Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábellel (vezetékkel) kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   2 / 3
(#) zoli200 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Köszönöm szépen a segítségedet
(#) pont hozzászólása Nov 27, 2013 /

Különféle Témákban gyakran előkerül hová mekkora/milyen típusú vezeték/kábel szükséges. Talán ez is megér egy külön témát, könnyebben találhatnak választ az ilyen problémával találkozók. A számításokban szívesen segítek bárkinek.
(#) Beni3432 hozzászólása Júl 22, 2014 /

Szia!
Szeretném össze forrasztani egy 9 mini din dugóval másik jack dugóra,csak nem tudom mi hova kellene bekötni,bekötési rajz kell nekem és az hogy milyen kábel kell?
(#) peti1212 hozzászólása Aug 3, 2014 /

Sziasztok,

Van egy Leadtek Winfast TV 2000 XP tv tuner kártyám, a kábel sajnos elveszett. Ezért szeretném a mellékelt képen látható mini din 6pin csatlakozót bekötni S-video kábelre,hogy tudjam használni!
Segítségetek előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza peti1212 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Szia!
Az S-video négyvezetékes. Bővebben: Link.
(#) peti1212 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Köszönöm, de melyik az a négy kivezetés, amelyre rá kell kötnöm ennél a csatlakozónál?

Szívesen, de ezt a PS2 dugót mibe akarod bedugni? A kártyádnak ilyen a csatlakozása.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014

Igen, a gyári kábelét nem láttam,nem tudom mi lehet még rajta, a hangbemenet mellette lévő csatlakozó lenne!-Mellékeltem a képet hozzá!

Látom már, a tiéden hatlyukas csatlakozó van, de egyértelmű leírást nem leltem hozzá.

Ezzel lehetne valamit kezdeni?
http://pinout.net/browse.php?conid=1577

Igen, ez jó rajz a hattűs kamerakábelhez.

Köszi a segítséged, közben találtam egy másik rajzot, így már próbálkozhatok!

6-pin.png

(#) Arconir hozzászólása Jan 25, 2016 /

Sziasztok!

Nagyon hajlékony kábelre lenne szükségem. 5V menne rajta, és max. 3-500 mA.
8 eres csatlakozóba kötném, szóval lehetne 8/4/2/1 eres. Majd összekötegelem.
A legfontosabb, hogy vékony, és hajlékony legyen. Ne törjön el, ha folyamatosan mozog.
Olyasmi kéne, mint a puhább fejhallgató kábelek. (Az sem árt, ha nem túl drága.)
Hol tudnék ilyet szerezni? Mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
(#) CHZ válasza Arconir hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

(#) Sebi válasza Arconir hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

UTP patch kábel - esetleg.
(#) Arconir válasza Sebi hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

Az UTP kábel (még a sodrott is) túl merev.
(#) Massawa válasza Arconir hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

A telefonzsinorban ( spirális) vannak ilyen nagyon hajlékony vezetékek (müanyagszállal vannak szöve).
(#) Troga hozzászólása Nov 20, 2016 /

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene, az autómban uángyártott fényszórók vannak, amik jól működtek eddig, de most szét kellett szedjem mert a tompított nem világított. Szét is szedtem izibe és meglepődve láttam, hogy gyakorlatilag elégett a kábel a hőtöl az izző végén. Most szeretném újra kábelezni, és ehhez kérném a segítségeteket, tudnátok ajánlani olyan kábelt ami kibirja a magasabb hőhatásokat is? Vagy esetleg valami más megoldás? Köszi!
(#) Tasznka válasza Troga hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Szia!
Keress rá a szilikon vezeték -re,azoknak a szigetelése hőálló,vagyis jobban bírják a magasabb hőfokot.
(#) fongab válasza Troga hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Szia
Kérdés: hogy a másik csatlakozó kábel, is igy nézz ki?
Mert, ezt a kábelt, cserélni kell. A szilikon kábel jó ajánlás hozzá. ( egyetlen hátránya hogy a mechanikai igénybevételt, nem igazán viseli el. (Nagyon könnyen bevágódik. ))
De erről a képről nekem inkább a csatlakozó nem szorított elégé,(csatlakozó és égő közőtt.) vagy a csatlakozó nem igazán lett a kábelra, rá krimpelve.
Ha a másik kábel + csatlakozó nem ilyen égett akkor. Nem a hőmérséklet, volt a ludas.
üdv.
(#) Troga hozzászólása Nov 22, 2016 /

Hali!

A másik csatlakozó nincs szét égve ott a kábel borítása csak lebarnult, illetve a kontakthiba ott nem jött elő!
(#) szamóca válasza Troga hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

A válaszodban benne is van az ok. A vezetéked a csatlakozási kontakt elégtelensége miatt égett el.
A nagy áramú csúszósarus megoldásoknál ez nem ritka. Ha a szorítóerő, oxidáció miatt a vezeték-saru, saru-izzókivezetés átmeneti ellenállás megnő, egy öngerjesztő folyamat veszi kezdetét.
Érdemes a cserekor törekedni ezen kiváltó okok megszüntetésére, ill. csökkentésére.
(#) gege001 hozzászólása Máj 29, 2017 /

Sziasztok azt szeretném megtudni hogy tolókapu motorjának infrasorompójához azt írják hogy rx 4x0.75 illetve tx 2x0.75 vezeték kell. Mit jelent az rx és tx vezeték előre is köszönöm, Gergő
(#) Johnycorp válasza gege001 hozzászólására (») Máj 29, 2017 /

Szia.

Rx: vevőegység (ebben több sorkapocs és relé is van)
Tx: adóegység (kevesebb sorkapocs és alkarész, relé nélkül)

A Tx egység adja az infra fényt, amit az Rx egység vesz és kapcsolja a relét, ezért kell a 4 eres kábel.
Gyakorlatilag 4 x,075 mm2 és 2 x 0,75 mm2 kábelekről van szól

Én azért megnézném a helyedben, mert a 0,75 mm2 a leírtakkal ellentétben nem biztos, hogy könnyen be is köthető a sorkapcsokba. 0,5 mm2 kábel alkalmazásával sem lesz gond, nem folyik nagy áram ott. MT és YSLY kábelekre keress rá.
(#) gege001 hozzászólása Máj 29, 2017 /

Köszönöm
(#) usane hozzászólása Feb 28, 2019 /

Üdv!

Nem tudom hová tartozik ez a kérdés, talán ide.
Kérdésem az lenne, hogy milyen réznek számít az MCu?
Értem ezalatt, összehasonlítva mondjuk egy rézáruként árult félkemény vörösréz huzalhoz képest.
Kemény vagy lágy, valamint elektronikai szempontból van-e lényeges különbség?
(#) ha9pi.feri válasza usane hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

(#) usane válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Köszönöm, de ezekkel tisztában vagyok. Nem olvastad el a kérdést figyelmesen.
A kérdés a rézre vontakozik.
Hogy jobban érthető legyen, csupasz huzalra van szükségem 1mm2 körüli keresztmetszetben. Már feltettem ezt a hol kapható témában is.
Igen ám, de a csupasz huzalok főleg zománcozottan, vagy lakkozottan kaphatóak ami nekem nem jó. Rézáruként viszont lehet kapni vörösréz huzalt félkemény vörösréz huzal néven.
Kérdés, hogy mi a különbség egyrészt elektronikailag, másrészt 90°-os hajlítás szempontjából. 5cmes darabokat szeretnék hajtogatni kb 2-3A terhelésre.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2019
(#) Gafly válasza usane hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Vörös.
Rezet lehet lágyítani, keményíteni, de attól az elektromos tulajdonságai nem (igazán) változnak.

Régebben sárgát is használtak például segédfázis tekercseléséshez, de akkor szándékosan a nagyobb fajlagos ellenállás miatt.

Apám annó pákahegyet "csupasz" rézárúból gyártotta, én nem sok különbséget találtam a "villanydrót"-al összehasonlítva.
Már azt leszámítva, hogy nem kellett "meghámozni".
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2019
(#) j000e hozzászólása Ápr 22, 2021 /

Sziasztok,

Talán nem teljesen illeszkedik az oldal kontextusába a kérdésem, de eléggé valószínűnek tartom, h valaki tud valami okosat javasolni.

Van egy SJCAM SJ4000 típusú kamerám, és arra gondoltam h több hasznát venném, ha át tudnám alakítani valami olyasmi kialakításúra, mint a Cambox V4. Szét is szereltem, de szomorúan tapasztaltam, h az objektív kábele nem elég hosszú ahhoz, h azt a kívánt irányba tudjam fordítani.

Van valakinek valami ötlete, h hogy lehetne ezzel továbbhaladni? A lényeg tehát kb az lenne, h az objektiv a képen látható pozíciójában a kamera felé nézzen. Ha az adatkábel ~1,5cm-el hosszabb lenne, az megoldaná, de nem nagyon van tapasztalatom h ilyesmit hogy lehet kivitelezni.

Köszi előre is!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem