Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemcsak hogy hajaz, az is.
Bővebben: Link
Igen.
Erre a melómra nem vagyok büszke. A nyákterveim ennél jobbak szoktak lenni. Amikor kész lett a nyákterv, a megrendelő kívánságai miatt kellett vagdalni és átkötögetni. És hát egy peremkerekes kapcsoló sort csak huzallal lehet bekötni. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
Csak egy gyors kérdés. Ha már nyák, és kijelző, akkor már nem lett volna egyszerűbb egy elektronikus változat? Vagy ne adj isten egy kész időkapcsoló?
Ennyi erővel mindenki megvehet mindent és zárjuk is be az oldalt.
Szia!
Idézet: „nem lett volna egyszerűbb egy elektronikus változat?” Ezt hogy érted? Ez nem elektronikus? A választ az utánad levő hozzászólásban (deebo) megtalálod.
Úgy értettem, hogy ennyi munkával lehetett volna érintőképernyős, vagy 2 kijelzős, esetleg nyomógombos. Kompaktabb lehetett volna. Nem leszólni akartam - nem kell félreérteni, kapta a mancsot.
Ezek az alkatrészek 80%-a a fiókban volt.
Tudom, lehetne egy PIC és egy valamilyen kijelző panel, de akkor még a progit is meg kéne rá írni. Az pedig nekem kínai. Így viszont elszórakoztam vele, és kemény 600 Ft. körül megúsztam.
Tisztelt Kollégák!
Kérjük, hogy mindenki ügyeljen a tématartásra!
Nem én építettem, én csak megmentettem a kukától, de annyira tetszik, hogy gondoltam megmutatom.
Valaki ezért fizetett, szolgáltatás gyanánt. És általában a külső meghatározó ebben. Hát nem olyan, mint egy "orosz törpe"? Végül is jól néz ki.
Eredetileg ez mi lehetett? Valami jelzőrendszer "kezelőpanelje"?
Egy idős otthon tűzjelző központja volt valamikor. Nem csak a kezelő, a komplett központ ez volt.
Ahhoz kissé házilagosnak tűnik. Vajon anno hogyan kaphatott működési engedélyt? Én egy ilyen puritán valamire nem bíznám egy komplett otthon tűzjelzését.
Fejléc:
Idézet: „Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett,” Így cigiszünetben ezt ajánlanám figyelembe venni. Most pedig elszívom, és megyek vissza fűrészelgetni.
Nem olyan nagyon régóta kötelező a tűzjelző az ilyen helyeken. Több idősotthon ügyfelemnél a mai napig semmi sincsen. A semminél ez is biztosan több volt. Másrészt ma azt látom, hogy nagyon felhígult ezt a szegmens. Rengeteg gyártó jelent meg és sokszor látom, hogy ugyanolyan vagy régebbi PIC adja a készülék lelkét mint amilyennel én is játszok itthon.
Sziasztok!
És elkészült... És elkészült... 11 hónappal a hangszóró megérkezése után... Nagyon nagy és nehéz darab. 100db MDF alkatrészből áll, ebből 72db a négy sarka. 99kg a teljes súlya, 350db csavar és 2.5kg ragasztó tartja egyben. 4db króm kúp lábon áll, RAL3004 es színnel van fújva, ezüst és arany szemcsével van bekeverve. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2020
Asztalos munkadarabként tökélete.
De! Hogy szól?
Még bejáratás alatt van, de így is elképesztő.
Idézet: „Több idősotthon ügyfelemnél a mai napig semmi sincsen.” Akkor kell ha az egy tűzszakaszban lévők száma meghaladja a 100 főt vagy az egyirányú kiürítés esetén az 50 főt. Ha több mint kétszintes vagy több mint 3000m2 akkor mindenképp kell. A tűzjelző definícója: 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet [ OTSZ ] 4. § 10. Ki jogosult ilyet tervezni: 375/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. § A. Lehet készíteni és be is lehet építeni -akár pénzért is- ilyen barkács cuccot de attól még nem lesz tűzjelző központ. ui: Irreleváns, hogy milyen PIC adja a rendszer lelkét. A megvalósítandó képességek vannak meghatározva nem pedig a felhasználható technológia. Magyarul nem a PIC típusa miatt fog megfelelni a rendeltetésének.
Ez örök emlék lesz. Ilyen szép munkát még nem láttam.
Köszi!
Nocsak! Csak nem egy szakmabeli? Nyilván Te is tudod, hogy ezek a játékszabályok jelen pillanatban érvényesek, de ha egy ilyen intézmény 30-40 évvel ezelőtt alakult és azóta nagyobb változás nélkül üzemel, akkor az 30-40 évvel ezelőtti előírások vonatkoznak rá. Szívesen beszélgetek erről, de ennek nem itt a helye.
Ami PIC-ek illeti, nem is úgy értettem. Ha megnézzünk egy nagyobb gyártó termékét, nem nagyon találsz benne ilyen kaliberű vezérlőt. És tapasztalatom szerint a nagyobb gyártók termékeivel sokkal kevesebb a probléma is, mint az olcsóbb alternatíváké.
A rendszer nyom egy mázsát vagy csak a legújabb tagja? Az, hogy pazar kinézete van, nem kérdés.
Köszi! Csak a legújabb tagja ilyen nehéz Az összes hangfal a szobában 3.2
mázsa, amihez a három erősítő 50kg-ja jön hozzá. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2020
Az én szubbasszusom hevenyészet doboza duplungolt laminált forgácslap. 38mm vastag. 90 literes. Nem bírom megemelni.
A hangszóró HS500 mélynyomója. Mit ne mondjak, a vesekő segítség nélkül távozik. Úgy szól.
Az szép megint Ez 200L nettó térfogatú. De nem hiszem hogy a max kivehető teljesítmény valaha ki lesz próbálva, mert lebontja az épületet...
Apróság, de megmutatom.
Ez szerintem egy szintévesztő készülék, azt irja kék, közben meg piros.
Gyönyörű!!!!!! Gratulálok! (És sárgulok az irígységtől... )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |