Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Futópad
Ha jól selytem, ez a kijelző van benne. A másikon is ugyanaz a µprocesszor van, csak a kijelző része más.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
A gép nincs nálam ,csak a vezérlő.De mikor össze volt rakva mértem a pwm lábon ,ami a sebesség jel a kijelzőtől 2volt körül.Van ez áramkör a neten,555 ic váltja ki a kezelő részt.Azért csinálták ehhez a vezérlőhöz,hogy másra is feltudják a gép motorját.valószínűleg nem sikerült az áramkör,nem csinál semmit.Evvel akartam kizárni a kezelőszervek hibáját.A tesóm is aki segít nekem,azt mondja ,csak szkóppal lehetne kimérni,kap-e jelet a vezérlő.Természetesen bármikor elhozom a kijelzőt,ha szükséges
Szia. Működik az 555 el,csak hozzá kell hangolni!én is megcsináltam!
Üdv .Kérdés,hogy a vezérlőm rossz,vagy nem sikerült a ketyere?Az 555-ös vezérlő jelén mérhető feszültség?Amit mi csináltunk azon nem.
Az 555 inpulzus szélességet, változtatja, de az efffektíve növelve a feszültség növekedésével jár. 5V-os tápról meghajtva, mert a panelon egy optocouplerbe megy bele, nem kell több, letekert állásnál kb 0, feltekertnél 5V körül mérhető, közép-állásban 2,5 körül. Ugyanezen elv alapján működnek a Dc-Dc konverterek is.
Visszaraktam a helyére a panelt.0-1.3volt jön a pwm csatira.De a működés jelző led egyet sem villant,sőt volt amikor ki is aludt.De ilyen kor is meg volt a beállított feszültség a pwm lábon.
Most mértem 1.9v alappotméter 3.0v félig 6.0v háromnegyednél. Én ezt raktam össze!
A miénk is ez.Mekkora bemeneti feszültségnél?
A vezérlőből csak 9v jön ki.Az is van ráírva.
Sziasztok
Van egy régi futópadom, amibe Cseréltem Fet-et. Nyáron működött is, most hidegbe előszedtem, majd kb 1 perc után a 60N60-as Fet zárlatossá vált. Megrendeltem a másikat, de amíg ideér, ki kellene derítenem, hogy mi okozhatta. A motor szépen pörgött, még 24V-ról tesztelve is. Esetleg okozhatja-e ezt a hibát a Primer elko? Ha abból indulok ki, hogy kapcsolóüzemi tápoknál a kiszáradt primer elko okozhat ilyen hibát (ráadásul hideg is volt) A másik kérdésem, ha ez nem jön be, akkor egy ilyen szabályzóval: Bővebben: Link Tudnám-e használni? Köszönöm.
Ha el is tudod indítani vele, valakit odaültethetsz a potméter mellé, hogy a terhelés függvényében tekergesse.
Kipróbáltam 9v elemmel is működik! A trimmert hozzá kel állítani ! 0.26v pwm mérhető negyed pot állásban, félig feltekerve 0.40v pwm.ez a működés közben mért adat!
Ennyit még a műszerem is csalhat.Nagy baj ,hogy nem tudom, legalább az egyik ketyerém jó-e.Nincs valami egyszerű módszer az mc2100 tesztelésére?
Ez volt a működő megoldás!A többi próbálkozásnál mindig elszállt valamelyik alkatrész!Nem közös GND n vannak a tápok,mindegyiket saját gnd hez kell mérni,mert fars értéket kapunk!
az 555-ös nem az mc2100 -ről kapja a tápot?
A fenti linkelt fotón lévőt megmértem Dc -re is, 1,16V min. sebességnél, és 3,12V full on, azt hiszem 10Miles, vagyis 16Km/h.
A C41 -en mérd már meg, mert eddig csak 12V -ossal találkoztam, és onnan is kapja a feltét.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2020
Szia, keress égésnyomot a panel hátoldalán, páralecsapódásra gyanakszom. Van egy 3HP-s motorom, ami DC kisfeszről, fórúgáp ford szabályozó+ Greatz híd +- 180V DC műkökik rendesen, de kártyára dugva szikrázik egyet belül, s leveri a kismegszakítót. [off]Nem szereti azt a nagy frekit már, pedig telenyomtam ragasztópisztölyal a kefetartó környékét. De olyan mint a Tesla tekercs [off] [/off][/off]
imi535, A Te padod mágnesezés után szabályozott a lépésekre? Érezted, hogy ráhúz az impulzusokra, olyan lüktetésféle a szalagon, mert ez minden lépésnél belassul. Elméletileg a lenti proc-nak semmi más funkcióját nem látom, de most próbálom körberajzolni a seb jeladó körét.
De onnan kapja a 12v ot ,csak a kedvedért kipróbáltam 9v os elemmel is működik!
Szia. Szabályoz a lépésekre,érzékelhető és halható is!Most szalag probléma van, elvan kopva hiába feszítem megcsúszik,így most teljesen felemelve használom.
9volt van odaírva,annyi is jön le.
Szia, Nem vonom kétségbe szavad, mint említettem, sokadik verziója már ezeknek a paneloknak, de az ekvük azonos.
Szia, köszi, annyit meg tudnál nézni, hogy lehúzott jeladóval mit csinál? Ennél semmi különbség, a motor ugyanúgy forog tovább, de nem is szabályoz, mert nem lenne mire, de a reedet kimértem, beállítottam, az még adja az impulzusokat.
Szia. Megnéztem ez sem csinál semmit,nem történik semmi ha lehúzom a sped adót!Néztem a pwm et 0.22v ha ráállok se változik,mindegy hogy rá van dugva vagy nem!Ezek szerint ez sem működik!
Szia, megpróbálom kibogozni, esetleg Te is segíthetnél visszarajzolni a tiedről/, de azt sem értem, gogy egy ellenállás, tranzisztor, relé, + védődióda helyett miért kellet ez a S8025 -ös, SCR-es baromság, + a rengeteg kolonc bele???? 2 optó, 5 thanzisztor, + egyebek... Azt sem értem, hogy kapcsol ki egyenáramról, mert csak A-K rövidzárral, vagy fázisfordítással lehet kikapcsolni triac-ot.
Szia, Ez a panel nem olyan mint az enyém mc2100 rev:d!Én nem vagyok annyira top on,csak rajz után boldogulok valahogy!A képet nézve az a púpos condi biztos nem jó!
Szia, Tudom, Át kellett már alakítanom az egész táp részt, mert lefüstölt, még a fólia is, raktam bele 2 független 12V-ot, az egyik fehér kocka a relékre van ragasztva látszik a sarka. Annak a kondinak már nincsen jelentősége, csak valahonnan kap még valami zajt. Igen, mint fentebb írtam már a sokadik, /de nem jobb/ verziója, az első, még stabil trafós volt ebbe meg raktak már invertert, csak felrobbant benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |