Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   109 / 3610
(#) Moderátor hozzászólása wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008

Az esetleges perek elkerülése végett Ferci hozzászólásában az IP cím "töredékesítve"...
(#) wg_kezdo hozzászólása Jún 30, 2008 /

Át tudom érezni a helyzeted ezért jobb web-en vásárolni ott nincs ilyen probléma.

Megjött a próbapanelem úgyhogy délután neki is látok kipróbálni pár kapcsolást IC-kkkel.

Amin röhögtem adtak hozzá négy gumilábat. Szépen volt rajta ragasztóanyag, lehúztam felragasztottam felemeltem és szinkronba esett le mind a négy .
Nem baj ez legyen a legkisebb probléma van nékem ragasztóm ami megoldja a problémát .

Ja és még a napelemeket sem tört össze.
(#) wg_kezdo válasza (») Jún 30, 2008 /

Hát igen idáig fajult a világ .

Az én fórumjaimban is folyton ez megy, mindig a jóhiszemű ember szívja meg.

Anno kipróbáltuk a "szabad fórum" elvét és nem működött, felbomlott a társaság visszaélések, bomlasztó elemek stb... Azóta szigorú diktatúra megy , moderátorok, törlések, regisztráció stb...
(#) Frankye válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Azért - ha lehet - legközelebb használd légy szíves a "Válasz" gombot! Hirtelen most én sem tudtam, kinek írtad. Köszi!

Amúgy én nem tettem rá soha ezeket a "gumi lábakat" egy próbapanelra sem, szerintem teljesen felesleges!
(#) Frankye válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Idézet:
„Azóta szigorú diktatúra megy , moderátorok, törlések, regisztráció stb...”

Na ezek után merd azt mondani, hogy drákóiak a moderátorok a HE-n!
(#) ferci válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Engem meg nem érdekel, ha a "fercike" esetleg olyan f..., hogy elfelejti, de azt nem értem, hogy a szoftvernek miért mindegy, hogy:
- ferci v. fercike
- a jelszavam nem nyilvános, pedig az kell a belépéshez
- az e-mailem sem, és nem is onnan ment az IP cím alapján.
Passz...

(#) wg_kezdo válasza Frankye hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Van rajta három csatlakozó ami alul kilóg és így nem áll meg egyenesen azért lette rátéve, na meg, az asztalom nem egyenes (kb 30 éves asztal).

A HE nem drákói inkább az inkvizítorokhoz lehetne hasonlítani

Amúgy mi is nehezen boldogulunk pedig nálunk ráadásul képzett szakemberek vannak (mármint agyturkászok) és még ők is elveszítik a türelmüket.
(#) Frankye válasza ferci hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Idézet:
„a szoftvernek miért mindegy, hogy: - ferci v. fercike”

Nem mindegy, csak a "fercike" nevű felhasználó bénáskodott/bepróbálkozott... Hátha.

Idézet:
„- a jelszavam nem nyilvános, pedig az kell a belépéshez - az e-mailem sem, és nem is onnan ment az IP cím alapján.”

Lásd, mint fent.
(#) wg_kezdo válasza ferci hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

A szoftvernek biztosan nem mind1, hogy ferci vagy fercike, de:
Én néha regisztrálok webgeneral, wg_kezdo meg wg névvel is.
Ha egy fórumra mondjuk 1 hónap után keveredek vissza nem emléxem melyik voltam.
Elkezdem próbálgatni a jelszó emlékeztetőt ahol a jelszót nem kérheti be lévén azt keressük
Ha tudom az e-mail címem akkor nincs gond azt még csakcsak meg tudom jegyezni, de ha felhasználónév alapján akarom és valaki már regisztrált wg névvel akkor bizony neki megy az új jelszó kérése mail.

(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Megjegyzem, anno volt egy fórumtag, aki az én nickemmel próbálkozott. Megpróbálta kitalálni, mi a jelszavam, meg kért vagy két jelszót is nekem. Épp nem voltam netközelben, így nem láttam az e-maileket, amit a fórum-motor küldött, de amikor meláttam, azonnal jelszót váltottam. (Ha ezt kitalkálja valaki, akkor graula, ui. egy PIN kód és egy személyi szám számjegyei, keverve... :hehe: )

Javaslom, Te is cserélj valami hasonlóra jelszót!
(#) wg_kezdo válasza Frankye hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Nálunk egy időben az volt a gyakorlat, hogy pl a moderátor nicknevét vették fel csak mondjuk ékezet nélkül vagy egy szóközzel utána. Ezután pedig elkezdtek csajozni merthogy a moderátor egy 16 éves szemében félisten....

Ekkor kezdődött az ékezet figyelésének elhagyása, trimmelés meg egyebek.

Félelmetes miket ki nem tudnak találni viszont előnye, hogy engem nehéz kitiltani bármelyik fórumról mivel a profiktól látom hogy kell visszaszivárogni :eplus2:
(#) ferci válasza Frankye hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Köszi a tanácsot... , de a régi sem olyan volt, ami bármire is utalt volna...
Akkor ne nyújtsuk tovább...
(#) wg_kezdo hozzászólása Jún 30, 2008 /

Nos, csak hogy folytassuk kíváncsi lennék a véleményekre html és css validdal kapcsolatban mivel elkezdtük csak rossz topicban.

Ami engem kiakasztott az a padding kezelése FF-ben.

Logikusan végiggondolva adott egy mondjuk 500px hely a képernyőn ahova szöveget és képet akarok tenni és bekeretezni. Hogy milyen képet és szöveget nem tudom ez dinamikus. Fejből szintén nem tudom mekkora legyen a hely a keret és a szöveg között (=padding).
Logikusan gondolkodva lefoglalok egy 500px széles területet ami fix és beállítok mondjuk 5px kihagyást. Megnézem és változtatom 10px-re mivel túlságosan összeforr. Az oldal többi része változatlan.

És ekkor jön az FF butasága:
Nem marad 500px a doboz mérete hanem már az elején 510px lesz (width+padding) ha változtatom a paddingot akkor meg 520px. Vagyis amikor próbálgatom mindig ki kell számolni, hogy mennyi is 500-8?
IE alatt ez fordítva megy: 500px a doboz és ebből vonódik le a padding vagyis a belső tartalom 490px lesz vagy 480px így. Viszont változtatásnál nem kell végignézni az összes oldalt ahol a tartalom megjelenik, hogy na most akkor hol esett szét.
(#) Mcsiv válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

'
'
Egy ilyen megoldásért jobb helyen azonnali főbelövés járna. Pont az ilyen kontárok miatt vannak a **** oldalak, akik nem ismerik a css-t, a table még hagyján, az elfér, bár jómagam div-es szerkezetet használok mindenütt.
Bár sejtésem szerint nem a szakmában helyezkedtél el...

A fórumban nincs káromkodás!
(#) Topi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Én szeretek DIV-ekkel meg inline divekkel megoldani azt amit csak lehet, de sajnos elmondható hogy minden böngészőben máshogy jelenik meg.
A táblázatot viszont legalább kevesebb böngésző rontja el.

Én egyszerre több böngészővel fejlesztek. Mindig nyitva van egy IE, FF, Epiphany, Iceweasel és egy Opera.
A poén, hogy Linuxos FF és Wines FF között is óriási különbségek vannak.

Személy szerint kifejezetten örülök, hogy a netscape meghalt. Na az volt egy szép. Három-négy évvel ezelőtt még mindent netscapere is optimalizálni kellett. JavaScriptek ezrében ezernyi elágazást tenni, mert a drága netscape mindent máshogy kezelt.
(#) wg_kezdo válasza Mcsiv hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

css nélkül minden böngészőben működve hogyan oldalád meg azt, hogy a következő oldal egymás mellé tegye a szöveget és a beviteli mezőt?

Úgy kell, hogy az ügyfélnek egy 5-ös IE-je van mondjuk a vezérnek egy IE7 a projectvezető meg egy Operát használ!

Nem az ideális esetekre vagyok kíváncsi.
(#) wg_kezdo válasza Topi hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Egyetértek én anno a hőskorban netcápa párti voltam IE-t utáltam stb... (linuxon fejlesztettünk az amcsiknak).
Majd mikor pl a 12 egymásba ágyazott table miatt lefagyott az oldal váltottam.

Az FF is hasonló helyzetben van csak túl jó a marketingje. Ha jó lenne a div akkor csak azzal fejlesztenék, de nem működik rendesen.

A table működik régen is működött most is.

Amikor az egyetemisták bevállalnak adózatlanul egy-egy munkát fele pénzért sajnos nincs idő és energia a becsületes vállalkozónak a szabvány szerint csinosítgatni.
Az ügyfelet egy dolog érdekli:
Működik vagy nem működik, hoz pénzt vagy nem hoz pénzt.
(#) wg_kezdo válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Hopp kimaradt a link:
  1. Helló<form><input type="text">Belló</form>
(#) denes44 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_box_model_bug

Csak megfelelő doctype-ot kell alkalmazni, és IE-ben is működik szabványosan a box-modell.
(#) wg_kezdo válasza denes44 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Félreértetted.
Nekem az a bug amit az FF produkál, sokkal hatékonyabb az IE-s logikát követni mivel az életszerűbb. Ezt 9 éves web-es tapasztalattal mondom neked és a legtöbb panaszt a felhasználóktól hallottam akik csak formázgatni akarták a weblapjukat, hogy mi ez a hülyeség, hogy számológépet kell használnia?

A szabványok egy részet tényleg jó és használni is kell, de van olyan ami elviekben szépen hangzik, de gyakorlatban semmi haszna és csak akadályozza a fejlődést.

Kreszt példa: biztosan mindenki bosszankodott már az olyan vasúti átjáróknál ahol kint vannak a táblák le kell lassítani, de kb 50 éve nem járt vonat és most sem tud mivel egy hatalmas fa nőtt ki a sinek között.
Ilyenkor feltartja a fejlődést (sebességet) az, hogy szabály szerint le kell lassítani. A Kresz nem mondja ki, hogy ha nem használt vasúti átjáróknál le kell szedni a táblát így senki sem hibás...
Ilyenkor változtatni kell a szabályon vagy kötelezni az állandó felülviszgálatra, hogy nézzék meg van-e értelme a táblának vagy más módon lépni.

Ez a rugalmasság hiányzik szerintem.

Mi is baj itt a CSS-el? Erre való, hogy szétválaszd a megjelenést a tartalomtól. A form egy külön szerkezeti egység (block elem ráadásul) az ahhoz tartozó elemek azon belülre tartoznak.
Ha te mégse így akarod megjeleníteni akkor az már megjelenés, display:inline, és nincs köze a tartalomhoz.

Helyesbítek:
Régen nem volt css vagyis nem működött mindenhol így kényszerült az ember ezekre a megoldásokra.
És mivel nem fizetik meg, hogy állandóan naprakészen működjenek a honlapok ezért így is maradnak.

Semmi sem indokolta, hogy a form elem block legyen meg hogy beleszóljon a megjelenítésbe mégis az lett és nem változtattak rajta akkor sem amikor kiderült szinte senki sem használja így mindenki leszedi a sortörést stb...

Életszerűtlen.

Ja és mégvalami aztán én ki is szállok.

A webfejlesztén nem egy veszélyes üzem nem olyan, mint pl a gáz, elektronikai szabványok ahol emberek élete a cél, és nem is atomerőművet vezérlünk IE alól.

Ez egy Kreatív területe a számítástechnikának ahol kibontakozhatnak a művészek is akár úgy, hogy amit szinte lehetetlen megcsinálni html-ben azt egy ügyes trükkel mégis megcsinálják. Majd ebből egy idő után gyakorlat lesz a végén szabvány mivel sok embernek tetszik.

Itt a lényeg, hogy a látogatók elégedettek legyenek és senkit sem érdekel, hogy ezt hogyan oldjuk meg mi a háttérben. A CSS nem isten csak egy eszköz aminek van jó és rossz oldala is. Soha nem jutna már eszembe, hogy keretet dupla táblázattal csináljak, ha egyszer van a border, de ha speciális keret kell akkor még mindig néha a table-hez nyúlok.
Ha valami szabvány szerint 2 óra próbálkozás után sem sikerül akkor mivel a munkaidő és a határidő véges kénytelen az ember más eszközökhöz nyúlni.

Éppen a napokban alakítottam át egy weblapot ennek szellemében és a keresőkben kb 10 helyet ugrott előre a forgalma megduplázódott. Ez a lényeg ez érdekli az embereket és ehhez kell átdolgozni a jelenlegi szabványokat! Ha valaki pedig div-ezni akar akkor szíve joga én is szoktam tetszik, de néha felidegesít.

Idézet:
„szinte senki sem használja így mindenki leszedi a sortörést”

Eddig egyetlen projectemben se volt rá szükség. Mérges is lennék ha inline elemként viselkedne a form...

nem tudom lehet, hogy neked van igazad.
Nekem szinte mindig olyan helyre kell formot tennem ahol minden más van és nem lehet sortörés.
Például képekkel körülvett rész, szöveg kellős közepe stb...

És így szépek, nem sablonosak, stb...

A legjobb az lenne, ha választani lehetne, több megjelenítési forma között ahogy ezt elő is vezetted az IE bugnál. Csak nem IE bug hanem IE vs FF lenne a neve, ki ezt ki azt használná. Biztos van amikor a padding+width jobban használható bár eddig még nem hallottam ilyenről.
(#) uli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Érdekes is volt Tux mint tűzfalteszt
(#) KeserűCukor hozzászólása Júl 1, 2008 /

Alkysol vs. Hammerite?
Ki mit javasol?
Valaki ismeri ezt az alkysolt?
Asszondják jobb, mint a Hammerite, és ez 10 évet garantál
Egy veterán Danuviára kellene, és ecsettel akarom felvinni, valami spécivel
JA és a hammerite egy 1000-sel drágább, meg ahhoz speckó higító kell
Kösz
(#) Fery válasza KeserűCukor hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Szerintem, ha ecsettel akarod felvinni, akkor tök mindegy melyik, szépen csak fújva lehet felhordani.
Fery
(#) szamóca válasza Fery hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Az efect változatnál mindegy, ecsettel is ugyanaz a felület.
Most kentem ki 2l barnát, csak festékszórónál nagyon kell higítani. A másik két Hammer változattal még nem festettem, azokat nem ismerem.
(#) Frankye válasza KeserűCukor hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

A "hemmerájt"-ról nagyon lebeszélnélek! A teraszunk vas szerkezetét festettem vele, hengerrel. Azt írta, hogy minél rozsdásabb, annál jobb. Hát nagy kalap sz**t nem ért! Egy fél év után már pergett le a festék, most meg szedhetem le az egészet, mert nem tapad meg rajta semmi! Szóval nekem nagyon nem jött be! Soha a büdös életben nem fogok festeni vele semmit!
(Ja, és drága, mint a bűn!)
Szóval a másik izémicsoda csak jobb lehet ennél a trágyánál!
Következő: »»   109 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem