Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A vasalások panelek nem lehet, hogy azért nem sikerülnek, mert a gyári új nyák lemez felülete hullámos, amit tovább ronthatunk durva csiszolással?
Próbálkoztam a technikával. Az első kettő nem sikerült. Majd egy jó lett. alámarás mentes és nem pacásodott. Többet sem. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
A durva csiszolást felejtsd el ,( a karcos felületet nem igazán tudod maratni mert a "barázdába" nem megy bele a toner .) A nyák hogy hullámos azt erősebb nyomással talán korrigálhatod de az vasaló és hőfokfüggő .
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
Idézet: „de én úgy vagyok ezzel, hogy tengerbe a vizet.” Bocsánatot kérek, de ez megpenditett valamit: Három halász ül egy csónakban a tengeren. Jön a jó tündér: - Mit kértek, halászok? Teljesítem egy kívánságotokat. Egyikük gyorsan azt mondja: - Legyen a tenger sörből! Egy szempillantás alatt az egész tenger sörré változik, mire megszólal a másik halász: - Bazdmeg, de hülye vagy Józsi! Most hugyozhatunk a csónakba! Egyszer megkérdeztem, hogy tanult kollégámat, hogy miért vannak ezek a rombuszok a panelen, mert sehová sem kötve? Távtartó. Tudod hogy nézne ki egy 16 rétegű NYÁK az üres részek kitöltése nélkül? Rá sem tudnánk forrasztani nagyobb alkatrészt, olyan hullámos lenne... A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
Idézet: „lehet egyszer valaki veszi a fáradságot és ír ebből egy cikket ide, de én úgy vagyok ezzel, hogy tengerbe a vizet.” Itt ilyen - HE - nem látok ilyen beltengert. Mint írtam, elsősorban a köz-ben gondolkodtam. Saját tudásommal, tapasztalatommal elvagyok, de az messze van egy tanult szakember egzakt leírásától, nem hogy vállalkoznék egy ilyen alapismeret cikkben összefoglalt taglalásától... Az, hogy itt tenger oldalakon itt-ott vannak utalások, előre-hátra ugrálva a technikában, elméletben...? Majd valaki egyszer, hátha.
Én 3x visszateszem a lézer fóliát,hogy jó vastag legyen a festék.
A nem ebbe a topikba való hozzászólások eltávolításra kerültek. A türelmetlen kérdezőnek ugyan ezen kérdése az "Ez milyen alkatrész" topikban is megtalálható, a továbbiakban ott kérjük folytatni.
Milyen nyomtatód van ami képes 3x tökéletesen ugyanúgy behúzni a papírt és ugyanoda nyomtatni?
Lemaradt egy kettes ???
RICOH SP213 Idézet: „Én 3x visszateszem a lézer fóliát,hogy jó vastag legyen a festék. Képes 3x tökéletesen ugyanúgy behúzni a papírt és ugyanoda nyomtatni.” Ha ez igaz, akkor ez eddig a legjobb. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Amíg nyomdában dolgoztam, volt, hogy csak a pauszpapír volt elérhető amire a nyákrajzot ki tudtam nyomtatni lézer printerrel. Sok esetben eléggé átlátszó volt a nyomat. De volt denzito spray, amivel ha lefújtam a pausz papírt a réteg oldalon akkor jól besötétítette a nyákrajzot. Rákerestem nem olcsó, viszont jó drága, de elég egy életre! Bővebben: Link
Toner cserénél kicsit aggódtam,de szerencsére az új is tökéletesen működik.
Valamikor csináltam levilágításos +20 lakkozással, de mióta ritkán kell nagyobb darabszám, vasalgatom. Amíg nem csiszoltam fel folyó víz alatt, addig levált a papírról, rézről a rajzolat. Azóta többnyire sikerül, nagyon pici alámaródás szokott lenni, de kimaratás, öblítés után újra átcsiszolom szintén víz alatt, így a csiszolat nem hagy nyomot a szigetelő részeken.
Használok különböző mértékben smd holmikat is, alkalmazástól függően. Nem tudom a hőfokot, koppra feltekerem a vasalót és vasal, gumigörgőz 3x. 70x90 mm. Meg egy előlap, nem valami szép, ipari környezetre, vidékre - nekem készült. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Egy olcsó laminálót próbálok átalakítani nyák "vasaláshoz". Az eredeti hőfok szábályozást két hőkapcsolóval oldották meg, Amíg az alacsonyabb hőfokú is be volt kapcsolva akkor teljes szinusz hullámot kapta a fűtő betét, amikor már csak a magasabb hőfokú volt bekapcsolva akkor egy diódán keresztül fél szinuszt kapott csak. Faék egyszerű, de átszabályozásra alkalmatlan.
Készül hozzá egy PIC-es vezérlés. Terv az hogy külön nézem a henger és a fűtő betét hőmérsékletét. A fűtést optoleválasztón keresztül egy triac kapcsolja. Na, de hogyan szabályozzak? Mikor kezdjem visszavenni a fűtőteljesítményt? Mennyivel lehet/kell melegebbnek lenni a fűtésnek mint a henger kívánt hőmérséklete? Minimum hány lépésben csökkentsem a teljesítményt? Ha valaki épített már ilyent, milyen logika szerint vezérel? Pl ha másodperc alapon vezérlem, ki/bekapcsolási idő ahogy közeledek a kívánt hőfokhoz 0/10, 1/9, 2/8 ... 9/1, 10/0 A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2021
Próbáltad nyákkal a magasabb hőfokot ? Én használtam vagy háromféle laminálót átalakítás nélkül ... A pic adc bemeneten méri a termisztor hőmérsékletét és a PWM kimenetén csökkenti -növeli a kitöltést miáltal szabályozza a hőfokot . Amit te leírtál nem szabályzás csak időzített lekapcsolás .
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2021
Nincs kétféle hőfok! Csak két teljesítmény fokozat. Hideg állapotról max teljesítménnyel kezd felfűteni, majd fel teljesítménnyel fűt tovább, majd azt kapcsolja ki be hőntartáshoz.
A PWM szabályozást hogy oldottad meg? PID szabályozás? Milyen frekvencián?
Én nem oldottam meg , nekem tökéletesen működött a laminálóm (3 db) átalakítás nélkül . Csak ötletet próbáltam adni , a PID szabályzás ide túlzás , kár vele kínlódni . Bőven elég az ha a hőfokot méred ahhoz lövöd be a pwm et . mondjuk 30 fokkal a beállított érték alatt kezdjen visszaszabályozni és 10 fokkal alatta már kb 10-20% os kitöltéssel dolgozzon . De ez csak kísérletezéssel állítható be , mert minden lamináló más nincs általános recept .
Sziasztok! Had kérdezzem meg, bár én pozití 20 lakkot használom már évek óta, de mégis érdekel a dolog. A műnyomó papírnak mi a lényege? Nem szívódik bele a toner festékanyaga?
Igen, de csak olcsóbb eljárás. Annyira is megbízható.
Én feliratot szeretnék a nyáklemez beültetési oldalára. Nem kell nagy grafikai elemekre vagy gigapixeles felbontásra gondolni. Tulajdonképpen az alkatrészek pozícióadatait szeretném rátenni meg esetleg kimenet bemenet stb. De pont most próbáltam egy egyszerű vasalóval a kinyomtatott papírról âtvasalni. Egész elfogadható csak nem szabad elfelejteni hogy tükrözni kell a karaktereket.
Csak a felirat, a kész nyákra? Az nekem tetszik. Nem olyan precíz és látványos, mint a festék, de szerelésnél előnyös. Ha feltapad, győztél.
Könnyen rávasalható, egyszerűbb mint a fóliás oldalra.
Szia! A pici papírfoszlányokat mivel tudom eltávolítani? Száradás után nekem nem fekete hanem ezért fehér a rajzolat.
Kínai sárga transfer papír!!! És nincs többé mivel tudom eltávolítani! Csak rávasalom, leemelem!
Valóban a kínai jobb minden szempontból, én is használom. Műnyomó maradéka is eltávolítható, csak macerás kicsit.
Nagyon köszönöm a tanácsokat tapasztalatokat. Szerintem a hétvégén nekiállok kicsit kísérletezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |