Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Idézet: „Külső nyomással hangolták a harmonikás fegyverzetet” Pontositás: Nem nyomással hanem tekeréssel. A harmonikás rész az nem a fegyverzet, hanem "tömités". Belegondolva zseniális megoldás arra, hogy mozgatni lehessen a fegyverzetet de a vákum megmaradjon. Igy nem kell mozgó rész átvezetni a külső és a belső tér között. Idézet: A technika más területein régi elterjedt megoldás, a harmonikát sok esetben membrán helyettesíti. „Belegondolva zseniális megoldás arra, hogy mozgatni lehessen a fegyverzetet”
Következő találkozón meg lehet nézni összeragasztva.
Ezzel mi is igy vagyunk:
Idézet: „Ezzel együtt időskorukban már csak azt hallják meg ők is, amit szeretnének, mert kerülik a felesleges feszkót.” QTYA
És a macskákkal mi a helyzet?
Kevesebb agysejtjük van a kutyáknál, kevés a hely a bővített firmware-nek.
Igazán sok különbség nincsen közöttük, bár a macskák bizonyitottan okosabbak, mert ha nem igy lenne, akkor nem a kutya aludna kint az esőben.
A fene tudja, attól függ melyik...
Akit érdekel ez az agyas téma, gondolatébreszőnek: Alex meg én. Megdöbbentő történet a kutya és macska témához kapcsolva
Szerk.: Mármint én kapcsolom hozzá, egy papagájról szól. Bocs, most már papagály. Még nem szoktam meg.. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2020
Idézet: „Mármint én kapcsolom hozzá” Meg a google is a villanypástourt, egyből. Még szerencse, hogy hogy nem kerestem mostanság olyanokra hogy "érett".
Úgy tudom, lehet hogy nem jól, a kutyák ilyen helyzetekben azért vonyítanak, mert a számukra idegesítő hangot szeretnék elnyomni.
Inkább ez: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2020
Nagyon régi és bukott történet, mondhatni zsákutca. Ki a fene akar egy füstölgő, tűzveszélyes hangkeltőt a lakásába. Technikailag érdekes de nem több.
Úgy rémlett hogy megpiszkálták ezt a szót is, de most már utánanéztem, és legalább ez rendben maradt
Amig nem lesz a nyakkendőbőböl nyakratekerészeti mellfekvenc, addig nincs gond...
Nemrég láttam a TV-ben kiírva "Polyáca'".
Szerintem jó.
Az ilyen primitív, kezdetleges zenéhez pont illik.
Ha még emlékszik valaki ilyen oktatási segédeszközre.
A boldog '60-as évek ... Szakál tantó néni ezzel verte a fejünkbe a helyesírást. Körmön keresztül. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2020
És belement a helyesírás igaz-e? Néha visszasírom..
De volt Szekeres bácsi, pedellus és fűtő, aki rászólt renitensekre, sőt -minő injúria- nyakon is vágta.
Meg figyeltek egymásra, nem csak úgy kinőtt hirtelen egy 25m-es alagút. határ mentén szolgálatot teljesítő járőrök csütörtök hajnalban alag...ületén
Azt hiszem apám is eltette emlékül amit kapott, amikor megpróbáltak ellógni a karénekről az ablakon keresztül, és pont a pap nyakába ugrott. Bár ezzel nem ő dicsekedd el, hanem a másik.
Ja meg biztonsági kamerák sem voltak. Akkoriban tudom nem történhetett meg, de még is mi lett volna, ha a diák "véletlen" megüti a tanárt?
Nálunk az iskolában a "legdurvább" büntetés nem nyakleves, hanem barack (koppintás) a fejre adása volt. De manapság ma már az is feljelentéssel lenne egyenértékű. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2020
Azért volt ilyen; haverom ('65) megütötte az igazgatót, mert az meg akarta ütni. Diri a vitrinben landolt, őt meg kicsapták mindenhonnan. Estin fejezte be a 8. osztályt.
Szerintem ebbe itt és most nem menjünk bele, nem e portál témája.
Kb. 46 évvel ezelőtt én is kaptam egy akkora fülest a Tanító Nénitől, hogy összekeveredtek a gondolataim, pedig csak egy vázát vertem le a szeleburdiságommal a tanári asztalról... Aztán, szegénykém, nem győzte púderezni az arcomat, hogy otthon ne vegyék észre... Akkoriban nem volt divat otthon dicsekedni ilyesmivel, mert megkaphatom a füles párját is... A helyesírás nekem is vesszőparipám egyébként, mindkét fiamat arra neveltem, hogy figyeljenek arra, amit leírnak, az legyen a magyar helyesírás szabályainak megfelelő. Amennyiben valamit írásban szeretnének közölni, az ne lehessen félreérthető. Ezen a portálon ez alapvetően elvárás, de sokszor csodálkozom... |
Bejelentkezés
Hirdetés |