Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves itt fórumozó Társak!
Tanácsotokra lenne szükségem. A vejem vett egy ugyan ilyen kis CNC-gépet. (Használtan, de szinte új állapotban) Bővebben: Link Még az ismerkedés folyik, hiszen a vő hangszerkészítő, így nem teljesen a gépkezelést tanulta. Leginkább a hegedű nyakának, illetve a csigának a kinagyolására használná egyelőre. (Bár még a hegedű csigának a 3D-ben való megrajzolása is kemény feladat.) A másik amit szeretne a későbbiekben az a gravírozás, lézervágás. 3-4 mm-es falemez a legjellemzőbb vastagság. Az említett művelethez milyen lézert javasolnátok? Mivel teljesen tapasztalatlanok vagyunk sokat számítana a támogatásotok! Tisztelettel, és köszönettel: csibai
3-4mm vastag fa lemezhez kb. 100W-os CO2 lézer lenne jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2021
Nagyon szépek. Egyetlen dolog ami nekem nem tetszik. A lézer vágott él fekete. De ez adódik a technológiából. Talán a vizes vágás szebb lenne. De ott meg szőrősödik a felület a víztől.
Ha a sebesség-teljesítmény- levegő arány jól van belőve nem fekete nem kormos a vágott felület .
Hogy hívják és hol lehet kapni ilyen méretű maró befogót?
Befogóparton a neve.
A méreteit nem ismerem fel nem tudom azt hogy tudod megtalálni.
Megépítetted ilyen kicsiben. Szerintem erre pénzt költeni nemszabad.
Ugye ez csak próba darab? Legalább A4-es méretű hasznos munkafelület legyen azzal már lehet értelmes dolgokat is csinálni.
Sziasztok ! CNC faeszterga gép elkészítésén gondolkodom. Maga a gép megépítsével és vezérlésével nincsen gondom. Frekvenciaváltóval szoftverből kapcsolható és fordulatszám szabályozható gépről lenne szó, egyszerű X és Z mozgásokkal , Mach 3-al vezérelném, de szóba jöhet GRBL is. Tudna valaki ingyenes, egyszerű szoftvert ajánlani a g kód létrehozásához. Aspire régebbi verziót használok jelenleg, de ebben nem találok hozzá megfelelő marópályát és Postprocessort sem
Egyenlőre gyüjtöm az információkat
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
Szia! Biztos vagy benne, hogy frekvenciaváltó+aszinkron motorral akarod hajtani? Csak egy szűk tartományban tudod majd változtatni a fordulatot. Kefés mosógépmotorral és PWM vezérléssel ill. a beépített (ha van) "enkóderrel" pontosan és nagy tartományban használhatod. (Ja és lényegesen olcsóbb!) Szoftver: ha csak erre akarod használni, pl FREECAD. (Eleinte sok YouTube videót nézz meg. Ha ráérzel gyorsan kész a G-kódos program.)
Minden jobb, és költségkimélőbb lehetőségre nyitott vagyok. Encodert egyenlőre nem terveztem használni. Az a Menetvágáshoz vagy csavarminta készítéshez lenne hasznos. Találtam a Mach3-hoz jól használható, LAZYTURN programot, szerintem ez kezdésnek megfelelne a DFX -ból G kód generálására. Milyen PWM vezérlő lenne jó egy ilyen kefés mosógép motorhoz. Hány Kw teljesítményű egyébként egy ilyen motor?
Az nagyon kevés egy esztergához. Én legalább 1KW motort szeretnék használni minimum. Most is használok egy faesztergát frekiváltóval, ami 0,75 Kw-os A fordulata is kevés ,ezért 3 db áttétele van ékszíjtárcsákkal + a frekiváltó is szabályoz. De kicsit így is gyengének találom
Az a mosógépmotor ami nekem van az 370W-os és a névleges fordulata 13000 1/min. Ha nagyolni akarsz akkor lehet, hogy kevés, de... Aszinkron motor jelleggörbéjét megnézed (különösen frekiváltóval) a nyomatékát csak egy nagyon kis fordulatszám-tartományban tudja! Kefés ( fóármkörös ) motor szerintem sokkal jobban illeszkedik ehhez a feladathoz. Persze kinek a pap kinek a papné...
Estét!
Egy kis hajtást kell készítenem, fogazott szíjjal. Hogyan tudom kiszámítani a tárcsa átmérőjét a fogak számából? Pl.: ST5-27 Z=012 (Bővebben: Link). Nem kellenek ultrapontos méretek, csak nagyjából kellene számítanom az áttételt. Köszönöm!
Miért nem kérdezed meg telefonon ?Itt
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2021
Egyszerűbb mint 20-at egyesével végigkérdezgetni
Kb. négy percen át kattintgattam, mire megtaláltam a PDF-et. Más típusú oldalakhoz vagyok hozzászokva.
Telefonon csak a végső esetben érdeklődöm, bármi iránt is. Nagyon hangulat/ember/elfoglaltság függő a dolog, sok helyen zaklatásnak veszik a dolgot. Én is morcos tudok lenni ha éppen nyakig vagyok valamiben és felhívnak olyan dologért, amit sokkal egyszerűbben is meg lehet tudni, már ha eléggé figyelmes az ember.
Az oldalon fent van minden elérhetőség .Egy emilben tuti hogy elküldték volna Balázsék ha írsz nekik , de szerencsére megoldódott a probléma
Fent van az oldalukon lásd kép
Biztos, csak ugye a szokás. A konkrét termék mellett kerestem az adatlapot, ahogy az az elektronikai alkatrészeket árusító boltoknál lenni szokott, egyszerűen eszembe sem jutott, hogy a gyűjtőcsoportnál van az adatlap.
Bakman- nak írd én nem akarok hajtást csinálni ... Én csak belekeveredtem a dologba ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |