Fórum témák
» Több friss téma |
A Supramic E 3 integrált rádióval van....Távirányító régi? Ott kellene hibát keresni, esetleg elem?
Egyátalán Hörmann távval, megy, vagy valami külső vevőt biggyesztettek rá? Fotó sokat segítene.
Én ilyeneket használok külső vevőnek 10 éve, Bővebben: Link és nagyon elégedett vagyok velük.
Van 2 és több csatornásba is, neked elég az 1 csatornásból 2 darab +távirányítók. A személykocsimba is egy ilyet tettem mikor megcsináltam centrálzárasra, 50 méterről működik, a kapuim is nagyon messziről már reagálnak.
Aha. Szóval beépített a vevő. 2 éves a távirányító, a régi szürke gombos Hörmann HSM4, az elemeket cseréljük. Két éve vettem ezeket, mert a régi is ilyen volt, és a frekvencia miatt mást nem ajánlottak. Amikor a régi motort cserélték a Supramicra, ezt a régi távirányítót hangolták rá. Külső vevőt nem találok, amit annak hittem, csak egy elosztószerűségnek tűnik.
Ha beépített a vevő, akkor egy újabb és jobb távirányítót lehetne hangolni hozzá?
Kösz, árban igazán kedvező! A hozzá való távirányítók szerinted együtt tudnak dolgozni a Hörmann kapuk távirányítóival?
Fel kéne cserélni őket, az adó kerüljön szembe a nappal. Amúgy ez gyakran szerepel a fotocellák leírásaiban is...
Hörmann ?...annak van külön fóruma! Bővebben: Link
Ott régebben valaki le is írta ezt a "jelenséget"...az uni-vevőknek nem tettszik a Hörmann távirányító... A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2020
Valami itt nem kerek....a Supramic E 3 Már bisecur távirányítót kezel.A HSM 4 el nem működik, ha csak nem egy mondjuk HET 24 külső vevőt, vagy valami más Unit elrejtettek benne.A mellékelt képet sem értem.
Kösz a választ. Akkor nem vagyok előrébb. HSM4 távirányítónk van és Supramic 3 a garázs motor. Ennyit tudok. Azt nem tudom, beszereléskor mit rejtettek el vagy mit nem.
Lehet nem is tudod, hogy mid van!? Pl. a Hörmann SupraMatic E 3-ról már hallottunk...
De most már tényleg jó lenne, ha átköltöznél a problémáddal a megfelelő fórumba ...nem kéne összekavarni a témákat!
Ezek vannak. Átmegyek a Hörmann fórumba, csak gondoltam a kérdésedet megválaszolom.
Szívesen kicserélek a meghajtásban bármit, legyen zsír az egész, én is úgy szeretem. De amíg a vezérlés hibáját nem tudom megoldani, ugyanott leszek meglőve, mert a státusz akkor is így villog, ha nem megy a motor, vagy épp rá sincs dugva. És ha végül nem jutok vele dűlőre, kidobott idő+pénz lesz a ráfordításból.
A villogással kapcsolatban addig jutottam én is, hogy valami hibát jelez, de mi a csoda lehet az? Az elmúlt napkban jó idő volt, jól működött, ma reggel 1°C-ban megint 3 nekifutás volt a nyitás és a zárás is. A felvételen az FCA azért világított, mert végig zárva volt a kapu.
Helyesírási hiba. Nálam előfordul.
Egyébként csak, hogy lezárjam a témát, a hivatalos Hörmann képviselőket megkerestem, ők sem értik ezt a párosítást. Most hajtják azt a kollégájukat, akik annak idején felrakta a motort és hozzátette ezeket a távirányítókat, hogy miként hozta össze ezt a nem normális kombinációt. Boldog Karácsonyt!
Mindegyik burkolata szűri a fényt, a naptól biztos nincs hibás működés, más oka lesz. Szét kell szedni belenézni, nem mozdult el a led adó oldalon vagy a vevő oldali érzékelő. Ha nem akkor valószínű cserés. Távgyógyítani annyit tudok rajta.
Ott jön a külső vevő kábele a konnektor mellet a plafonból! Sztem!
A nap is okozhat hibás működést. Attól is függ hogy mennyire régi, vagy az Uv sugárzás mennyire roncsolta a burkolatot. Találkoztunk már ilyennel. Infrasorompónál is előfordult, mikor már szét ette a nap a burkolatot, hogy egy villám fénye indított riasztást.
A kijelző bal oldalán, van a csatlakozási pont a burkolat alatt. A burkolatot ki lehet húzni mint egy fiókot. Ott kell lenni valamelyik bekötési ponton a csatlakozásnak, esetleg a vevőnek is.
Én szenvedek hasonlóval, és sokért nem adnám, ha az én problémám is ilyesmivel megoldódna. Már csak 1 kis kondi van a lapon (az smd-ket nem számítva), amit még nem cseréltem ki, mert erre eddig nem gondoltam, de majd most Az enyém robo1000-es, 220V-os motorral, és most épp 1°C körül van a határ - felette hibátlan, alatta 2-3-4 megállással megy végig.
Az előbb kicseréltem a kerekekben a csapágyakat, ezért kicsit nyitogattam-csukogattam. Nem tudom, van-e jelentősége, de amikor én állítom le menet közben, akkor a következő indításra mindig ellenkező irányba indul (gondolom, ez a normális), viszont ha magától áll meg a hidegben, akkor a következő gombnyomásra mindig nyitni kezd, függetlenül attól, hogy nyitás vagy zárás közben állt le.
Hali!
A következő a hibajelenség ennél a vezérlésnél. Nyitási folyamatban/helyzetben, ha bele megyek a fotocellába, megszakítom, tehát a megszakítás ideje alatt, (is) a kapuszárny azonnal elkezd becsukni.
Motorirány hiba.Zárásra mit csinál, ha a fotofellába lépsz?
Ha új szerelés, akkor a motorok fordítba vannak bekötve!
Ezt úgy is leellenőrizheted, hogy bekapcsolod az automata zárási időt. (TCA=ON). Ha letelt az idő ki fog nyitni a bezárt kapu.
Köszönöm! Az a gond, hogy messze vagyok tőle. Jelezték a hibát. Az érdekes az, hogyha folyamatosan áll a fotocellába, a kapu akkor i megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Ez azért van, mert nyitáskor nem aktív a fotocella...ami most ugye a zárás. A vezérlőn a 6-8 és 9-11 sorkapcsokra bekötött vezetékeket kell felcserélni. 6 a nyolcra, 8 a hatra...stb.
Tudom mit kellene, de ne vagyok ott. Egyenlőre a fotocella ki van kötve. Rövidre zárva. Csak távirányítóval működik. Később referálok. Köszönöm!
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel!
A válaszok áthelyezve a helyére.
Hello Mraulajos!
Nos, hamarosan nekem is meg kell küzdenem a zöldgombos Benincával... Én úgy láttam, hogy az eredetileg "ARC" ugrókódos, átállítható a "régi", hagyományos, 128 és akár a 64 bites HCS ugrókódra is (akár mind a 4 gomb!). De látom nincs már benne az 5. rejtett gomb. Lehet ezt az újat is egy régi működő távirányítóról tanítani a kódot, anélkül, hogy a vezérléshez nyúlnék? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
Hali!
Idézet: „Lehet ezt az újat is egy régi működő távirányítóról tanítani a kódot, anélkül, hogy a vezérléshez nyúlnék?” Nem tudom, nem próbáltam. Egyébként, ennél a tip. (BENINCA) nem szívesen csináltam az adóról adóra való tanítást. Rossz tapasztalataim voltak. Biztosabb, ha oda megyek a vevőhöz. Nem tudom, erre vagy e kíváncsi.? (zöld gombos) Nyomod a két felső gombot egyszerre: a led, kettőt villan, szünet - kettőt villan, szünet. Ez a beállítás, mind a 4 gombra 64 bit, tehát a régi tip. vevő. Addig nyomod a két felső gombot folyamatosan, amíg a két villanás után, folyamatosan világít a led. Elengeded. Megint nyomod egyszerre a két felső gombot. Ekkor a led 3 villan. Folyamatos világításnál elengeded. Ez a beállítás, mind a 4 gombra 128 bit, tehát, az új tip. vevő. Ismét nyomod a két felső gombot egyszerre. Most a led 4 et villan. Addig nyomod, amíg megint folyamatosan világít a led. Elengeded. Ebben az esetben a baloldali gombok 128 bit, a jobb oldali gombok 64 bit. Ha nem ezt kérdezted, bocs.
Igazából arra nem emlékeztem, hogy az "adóról-adóra" módnál melyik távon kellett megnyomni a rejtett gombot. De ezen a (cseh nyelvű) videón mindkét kérdésemre megtaláltam a választ.
Kifejtenéd, hogy mit jelent a "rossz tapasztalat" ? Köszönöm.
Az a rossz tapasztalat, hogy nem tudtam egyértelműen megállapítani, rá tanult e.?
Rátanítottam, odaadtam a tulajnak, elvitte, majd telefonált, hogy nem működik. Ez kétszer előfordult, és nem kísérleteztem vele tovább. Persze, volt olyan is, hogy sikerült.
Köszi...értem. Én ott leszek a kapumotornál, a próbát meg tudom ejteni.
Az lett volna a gáz, ha azt írod, hogy egy ideig működött...aztán elfelejtette a kódot. Így is okozhat gondot, ha a két felső gombokat pl. a gyerekek "játékból" egyszerre lenyomják, vagy a kulcsomó megnyomja.... Először a meleg szobából "hangolnék"...,ha nem megy, akkor a motornál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |