Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Meglátjuk mit tud majd a video motorral
Háát azért gondold végig. Mennyi egy led áramfelvétele? Mennyi led fog egyszerre világítani?(Mind.) A szekunder oldalan tegyél egy ledszalagot amin elegendő led van (21-24) és máris látod az eredményt.
Na persze ez Wpower A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Köszi, hogy figyelmeztettél, nem építettem sokat ebből a fajta órából (szám szerint csak hetet), de egyiknél sem égette ki a retinámat az izzó, és mind működik évek óta.
Na jó én csak ötöt. De rosszul cimeztem a hozzászólást "nagysasy" lett volna címzett
Azért akarok a primer oldallal kezdeni nehogy elégjel a videofej primer tekercse.
Van lehetőséged a kitöltési tényezőt módosítani?
Ha jól emlékszem a primer oldalon a FET a betápot kapja (12V), amit kapcsolgat a tekercsre. Tudod mi a kitöltési tényező? Ennek a módosításával éred el, hogy ne égjen le a tekercs, de elegendő áram indukálódjon a szekunder tekercsben. Ha túl nagy a kitöltési tényező akkor melegszik a tekercs (elég), ha kevés, nem indukálódik elég feszültség-áram a szekunder oldalon. A kitöltési tényező a négyszögjel (bekapcsolt feszültség + rész hossza ideje és gyakorisága). Mennyi időre nyit és mennyi ideig van nyitva a primer oldali FET. Érthető amit írtam? Helyesírás moderálva. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Moderátor által szerkesztve
Persze érthető. Tudom a kitöltést változtatni. Jelenleg 40 üzemben és 12 készenlétben. Még nem.tettem.rá a videofej tekercset az majd csak most következik.
Nekem a video fejmotorosnál a primerrel sorban egy 10 ohm 5W ellenállás is van.
igen az kell bele ha nagyon kicsi az ellenállása. Nekem jelenleg nincs benne ellenállás de négyfejes videófej motor van ahol a 4 tekercs sorba van kötve
Nekem is kicsinek tűnik az ellenállása ha jól emlékszem a primer talán 2 ohm. Elviekben nem.kell hogy a motor forogjon hogy rá tudjak nézni a szekunder oldalra ugye?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
Köszi. Amit Janigel megosztott bázist itt akkor az éled rögtön a nyomógomb megnyomása után? Vagy csak a motort kapcsolja be? Erre gondolok.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
Szia!
A linked nem jó helyre mutat. Erről a bázis rajzról beszélünk. Ez nyomógomb bekapcsolja a motort és a bázis infra led-jét. Mintha a távirányítóval indítanád el az órát.
Sziasztok!
Szia Hp41C! Építenék egy jól működő propeller clock-ot. Az első nem lett valami tökéletes. Találtam egy számomra megfelelőt. Egy kicsit átakarom alakítani. Az a kérdésem, hogy a mellékelt állomány (egyben így van feltéve a fórumba) rendben van-e? Nekem nem kell a számítógép kommunikáció. Ami kell az az óra, RTC, a klímapanel, HDD motor és az URC1 távirányítás. Szerintem ez ebben a verzióban benne van (kivéve a HDD motort, de azt beleépítem) csak szeretném ha megnéznétek ti is, mert szeretnék biztosra menni és csak így kezdeném el. Előre is köszönöm!
Ezt az állományt nem én töltöttem fel. Elmúlt azóta 5-6 év.
Az áramköri rajzokon a te neved van azért gondoltam. Az szerinted megfelel annak amiket leirtam.
Idézet: „prop_bright_modosit.asm” Ilyen néven nem töltöttem fel állományt, Valaki módosította. Sajnos nincs időm megállapítani, hogy mit és hol írt át. Legalább a parancsok definíciója eltér az enyémtől. Valamint USB -s hex -et sem töltöttem fel az USB azonosítok regisztrációs problémai miatt.
Sziasztok ismét. Ezen a bázison mi célt szolgál a relé? Nem tudtam megfejteni, hogy a "load jumper" mit tölt?!
Más készülék kapcsolását. Pl. reggeli ébresztéskor a kávéfőző, rádió, stb. bekapcsolása ill. kikapcsolása oldható meg vele. A "Load" itt nem ige (betölt), hanem főnév: terhelés.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Oké köszi, ez már sok egy órába. ezt kihagyom belőle.
Elhagyhatod magát a relét, de hasznos lehet, ha a tranzisztor, a védődióda és egy kétpólusú csatlakozó helye megmarad a későbbi kiépítéshez.
Még egy kérdés: a feltett bázison az IR indikátor LED-nél miért van szükség a két jumperra, illetve miért nem jó egy 680 v 720 ohm-os ellenállás a 3 helyett?
Nincs szükség a jumper -ekre sőt magára az IR indikátor LED -re sem. Elegendő egy ellenállás is.
Szia Hp41C!
Rendben. Addig is felteszem amit eddig elkészült. Ha van egy kis időd vagy kedved, nézz már rá légyszíves. Diptrace-t szeretem, de Eagle-ben is feltettem. Persze ha a fórumtagok véleményezik, azt is szívesen fogadom. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
Hello!
Kihagyom az egész IR- részt. Így a PIC 12-es kivezetését 10K-val kössem a +5V-ra?
A PIC12F629 elhagyható - soha sem készült el a programja. Ha elhagyod, az általa vezérelt tranzisztor és annak kollektor körében levő ellenállások, jumper és IR LED is elhagyható.
A PIC -re menő jeleket nem kell felhúzni tápra, hiszen a GP1 és GP2 (I2C busz jelei) már fel vannak húzva a tápra. A harmadik jel a PIC -ek közös órajele.
Szia Mester!
Én az alábbi PIC18F2550-es bázisról beszéltem. A visszajelző LED-eket akarom elhagyni belőle, csak a Statusz LEDet tartom meg. Azért kérdeztem, hogy a 12-es lábon lévő IR indikátor LED-nél a kapcsolásnál ha kihagyom, akkor az a láb a semmibe lóg. Üdv: Attila És még - jelenleg nagyjából kész a panel, de még átnézem alaposan.
Az IR LED -hez elég egy darab ellenállás.
Oké, de ha teljesen kihagyom akkor a 10k +5V-ra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |