Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Idézet: „Abba a mappába, amelyikbe a Makros mappa van.” Az ott semmit nem tárol. A szinek ott vannak definiálva ahol a LAYOUT60.INI van. C_USER1.DAT ...stb
C meghajto user..stb.
Vagy nyomsz egy keresést a fájlnévre
Sziasztok,
Jól látom hogy nem lehet olyan via-t berakni 2 oldalas panelra, ahol csak az egyik rétegen van soldermask? Alapból ugye amikor lerakunk egy "Through pad"-et, akkor azon van soldermask. Viszont van a "Solder mask" funkció, amivel ezt levehetjük, de ezesetben mindkét oldalról leveszi ilyenkor. Erre azon kívül hogy egymásra rakok két "sima" pad-et, és az egyikről leveszem a soldermaskot, van megoldás? Előre is köszönöm!
Van valami játék a területztel + solder mask-al.
Helpet nyisd meg és az edit solder mask alatt nézz körül.
Sziasztok, valaki tud esetleg Sprint Layout 6 fájlból Sprint Layout 5-re konvertálni?
Ha van a Sprint Layout 5-ös verzióban gerber importálás funkció (nem tudom, van-e, nincs a gépemen ez a verzió telepítve), akkor a SL6-ban készített terv gerberként elmentve talán beimportálható az 5-ös változatban.
Gerber import esetben minden alkatrész definíció elveszik.
Csak egymástól független vonal és ponthalmaz lesz, rétegenként egymásra hányva. Minden alkatrészt újra össze kell rakni, ha tovább kell dolgozni a tervet. (kijelölni az alkatrész részeit és összelakatolni). Nagyon pepecs egy meló. Ez ugyan így igaz, ha bármilyen programok között a gerberen keresztül kell átemelni egy tervet.
Hát akkor, ez sem opció, csak egy ötlet volt részemről, a gerber import részét sem használtam még soha a SL-nak. De egyébként sem lenne járható út, mert most feltelepítettem az 5-ös verziót próbaképpen és ebben a változatban még nincs benne a gerber import funkció.
Üdv! Telepítsd a 6-os verziót, Sok okosság található hozzá, mint pl. sok ezer alkatrész makrója, kezelési útmutató. A mutató ebben a topikban magyarul.
Arról az apróságról meg ne is beszéljünk, hogy az 5.x verzióban nincs import.
Szóval jelen esetben tökmindegy lenne az is ha minden maradna alkatrész szinten is.
Igazad van, írtam is fentebb, hogy meggyőződtem magam is róla, hogy az 5-ös verzióban nincs gerber import lehetőség. Egyébként most eszembe jutott, hogy egyszer mégis kénytelen voltam használni a 6-os verzióban ezt az gerber import funkciót és valóban, az alkatrészeket magamnak kellett helyreállítani a nyákterven, ennek ellenére nem volt olyan nehéz reprodukálni az eredeti tervet, mint az az első látásra tűnhet, a gerber állományok is ha jól emlékszem Eagle-ben lettek előállítva, de ez se nehezítette különösebben a munkát.
Üdv! Már egyszer segítettetek ez ügyben. Most is remélek. A Layout beállítás mentéséhez kellene egy c_user1.dat és egy color.dat. Ha kapok archiválom. 6-os.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Sprint-Layout 6 hu t honnan lehet letölteni mert gépem vírusosnak találta és törölte ?
Letölteni demó verziót lehet, teljes verziót megvenni lehet és nem is olyan drága.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2020
köszi ez megvan, nekem a magyarosított verzió kéne ?
Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérni SP.L.5-höz. Az lenne a kérdés, hogy az auto GND funkciónál, hogyan tudok forrasztási pontokat hozzákötni a GND-hez. Tehát bekapcsolom az auto GND-t, az kijelöli az általam üresen hagyott panel felületét testnek. Nekem viszont van a másik oldalon is test vezetékem, amit szeretnék összekötni az auto GND területtel. Na erre nem jöttem rá, hogyan kell. Köszönettel: Tibi
Ha jól értem akkor a teliföldre szeretnél forrpontot tenni úgy, hogy az csatlakozzon a teliföldhöz?
Ha jól emlékszem akkor a programablak alsó élén balra lehet beállítani a szigetelési távolságot auto GND esetén. Az 5-ösben viszont nem tudom, hogy lehet-e egy adott helyen beállítani, vagy az egészre érvényes. Régen használtam már, sajnos ezen a gépemen nincs fönt. Holnap este kerülök ahhoz a PC-hez amin meg tudom nézni pontosan.
Nagyon szépen köszönöm.
Ha kétoldalas paneled van akkor kapcsold be mindkét oldalon.
SL 5:
1. Kapcsold be a telefóliát: Az alsó sorban a rétegválasztó után az ábrára kattintva. Jelöld ki a forrpontot: Edit kurzorral rákattintva. Ha többet szeretnél SHIFT -et lenyomva tartva kattints a többire. Szigetelési távolság beállítása: A telefólia melletti számadat megváltoztatásával. Ha a pontot a telefóliára szeretnéd kötni, adj meg 0 távolságot. 2. A forrpont egy összetett alkatrész egy pontja. Bontsd fel a csoportosítást - figyeld meg miket csoportosítottak össze - egészen addig, amíg a csak a kívánt pontot ki lehet választani. Végezd el a szigetelési távolság módosítását. Csoportokat fogd össze a szétbontással ellentétes sorrendben. Végül az eredeti alkatrészt kapod, melynek a kívánt forrpontja a telefóliára van kötve és az alkatrész egyben mozgatható. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2020
Sziasztok, Eddig müködöt SP6 már most nem müködik Kipróbálási időszak lejárt.
Honnan lehetne müködöképeset magyart beszerezni? 6-ost mert csomó minden abba van megtervezve.
Nem reklám, csak egy lehetőség: Sprint Layout v6.0
Az SP nem ingyenes program, az illegális beszerzés pedig itt nem téma!
Easyeda online editor például ingyenes, csak regisztrálni kell. Van rajz és PCB tervezője, különféle formátumokból tud importálni (Altium, Eagle Kicad)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |