Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm,hogy megerősítettél mert én is erre jutottam.
Ha egy szűrt graetz hidat építek a sima dióda helyére akkor a búgás megszűnik (?) Bár akkor nagyobb feszültség jut a BU406 tranzisztorokra, azt meg nem tudom bírná-e.. Ilyen 50Hz-es búgással, hiába kapcsolom be a gépet látszik a folyadékon, hogy rezeg, de pl. az alufóliát nem lyuggatja ki. Az 50Hz rámegy a piezora, de a magas freki mintha nem.. különben minimum sisteregne a fólia a vízben.
Erre én nem tudok mit mondani, Te írtad, hogy ez egy gagyi készülék, Én meg nem ismerem, nem tudom mit lehet tőle elvárni. Kétutasnál a feszültség nem lesz nagyobb, csak a teljesítmény. A frekvencia lesz 50Hz helyett 100Hz. De hogy ezt bírja-e majd a kapcsolás nem tudom. De feltételezem, nem a három dióda megtakarítása volt az oka, jelen kialakításnak.
Idézet: „....másoás,kép megnyitás..mentés.stb. Társítást nem ajánl fel.” ...Hát, igen... Először el kell menteni, aztán az elmentett fájlt tudod társítni... A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Jogos az észrevétel. Az egész probléma abból adódik, hogy a Paint utólag lett "felokosítva" a .PNG formátumra, és a módosító nem gondolta át egészen a feladatot, hogy finoman fogalmazzak. A PNG alapvetően internetes felhasználásra lett kitalálva, képernyőn való megjelenítéshez (96DPI). Ugyan a fájl tartalmazza a felbontást, PPM (pixel/méter) formában, de ezzel túl sokat kellett volna számolni, ezért megmaradt a 96 DPI. A trehány "minőségellenőrzésnek" köszönhetően nem szúrták ki ezt a lazaságot. Más formátumoknál nem vettem észre ilyen hibát, a TIFF működik. Igaz, nagyobb a kép mérete.
A problémát úgy lehet megkerülni, hogy a PNG formátumot nem használjuk nyákterveknél.
A PNG formátum gondot okozhat nyákterveknél, érdemes elkerülni.
Magyarázat előző hozzászólásomban. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Nem a formátum okozza a gondot, hanem az eltérő DPI/PPI értékek és a mód, ahogy a különböző szoftverek hogyan (nem) kezelik ezt a kérdést.
A megoldás egyszerű. A nyomtató és meghajtó programját jól kell beállítani az aktuális papírhoz és olyan programmal kell kinyomtatni a képet, amelyikben meg lehet adni, milyen széles/magas legyen a nyomat. Innentől kezdve a méret stimmelni fog, a minőség pedig a nyomtató és a forrás függvénye.
Ezen elvitatkozhatunk napestig.
Az a gond, hogy be kell állítani, amitől feláll a szőr a hátamon. Egy alapprogram rosszul kezel egy utólag belebarkácsolt fájlformátumot. Csak egy igen szűk rétegnek jelent gondot (mint például kezdőknek nyák utángyártásakor) így egyszerűbb olyan formátumot használni, ami problémamentes. Idézet: Ilyen nem volt, nincs és nem is lesz soha, mert nem a formátummal van a gond. „egyszerűbb olyan formátumot használni, ami problémamentes” Ha nem akarod (nem tudod) beállítani, hogyan várhatod el, hogy hozzád és/vagy a körülményekhez igazodva jól működjön? Pl. rengeteg nyomtató szoftvere alapesetben az US letter papírméretet használja. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Idézet: „olyan programmal kell kinyomtatni a képet, amelyikben meg lehet adni, milyen széles/magas legyen a nyomat.” Hát nem ezt mondtam én is? Sőt, még a png kinyomtatásához megfelelő programot is ajánlottam, ingyeneset, és jót. Meg sem kell adni benne semmit, pontosan látja, hány mmszer hány mm-es. A képátméretezést is lehet akár mm-ben megadni, nemcsak képpontban. Hátha elolvasta a kérdező... (Azt is hogy ne a böngészőből próbálkozzék társítani) A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Ahhoz elég egy izzó/ellenállás is. Stabil töltőáramhoz (lásd melléklet) már kelleni fog pár alkatrész.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Szia!
Ha akarod, én legyártom pontos méretben ezt a nyákot (kifurkálva 0,7 mm, és védő-lakkozva). Lényeg hogy legyen nyákod, azután ráérsz nyomtatást kísérletezni. Nem kérek semmit, (szeretek nyákot készíteni), a posta nem akadály. Válaszolj a döntésedről.
Sziasztok! Keverő esetében miért van az, hogy a balance potméter tekerésekor + hangerőt ad az adott csatornára, azaz nem csak szimplán az adott oldal hallatszik, hanem erősödik is?
Üdv.
Még szerencse,hogy ülök mert hanyat vágtam volna magam. Ez egy szuper ajánlat, és én élek vele.
Szia!
Használd a < Válasz > gombot, mert akkor látjuk hogy mire reagáltál. Hány darabról van szó ? Írd meg Privátban vagy E-mailban a postázáshoz az adatokat.
Szia!
Nyilván azért kell, hogy így legyen, mert ha más helyre mész a térben, ugyanabban a hangzás élményben legyen részed. Ha középen állsz/ülsz és mindkét füled jó, akkor pl. elég ugyanaz a teljesítmény- de ha jóval közelebb leszel az egyik hangforráshoz, akkor a távolabbira nagyobb teljesítmény kell, ehhez pedig kevesebb.
Egy zenekari keverőnél én azt várnám el, hogy ne növelje a hangerőt, hanem csak az ellentétes oldalon csökkentse. Ha be van állítva egy szintre és a balancetól hangosabb lesz az nem igazán nyerő.
Zenekarnál keverni teljesen más szitu, mint "otthon", az biztos. Hogy aztán az előzőnél a balanszot használod, az egy dolog.
Jó látni , hogy vannak olyanok akik segítenek (gyártásba is)...
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Mi az a PTP biztosíték?
Arduino Mega-n van
Szerintem multifuse, vagy hasonló. Elektroncso kolléga biztosan jobban tudja.
Add meg az eredeti oldal linkjét, érdekel.
A formátummal csak annyi a gond, hogy elsődlegesen nem pontos méretű képek tárolására való, hanem webes felhasználásra, ezért nincs rá teljesen kidolgozva néhány program. A Windows jól látja, hogy 600 x 600 DPI, de a Paint már nem tudja (akarja) helyesen értelmezni. Ezért javasoltam a TIFF formátumot.
Én az utolsó húsz munkában eltöltött évemben alig használtam saját gépet (csak otthon), mindig a másokén kellett megoldanom problémákat, így kialakult, hogy telepíteni csak a legvégső esetben akarok.
De, pontos méretű képeket tárol, mint láttad, fel is ismeri az a program, amely úgy van kitalálva. Ki is nyomtatta. A Microsoft-al lenne probléma, ha problémáznánk rajta, de hát jó pénzért biztosan adnak olyan szoftvert, ami megtenné. Ne hibáztassuk az üzleti stratégiájuk.
Ahogyan a kérdezőt sem, hogy agyaltatott itt bennünket, de csak a készre reagált érdemben. Biztosan máskor is dolgoztál már feleslegesen
Annyit ír, hogy cserélje ki a biztosítékot diódára. Gondolom fordított polaritás védelem akar lenni. De hogy mit jelent a PTP azt nem tudom. Jó volna látni az eredeti oldalt. Bár nem szlovákul van, ott ugyanis a biztosíték poistka és nem pojistka, ez inkább cseh).
Én HP LaserJet 1200 nyomtatóval dolgozom XP alatt.
Akár PNG akár TIF a kiterjesztés, a nyomtatás 1:1, ha a Méretváltás 100% be van pipálva. Még akkor is, ha Paint-ból nyomtatok.
Ha a program nem tudja, az a program hibája, nem a formátumé. Ha a felhasználó nem tudja ezt kezelni, az felhasználói hiba, akkor is, ha a fájl nem tartalmaz ilyen metaadatot. Utóbbival nincs gond, ilyenekre vannak kitalálva a közösségi segítségkérő oldalak.
Az "alap" 96 DPI-vel is óvatosan, nem csak Windows rendszer létezik a világon. Nem csoda, ha nem gondolnak mindenre is a feljesztők, ezért kell kreatívnak lenni. Lehet, hogy a fórummotor hibája, de pl. a jpg képek minőségét szereti rontani (legalábbis régen így volt), a png-t viszont nem bántja. Tesztként feltöltök két képet, hátha azóta változott a helyzet.
Mégis sikerült kinyomozni mi ez. Ha jó logikázok akkor pozitivním teplotním koeficientem pojistka . Vagyis pozitív hőmérséklet függésű biztosíték, ami nem más mit a polyfuse. De lehet, hogy csak elírás, mert amúgy mindenhol PPTC ként utalnak rá.
Ellenállásra gondolok énis, viszont fokozatmentes állítás kellene. Lényegében egy potméter "teljesítményének" javítása. Mint a régebbi huzalpotik csak modernebb formában.
Sziasztok!
Az indukciós hevítéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha van egy tekercsem (szolenoid), aminek a belsejébe belerakok egy vezető valamit, mondjuk egy vasrudat vagy szöget, és nagy frekvenciával váltogatom a tekercs áramának az irányát, akkor a tekercs belsejében a váltakozó mágneses tér feszültséget indukál a benne lévő vasrúdban amiben ezáltal örvényáramok keletkeznek. Ez melegíti a vasat, de mi van akkor, ha nagyon nagy frekvencián kapcsolgatom a tekercs áramát? Pl: 100kHz vagy nagyobb? Ebben az esetben a vasrúdban nem alakul ki a szkín hatás, és esetleg csak a vasrúd külső felületét melegítené? Vagyis hogyan alakulnak ebben az esetben az örvényáramok? Attól tartok hogy kiszorulnak a fém felületére és a belsejében nem is lesz örvényáram. De azért nem vagyok benne biztos. Előre is köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |