Fórum témák
» Több friss téma |
Az SMX-es vevő a vezérléstől kapja az 5 voltot, nos, ha tényleg túlfesz volt, akkor az is elpusztulhatott.
Mellékeltem egy képet, elég csak 5 voltot adni két lábra, abból már látszik a led villogása alapján, hogy működik-e. Üdv
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni NICE ROBUS 600-as kapunyitóval kapcsolatban. Azt produkálja, h kb 2°C alatt nyitásra és csukásra is picit mozgatja a kaput majd ellenkező irányba határozottan megindul, majd motor erő hibát jelez ( 3 rövid villanás a lápán). A motor erő max-on, a kapu szépen mozgatható kézzel. Ha kb +4°C van kint akkor hibátlanul müxik. A vezérlő panelen minden ok (látszólag), a relék is rendben.
Van valakinek ötlete mi lehet a gondja? Előre is köszi a segítséget. Üdv: B
98% , hogy motor-kondenzátor gyengülés az oka.
Nagyon köszi. Esetleg tudsz hozzá típust? A motorig nem bontottam le, az külön hozzáférhető?
Az okot csak sejtem, lejjebb leírom.
Azt érzi hogy megállt, akadály van, és visszanyitásnál nincs pár másodpercig erő kontroll. Valaki itt nemrég szenvedett ilyesmivel, megállt a kapu és csak bizonyos hőmérséklet alatt. Az én tippem, bár nem tudom jó-e..? És sajnos azt sem tudom hogy pontosan hogyan is működik ezeknél az épp aktuális nyomaték, azaz a motoráram mérése. De a szitu ismerős. Ha söntellenállással vagy tekercses áramváltó-szerűséggel mérne, akkor 101% hogy a mérőeszköz után kell lennie egy jelformáló, simító egységnek, ami megakadályozza hogy a pillanatnyi túllövések, tizedmásodpercnyi nagyobb áramcsúcsok beindítsák a védelmet. Ez ésszerűen 1 darab kondenzátor. Ha ez veszít a kapacitásából, és a hidegben ez méginkább jelentkezik, akkor az árammérő egység utáni simító kondenzátort kéne hibakeresésnél megtámadni, ha kapacitásszegény akkor meg is van a bűnös. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2020
Ha esetleg 24 V-os motor van benne...akkor ne keresd a "motor-kondenzátort".
köszi, közben szétkaptam 24V-os, már reménykedtem olcsón megúszom
Akkor ha jól gondolom érdemes lenne a nagyobb kapacitású kondikat kivenni és cseréni?! Rajzom sajna nincsen hozzá.
"Lápa" helyett inkább az L1...L8 ledek jelzéseit figyeld meg...és írd le.
sikerül szereznem egy rajzot a RBA3-C-ről, hátha másnak is segítségére lehet.
készítettem egy videót, szerintem ez a legbeszédesebb. Előre is köszönöm a segítséged!
Túl rövid a videofelvétel...annyit látni, hogy mindig ugyanott akad el a kapu.
Ez az akadály lehet akár a kitekeredett a fogasléc rögzítőcsavar.
Sziasztok!
Nice th1551 tolókapu vezérlést javít valaki vagy tudna benne segíteni esetleg? A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2020
Sziasztok!Tud valaki segíteni? Van valakinek Nice 400 24v tolókapu motorhoz vezérlőpanelje, vagy valaki aki meg tudja javítani ,illetve foglalkozik ezzel? Olyan tünetei vannak, hogy néha nem működik a távkapcsolóval, olyankor a villanyóra kismegszakítóját ki-be kel kapcsolni és újra működik. Egy szaki megnézte és elvileg vezérlő panel kellene, mert állítólag ezeknél 6-10 évente elromlik a mikrocsip. Foglalkozik valaki ilyen panel javítással?
Sziasztok,
mostanában elég sok, különböző típusú (főleg Nice) kapunyitó vezérlés érkezik hozzám, hogy nézzem meg, javítható vagy sem. Én pedig próbálom kihozni a maximumot ebből a helyzetből. Megosztok veletek egy linket, egyelőre még elég szegényes, de ahogy tudom, bővítem. A linken a kapunyitó elektronikák flash tartalma található, már amelyiknek kiolvasható. Mert ugye ezekből minden javítható, cserélhető, de ha a vezérlő IC megy tönkre, akkor mehet donornak. Továbbá beállítottam magamnak értesítésre ezt a fórumtémát, a jövőben, ha tudok, segítek ezeknek a javításában. Nice flash Üdv: János A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Szia,
ha még aktuális, akkor írd le, mi a gond.
Sziasztok,
Nice Lucy 230V elektronikája. Visszarajzolva, hátha valakinek a segítségére lesz a jövőben. A rajzon a zener diódát a triakhoz kell választani, ugyanis a zener határozza meg az 555 tápfeszültségét, az pedig a 3-as lábon a kimenettel van szoros összefüggésben. Ugyanis meghatározza, hogy mennyi lesz a high és a low állapotban a kimenet. Ha túl magas a low állapotban a kimenet, akkor a triak nem zár le, és folyamatosan világít a lámpa. Ez történt velem is, ugyanis először 13V-os zenert használtam. 9V1 volt a következő, ami volt kéznél, ezzel már működik. Lehet vele kísérletezni, én itt abbahagytam, mert sürgős volt a javítás. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Szia,
köszönöm, legközelebb az megy bele! Sajnos ezen olvashatatlan volt a jelölés, plusz le volt öntve az egész egy ragasztó-félével, hogy a kültéri körülményeket jobban bírja. Amikor azt a ragasztót leszedtem, lejött az írás is a diódáról.
Sziasztok! NICE RBA4 javításhoz nagy segítség lenne kapcs rajz. Elkók cseréje után sem javult meg, az önteszt után nem áll alaphelyzetbe. Korrekt leírás sincs, amiből tudni lehetne, mi a gondja. SOS
Szia, mi a tünet?
Sziasztok. Egészen véletlenül valakin nem tudja, hogy az SP6000-s hajtás motorjába mekkora szénkefe való? A nálam javításon lévő hajtásból elkoptak a szénkefék.
2 féle motorral csinálták, a régik 4x4-es (aliról rendeltem) az újabbak talán 1 mm-el nagyobb, de azt nagyon nehéz szétszedni, spec lehúzó kell, viszont jobban bírják.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de a Nice már kezd az agyamra menni az állandó step down ic variálásaival, nem értem miért nem lehet egy tipusnál megmaradni. A mostani annyira vadi új (és már rossz) hogy még a gugli se dobott ki találatot.
Ezt te honnan tudtad letölteni?
Mondjuk ez RBA3, teljesen más, de azért királyság A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
Sokat kellett keresgélni, de azt hiszem, ez az RBA3 pont ebben a fórumban volt valahol eldugva. Sajnos ezeket nehéz megszerezni, de az a néhány, ami fellelhető, sok segítséget ad ahhoz, hogy megértsd, hogyan gondolkozott a tervező. Onanntól a többi is megfejthető, csak gondolkodni és méregetni kell. Amelyiknek tudom, le szoktam menteni a vezérlő flash tartalmát is.
Idézet: „Amelyiknek tudom, le szoktam menteni a vezérlő flash tartalmát” Néztem, király. Nem tudom, milyen olvasód van, hogy *.bin formátumba, nem pedig*.hex-be ment, én egyszer próbálkoztam, amibe szabványos PIC volt, hát természetesen rajta volt a read protect, aztán föl is adtam, pedig van itt pár vezérlés aminek processzor híja van, sajna nem is PIC, pedig jó volna, ha lenne.
Tudtommal a .hex és a .bin egymás között átjárható, egyenértékű gépi kód. A PIC-es változatokkal nekem sem volt szerencsém, de a motorola/freescale vezérlőkhöz szereztem egy autós programozót, ami tudja nyitni őket. Így amelyek ilyen chip-be vannak égetve, azokat többnyire le tudom menteni. Ahogy időm engedi, bővülni fog a lista.
Egyébként ha égetően szükséged van egy forrásfájlra a javításhoz, orosz barátaink ki tudják olvasni bármelyik PIC-et, egy csekély 100 eurós összeg fejében.
Igaz
A HEX-ben van ellenőrző összeg, és hasonlók is... A BIN meg csupasz... Jól nevelt iró/olvasó kezeli mindkettőt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |