Fórum témák
» Több friss téma |
Van esetleg bootolható cd/dvd lemezed, arról be tudsz bootolni? Ha igen akkor az olvasó jó, ha nem akkor az olvasó rossz (vagy rossz a lemez )
A lemez az hibátlan, mert másik olvasóban megnyithatók rajta a fájlok. A Windows-al van valami prücök. Néhány hónapja még semmi baja nem volt az olvasónak csak azt nem tudom, hogy mit csinált közben a windows az ide tartozó frissítéssel.
A fájlokat is eltávolítottad? Különben a sérültet telepíti újra. Mint írták, a hardver is meghalhat. Cak úgy.
Addig olvasgattam erről a problémáról amíg meg nem találtam a megoldást. Az előbb bukkantam rá ERRE az oldalra ahol megemlítik a Toshiba programok közül ezt a kettőt:TOSHIBA Recovery Media Creator, TOSHIBA Disc Creator. Nálam a Media Creator volt a programok között amit eltávolítva, majd újra indítva a gépet JÓ LETT az olvasó!
Azért köszönök minden segítséget.
Az én problémáimra is gyári megoldás volt jó. HP gép miatt a Support Assistant rendbe rakott mindent. Kijavította a Windows Update hibáit és most jobb, mint újkorában.
Melyik videókártya a gyorsabb és némiképpen modernebb?
- van egy 1024MB-s, DDR3 memóriával rendelkező passzív hűtésű AMD ATI Radeon 7350 videókártya (dual DVI-D kimenettel), és - van egy ATI Radeon 102-A77104-11(B) /2006-os/ aktív - 256MB-os DVI-D és TV-Out /S-Video/ kimenetes - valamint egy NVidia MSI NX8600GT- MTD256E/D2 szintén aktív, azaz ventilátoros kivitelű, amely DVI-D, HDMI és TV-Out /S-Video/ kimenetes 256MB-os videókártya. Melyiket lenne ma érdemesebb hajtani egy 4 magos AMD Athlon II X4 640-es procis gépben?
Sziasztok!
Nem tudom hogy ki használ köztünk Linuxot szeretnék YouTube-ról zenét le tölteni de nem enged mindenűt hiba kódot dob ki valaki találkozott már ilyennel?
A YouTube se nagyon engedi, de nem hiszem, hogy a Linux a hibás. Inkább a böngésző.
Majd nem mindegy. A legmodernebb az első de a leg lassabb is. Ha ingyen van próbáld ki őket. Nagy eltérésekre nem számíthatsz. Ha veszed, keress jobbat.
Böngészőt Firefox ot használom linux alap böngészője.
Egyértelműen az első kártya, de nem ajánlanám mai használatra már a gépet sem
Az Intel HD4000 (ami egy 2012-es integrált videókártya a 3. generációs i* core notebook processzorban) közel kétszer olyan erős, mint ez a külső gpu, ha nem speciális igényre kell (cnc, ipari vezérlés, nagyon retro játékok), akkor ezt a gépet már nem használnám semmire sem. (Amúgy az utolsó valamivel erősebb, de 256MB VRAM semmire sem elég) A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2020
Bővebben: Link
A youtube-dl minden egyéb programnál többet tud, és parancssorból bármit be tudsz állítani, felbontást, filetípust, külön mentett audiofilet, teljes lejátszási listák letöltését, állítható a filenév, élő adásokat is tudsz élőben letölteni, egy videó egy részét is le lehet tölteni vele. Tényleg mindenre jó, viszont egy jó 10 perc olvasgatást igényel, hogy milyen parancs a legjobb a te célodra, de utána tényleg bármit megold, és akkora felbontásban szedi le, amekkorában te akarod és olyan fileformátumba. kezdésnek jó lehet A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2020
Az biztos, hogy nem, hiszen az ott .exe fájl. De lehet, hogy van linuxos változata, de ahhoz keresgélni kell. Én a ClipGrab video downloadert telepítettem minap, mert a youtube-dl nem boldogult valami online oldallal. Link: : leírják mindegyik Linuxhoz hogyan kell telepíteni, de van Appimage is, és még lehet keresgélni vagy 20 egyéb alternatíva között, ha ez nem tetszik. Alternatíva kereső oldal:
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2020
10 éve a kőkorszakban még az kellett hogy aktívként legyen megjelölve a (mbr) partíció és bootszektor legyen ráírva..
Mostanában az uefi korszakban, csak az kell hogy Fat32* legyen és megfelelő tartalmú EFI könyvtár legyen rajta. * Jobb gyártóknál (Asrock, Asus) lehet ntfs is. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
Akkor nagyon nem értem. Nem tudok pen-ről boot-olni. Már úgy szétkavartam a BIOS-t, hogy F4-el indul csak a gép. De nem tudom azt a r... W10-et tisztán telepíteni. A HP segédprogramja nagyjából rendbe rakta az utolsó frissítés után, de zavar a sikertelenségem.
Csak azt tudom javasolni hogy ÍGY telepíts. Pontosan így!
Tedd fel a Firefoxhoz a "YouTube Video and Audio Downloader (Dev Edit.)" kiegészítőt. Nekem bevált (bár az igaz, hogy Windows alatt).
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
Köszi! Elmentettem az oldalt és hamarosan nekifutok. A BIOS-szal csak az a baj, hogy HP. Az alapra állítás szerencsére megoldható.
Köszönöm mindenkinek a segítséget már szedem a YouTube-ról a zenés videókat.
Számítógép mini PCI aljzat lehet kompatibilis egy régi mini PCI-os kártyával? HP800 G2 gépben van egy említett aljzat és abba rendelhető, horror áron egy modem. Az eredeti formája más, mint ami van itthon. Bepróbálkozhatok?
M.2-re gondolsz? (Ami valószínűleg pci-e A+E key kiosztással)
Ha fizikailag belemegy, akkor gondot nem okozhat, de sok gyártó csinál hardware whitelisteket, meg kell nézni, ennél van-e.
M.2
A lábkiosztás látszólag egyezik. Ez mi "hardware whitelist"? A kártyáról semmi infót nem találtam.
Hát amit google talál G2-t azon ugyan nincs M.2 csak sima mini PCI. Abba meg biztosan jó.
Nem tudom, mit nézel, a desktop verzióban semelyik sincs, a kicsi kivitelen meg 2 M.2 csati van.
Epu2: HW whitelist az szándékos hardver kompatibiltás korlátozás, ami laptopoknál és brand gépeknél gyakori, egy fórumon azt állítják, hogy ennél a gépnél a wifire nincs, de majd kiderül. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2020
Való igaz, többet megnézve az első valami mást dobott be.
Idézet: „A lábkiosztás látszólag egyezik” Epu2: Nem tudom milyen kártya az amid van, de a mini PCI typeI/II az 100 pines, a typeIII meg 124, ezzel szemben az M.2 Type M az 75 pines. Csodálkoznék ha kompatibilis lenne.
Ha van kártyád, próbáld bele, de ne felejtsd el az antennát, ezekre kisebb csatis kell, ipex4-es, nem olyan, mint a régi kártyákra.
Hardveraprón találsz olcsón intel dual band kártyákat, valamelyik olyat érdemes venni, 3165, stb.-t.
Ha jól számolom 8 és 18 láb kétoldalas. A Gugli négy képen kívül semmit nem talált.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |