Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezegyhegesztőtrafó.
Akkor rosszúl lenne bekötve? Mert 1 fezeték a test, a kék a nulla és egy a fázisba van bekötve. (Az 5 pólusú dugóba.) Akkor a nulla-nak gondolt vezeték mehet az egyik fázisba, így lesz 2 fázis és egy föld bekötés?
Idézet: „Akkor a nulla-nak gondolt vezeték mehet az egyik fázisba, így lesz 2 fázis és egy föld bekötés?” Elvileg igen! Miért szeretnéd 380V-ról járatni? Maxra feltekerve is kicsi a hegesztőáram?
Ma már a vonalfeszültség: 400V. A leírásod alapján lehet, hogy az "ezegyhegesztőtrafó" csak egyfázisúnak van bekötve? Ez esetben nem tanácsos 400V-ot ráküldeni, mert egy fázisok közti zárlat nem csekély rombolással járhat!
A trafó adattábláján 380V szerepel, ezért egyértelmű, hogy két fázisra kell kötni annak ellenére, hogy 1ph van mellé írva.
Szia!
Típus szám, képek a készülékről? Lehet egyszerűbb lenne a segítséghez. Persze ha nem titok. Üdv.
380V x 20A csak7600 VA, (7,6 kVA). Az adat tábla szerint max felvett teljesítmény 14 kVA......
? Nem kötekedés, de ez így csak találgatás a készülék ismerete nélkül. Ki tudja, hogy ki mit kötözgetett át és hogyan, miért? A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2021
Idézet: „Akkor rosszúl lenne bekötve? Mert 1 fezeték a test, a kék a nulla és egy a fázisba van bekötve. (Az 5 pólusú dugóba.)” Valószínű. Lehet már valaki babrálta. Ajánlom keress a környékeden egy hozzáértő szakit, mielőtt bajod esik! Ne barkácsolj, ha nem látod át a készüléket és a gyári bekötését. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2021
Elvileg jól volt bekötve.
Csak fordítva néztem a 0-as dugót. Kicsit furcsállottam a 3 vezetékes villanymotorok után a 2 fázisra kötést. Ns de a lényeg, hogy a többit már hozzáérző nézi majd.
Nem ritka dolog, hogy nagyobb transzformátoros hegesztőgép két fázisról üzemel.
Bizony, a nagy Hetra típusok is 380-400V-os primer tekerccsel rendelkeztek.
Szerbusztok.
Van egy PT-177 Z8DC kiszeret nyákba ültethető trafóm.Sokat keresgéltem de sehol nem találom a lábak beültetésén a rajzát. Ha valaki segítene aszt megköszönném. majorka
Azt mi is megköszönnénk, ha lefényképeznéd mindkét oldalról és ellenállásmérővel méregetnél kicsit.
Ember legyen a talpán aki ezt kiméri
És az is ember legyen a talpán, aki ezeknek a fényképnek csúfolt valamik alapján tud segíteni!
Hello! Ez a homály, szerintem egy kapcsolóüzemű táp trafója. Mit szeretnél vele tenni? Mert ha hálózati 50Hz-re gondoltál, akkor az felejtős..
Sziasztok
Az ellenállás színkóddal meggyűlik a bajom. A kalkulátorokba fordítva lenne belerakva az ellenállás mer én úgy tudom hogy a legszélső az utolsó szín? (BSS elektronika, ElectroDroid) 5 gyűrűs ellenállás mértem 150 K Ohm, kalkulátor színkód szerint (Barna,Narancs, Fekete, Zöld, barna) 13 M Ohm. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2021
Szia!
Most már a számodra is világos, hogy fordítva kell nézni a sorrendet, nem úgy, ahogy gondoltad.
Akkor ez ennyire rossz ellenállás lenne hogy 13 M Ohm-ból 150 K Ohm lett, vagy rosszul lett festve.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2021
A helyes sorrend: barna, zöld, fekete, narancs, barna, ezért 150 kohm az ellenállása és nem 13 megaohm. Egyébként meg nincs rosszul festve, ez ilyen fajta.
Oké, én mondjuk az alábbi képet előkapva értettem is, hogy csak meg kell fordítni, és kijön a 150K.
De: -honnan lehet tudni biztosan, hogy melyik oldalról kezdjünk? (Ha nincs műszer, amivel ellenőrizzük) -honnan lehet tudni bitosan, milyen teljesítményű? (Watt)
Az utolsó (tolerancia) színgyűrű mindig egy kicsit nagyobb távolságra van a szorzó gyűrűtől, mint az első a másodiktól. A képen szereplő ellenállásnál is így van.
Köszönöm, így már értem, megjegyzem.
A képen láthatón (akárhogy forgatom), már látom, hogy 470K, és 1%-os tűrésű. De azt honnan tudom, hogy 0,6W-os? (Mert most csak onnan, hogy azt írták róla)
Azt jó tudni, hogy milyen típusú (szénréteg/fémréteg), akkor a mérete alapján lehet saccolni.
Persze, ha gyári csomagolásból veszed ki, illetve a készüléknek, ahonnan kiveszed, megvan a szervízkönyve, az más .
Rövid szösszenet.
Igazán két fő dolog van ahogyan nedudgi is mondja: - Méret a lényeg (mert a hőt el kell tudni vezetni, és minél nagyobb valami annál jobb ebben), - Gyártás/technológia (anyag, kivitel, stb., mert nem mindegy az anyagok hogyan birják a meleget, és hogyan oszlik el a testen belül). A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2021
Ez most a kérdés jó kis megkerülésének tűnik
Azt, hogy a méretekből, és a "tapasztalati saccográf" használatával lehet sejteni, azt sejtettem. A kérdés az lett volna, van-e rajta olyan jel, amiből tudhatom. De ha hazaérek, elolvasom azt is, amit linkeltél, (most fuvarban vagyok, épp csak rövid várakozás van). Köszönöm addig is. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2021
Idézet: „Ez most a kérdés jó kis megkerülésének tűnik” Mikor kapott itt tőlem bárki is rendes választ? Megyek a Hungária körúton, látom hogy szegény gyengénlátó ott áll tanácstalanul fehér bottal a sarkon a vakok intézete előtt, a néni meg már két kézzel is mutogatja, hogy "Arra menjen fiatalember, arra, hát nem érti!?". A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2021
Azért vannak határesetek...
Jó esetben, a gyengébbek kedvéért ráirják.
A méret nagyon fontos, de néha mégis teljesen reménytelen a fizikai méret alapján meghatározni. 2512-es SMD-ben például van 1W, 2W és 3W-os is.
Na, már hazaértem, elolvastam, hát ez tényleg szösszenet volt, azt hittem, kimerítőbb.
Ennyit te is (és nedudki is) elmondtál két mondarban Amit még mutattál: igen, van olyanom, amire ráírva van. Azzal könnyű... Még egy kérdés: ezeken, amit mutatok, van utalás a teljesítményre, vagy ez is csak tapasztalatból saccolható? (Szerintem van rajta, csak nekem nem egyértelmű -de lehet, hogy tévedek) A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |