Fórum témák
» Több friss téma |
Amennyiben kéznél van egy akku...de ez esetben bizonyára nincs!
Sziasztok,
Mit tehetek, ha a telefonom akkuja mélykisülést szenvedett? Hogyan támaszthatom fel? Li-Ion Köszi
5v adapter max 5percig direkt csatlakozás. Azután talán tölthető telefonról.
Viszont ez USB-C
Menjek rá két szál dróttal magára az akksira? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Természetesen olyannal amivel oda is férsz, de polaritás helyesen.
Így van polaritás. Polaritásra ügyelj.
Tévedtem, ez Li-Poly
Sérült miközben kiszedtem, szóval már nincs miről beszélni Sony xperia l1
Az 5v oda is elkelt volna, mivelhogy sérült az sajnos nem jó
Hát ez tiszta fólia az egész, elektronika meg szalagkábel
már úgyis csereérett, úgyhogy mindegy
de azért köszönöm
Sziasztok! Adott egy Workzone akkumulátoros csavarozó akkumulátora és annak 16V-os BMS panelja. A 4 akksiból 3 multiméterrel 0V-ot ír. Mi idézhette ezt elő? A töltőjén 17V mérhető. A BMS egészséges lehet és elég egy akksi csere, vagy nagyobb gond is lehet? A BMS panelen látható dolog nincs, zárlat nem mérhető a tranzisztoron és a kivezérléseken se. Csatolok egy képet a BMS panelről.
Ha a BMS-nek nincs baja, akkor valaki le tudná írni, hogy hogyan célszerű egy ilyen akkupakkot összerakni. Az összekötés része rendben lehet, de például nem tudom, hogy mi lenne a helyes sorrend. Köszönöm!
Nekem is volt hasonló, szétszedtem az akkupakkot és egyesével feltöltöttem őket egy OPUS töltővel, majd összeraktam, azóta is működik.
Cserélem most őket, másik használtakra. Ráérek majd később vele foglalkozni. Akkor szerinted a BMS panel jó lehet?
Szuper, működik! Ti hogyan oldjátok meg hely hiányában a kábelezést? Alapból vékony "lemez" volt pontheggesztve, ami boldogan elfért, de mivel ilyen lemezeim nincsenek így vékony telefonvezetékkel oldottam meg. (A terhelhetőségét holnap ellenőrzöm.) Vastagabb réz drót nem fér el a doboztól. Hány fokon kapcsolnak általában ezek a hőérzékelők/biztosítékok?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
A telefon vezeték biztosan nem lesz jó, az nagyon vékony. Általában a leggagyibb cellák is le tudnak adni 10A-t, az pedig nem fog átmenni azon a keresztmetszeten. Aki gyakran csinál ilyet az vesz hozzá lemezt és vesz vagy csinál hozzá ponthegesztőt is. Lemezt lehet kapni kis tekercsben, de van kis darabokban olyan is ami pont akkora, hogy két cellát átérjen.
Párhuzamosítsd a réz drótokat. 4..6 db nem túlzás és megoldható.
Én 1mm2-es vezetékkel kötöm össze a cellákat.
Fénylemezt használok erre a célra. (nem alumínium konzervdobozt, vagy festékes dobozt.)
Hali! Az nem valami nyomdaipari termék?
Köszi az ötleteket! Maguk az akksik lemezzel vannak összekötve, csak a BMS-re csatlakozik telefonvezetékkel. Van most egy nagyobb probléma amit először orvosolnom kéne.
15.8V-os az akkupakk, 3.83V-os minden cella. Ha rövid időre leterhelem a fúrót azzal, hogy nagyobb nyomatékon kézzel lefogom a fejet, 2-3 mp múlva letilt és csak akkor old fel ha elengedem és újra megnyomom. Ezután viszont ha nem várok 10-15mp-et a következő bekapcsolásig akkor már alapjáraton is 3-4 mp elteltével leáll. Ha töltőre rakom amin 17V mérhető, a jelenlegi állapotában 3-4 mp után(ha nem egyből) elkezd villogni felváltva a töltőn a piros és a zöld led. Mintha el szeretne indulni, de nem tudna. Várom a tanácsaitokat! Bővebben: Videó link A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2021
Gyenge cellák, kevés áranot tudó BMS.
Az eredeti BMS-t használom, de a cella lehetséges. A töltővel szerinted mi lehet a gond?
Írtad, hogy használt cellákat tettél bele. Azokról tudsz valamit, hogy milyen állapotúak?
Nem tudod mérni a cellák feszültségét terhelés alatt.
Egy régi laptop akksiból szereztem, PANASONIC NCR18650-esek. Sajnos nem tudom lemérni a kapacitásukat, csak annyit tudok róluk, hogy feltöltve, 1 év alatt egyáltalán nem merültek.
JZoli: Egy cellát mértem, azon az indulás pillanatában a feszültség leesik 2V körülire. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
Idézet: Az nagy sok...Azok a cellák nem lesznek jók szerintem. „Egy cellát mértem, azon az indulás pillanatában a feszültség leesik 2V körülire.”
A töltés is emiatt nem működhet, vagy az egy külön hiba? Esetleg a vékony telefonkábel nem okozhatja az alacsony áramot?
Ezek a cellák mennyire lehetnek megbízhatóak? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
De a telefon drót is lehet baj.
Ez az akku nem való szerszám gépbe, nagyon kicsi a terhelhetősége. Inkább 15-20A körülit illene beletenni. De szerintem a gyáriknak sincs baja, csak a BMS nem teljesen egyformán meríti és/vagy tölti. Töltsd fel egyesével és próbáld meg azzal. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |