Legfeljebb pákával. Most már jöhet rá a rendszervezérlő szoftver, le van hozzá formázva /Linuxban/ a meghajtó.
Elfogadnék - és előre megköszönném
aki gyakorlatilag megunta, avagy már átállt a Windows 10-re, netán végleg ki akarná dobni, s csak kallódik a régi számítógépes cuccai között, ám valójában NEM IS igazán KELL NEKI - egy már réginek számító Windows 7, eredeti telepítőlemezt - a hozzá való regisztrációs kóddal.
Xp és Win 8.1 van
8.1-el jobban jársz. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
XP-m nekem is van, de a 8.1-et egyáltalán nem ismerem.
A Windows 10-et útálom ... Honnan lehetne /esetleg/ kostolás-képpen elhozni?
Én is jelentkezek egyre ha lenne 2 megunt win7. Ami volt sajnos már elég döcögősen ment fel legutoljára. Karcos lemez és vagy 2 éve nem is tudom hogy hol van.
10-et innen hivatalosan letöltheted Bővebben: Link, telepítheted kulcs nélkül, kipróbálhatod, pár személyes beállítást nem fog engedni. Utána vagy veszel kulcsot és aktiválod, vagy...
Ha nem tetszik a csempés felület, w8, w10-re ezt rátöltöd, és máris winxp vagy win7 -szerű lesz a startmenü(ingyenes) https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu
Bocsika, de Nálad a szövegértelmezés egy kissé problémás?
Azt írtam, hogy Windows 7-et keresek. A Winfos 10-zel tele volt a hócipőm egy hét után.
Békéscsaba?
Na! Megnéztem. Win 7 nincs. Csak XP és 8.1. Bontatlan. Privátban keress meg. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2020
Érti mindenki, hogy mit szeretnél, de...
A Win7 nem támogatott. Betonkemény tűzfal, víroskereső, meg mittomén mi kell hozzá, ami valamennyire is biztonságossá teszi. Pár beállítással a Win10 hasonlóvá tehető, mint a Win7. A probléma ott kezdődik, ha internethez akarsz kapcsolódni - máris céltábla lehetsz. Nekem is a gyerek segített, sok türelemmel, de minden működik. Közeledik az Androidhoz, mert néhány eltávolíthatatlan alkalmazás is van benne, de szerintem elmegy. Tulajdonképpen mi a gondod a Win10-el?
-"mi a gondod a Win10-el? -
Rövid leszek: sz@r!
Azt vajon utánvéttel mennyiért hozná el a posta?
Én még életemben sohasem jártam Békéscsabán, ámde nem is igazán fogok. A környéket már szépen "körbepuskáztam" - Szeged, Hódmező, Nagyvárad, Szarvas, (az egyik anyai rokon-ágam békési), de erősen gondolkodom rajta. Igaz, majd egy napom rámenne az útra, de időm mint a tenger. A vasút és volánbusz meg nekem máá eléggé ingyé vanmár ingyenes. Lécci LÉGY SZÍVES. tedd félre, majd jelzek ... A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
A 8.1-et nem javaslom. Ugyan az MS elvileg még támogatja és jelennek meg hozzá biztonsági frissítések, de a gyakorlatban nem jobb mint a Win10, ráadásul simán belefuthatsz olyan alkalmazásba ami már nem fut rajta. Mindazonáltal még mindig biztonságosabb, mint a Win7. Ha emellett döntesz és feltelepíted a start menüt ne nagyon keressed csak csempéid lesznek. Google az istenünk elnavigál a Classic shell programhoz, az megoldja a gondodat. Onnantól hasonlóan fog működni mint a Win7, de a gyors indítást régi hardver esetén javaslom kikapcsolni, ebben privát üzeneted után szívesen segítek.
Nagyon problémás nálam... Ha egyszer nem tudsz világosan fogalmazni, amire válaszoltam hozzászólásodban szó nincs W7-ről, idézem:
"XP-m nekem is van, de a 8.1-et egyáltalán nem ismerem. A Windows 10-et útálom ... Honnan lehetne /esetleg/ kostolás-képpen elhozni?" Az egyértelmű hogy xp-d van, tehát nem kell, Kóstolgatni meg tippemn szerint w8/w10-et szeretnél, mivel erről beszélsz ebben a hsz.-ben. W7-ről korábban beszéltél. Fogalmazz légyszi világosan, és akkor az olyan gyenge szövegértelmezős emberek is megértik, mint én, és tudnak segíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |