Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha eljössz érte , ingyen is kaphatsz tőlem, igaz, használtak.
Tobb mint ketszer olyan messze elek, mint ahany bit osszesen van abban az EPROM-ban
Sikerült kijavítani a hibát , köszönet manolonak a kijelzőért .
Be is dobozoltam , pár kép az óráról és egy videó a működésről. https://youtu.be/J3LJj5IyqFU
Tökéletes. Gratula !
A doboz is szépen sikerült, és hibátlan kijelzővel hibátlanul működik. Ilyen dolgokért jött létre ez a " kiállító terem ".
Szia! Ha ellenállás-mérővel rámérsz az 1-es 4-es lábra mit mutat?
A látható fém lábak oldalanként egy darabból vannak, csak díszítőelemek. A színes (fehér, piros, sárga, fekete) csavarok az igazi érintkezők.
Nekem ez a következő, rég építettem már haszontalan hülyeséget. A durva, hogy a tranzisztor darabára 2,2Ft, az ellenállásé 1,6Ft.
Létezik belőle 555-ös is. Az áruk viszont horror!
Ez nagyon kemény! Szeretem az ilyen díszeket.
Szia! Q19-es tranzisztor-állatfajt honnan lehet szerezni?
Sziasztok!
Csodálatos ez a technikai fejlődés! 25-30 éve ilyet még nem tudtak a gyártók. Történt ugyanis, hogy eszembe jutott egy áramkör, amit közel 30 éve építettem meg. Ez egy glimmlámpákból összeállított futófény volt, amiben a legkomolyabb félvezető a dióda, és direkt hálózati feszültségről működik. A glimmlámpáknak arra a tulajdonságára épül, hogy amíg nem érik el a gyújtófeszültségüket, addig nem folyik rajtuk áram, és 20-25V-al kisebb feszültségen oltanak ki, mint ahol begyújtanak. Na legott terveztem egy korong alakú panelt és rendeltem egy csomó glimmlámpát és egyéb hozzávalókat. Élesztés után ért a meglepetés. Ugyan elindult a futófény körbe-körbe, de 5 glimm egyáltalán nem villant fel, 2 pedig csak minden második, harmadik kőrben. Elkezdtem bemérni a glimmlámpákat, hol gyújtanak be. Kiderült, hogy akár 23V-os begyújtásbeli különbségek is vannak. Ennyit ez az áramkör nem visel el. Kiszedtem a panelból a futásért felelős diódákat, hogy lássam, miként gyújtanak a glimmek. Hála a mai gyártási technikának az eredmény egy a futófénynél sokkal látványosabb fényeffekt lett. Egy kis videó róla. Természetesen nem maradt így, ahogy a videón látható, mert kissé ráz, ezért készítettem neki burkolatot is.
Én egyszer megépítettem az 555-ös helyettesítő kapcsolását egyedi tranzisztorokkal, stb., de sajnos egyáltalán nem működött. Azt is nézegettem, amit Bakman fotózott, de annak tényleg iszonyatos az ára.
Még visszatérünk rá.
Ehhez mit szólsz? Bővebben: Link 3mm vastag mdf hátlapból jó lenne. Itt a magyar:
Lézerrel egyszerűbb , és lehet hogy már a jövő héten vág pár darabot a fiam 3mm es rétegeltből éppen tegnap beszélt a készítőjével ezügyben .
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
Ha még PIC és panel is jutna mellé, akkor lehet hogy mégis épitenék még egy órát.
Pedig megfogadtam, hogy több órát nem. Mert minek, hova teszem, stb...
Láttam egyszer egy dokumentumfilmet amiben sci-fi kellékeket gyártottak, ez is olyasmi !
Itt van a github-link ez alatt minden megtalálható ,
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Szerintem itt többeknek a megépitésre kész alapelemekre fáj a foga. Amit ugye fizikai valójában nem lehet letölteni a HUB-ról.
Sziasztok
Elkészült a nagy mű. TTL temető (van benne azért CMOS is). A dobozolás és a tápegység nem a legszebb, de a hangja mindent visz. S hogy mi is ez? Egy Quantec QRS, tulajdonképpen egy zengető 1982-ből. A tetejére és az aljára még kell pár kivágás, elég sok hőt termel a több, mint 200 TTL ic, illetve a gombok feliratait kell megcsinálnom.
Ez nem semmi. iszonyatosan sok munka van benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |