Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahogy látom, van néhány lyuk a héjazaton/cserépen. Azokat kell legelőször cserélni.
Szerencsére van tartalék cserép a kémény mellett.
Remélhetőleg jók még, mert jártam úgy ismerősnél, hogy tízből hét, mállott szét.
Van köztetek Fejér megyei asztalos? Privátban megírom miről van szó.
Ami a fűtést illeti: veszek egy kályhát pluszba így a probléma meg lesz oldva.
Mintha Jani azt írta volna korábban, hogy mikor megvan az új ház, akkor összehoz egy minitalálkozót... Lehet meg kellene tenni és akkor mind láthatnátok "miből főz", milyen lett az új otthonuk, nyomhatnátok a tanácsokat úgy, hogy saját szemmel látjátok mi van ott
Így van de most se pad se asztal nincs. Így nem tudok vendégeket fogadni. Mindent a maga idejében.
A találkozóra elsősorban kőműveseket, burkolókat, festőket, víz és gázszerelőket, villanyszerelőket vár, de az ács-tetőfedő se hátrány.
Pont ez lett volna a lényeg Most "távszakértés" folyik és többnyire a képzeletünkre bízva, hogy mi merre is megy az új helyen (lásd a villanybojleres csevegésfolyamot), úgy viszont páran meglátogatnátok egy mikrotalálkozó keretében és talán egyszerűbb lenne mindenkinek
Jani! Ez a "minitalálkozó", amit felemlegettem nem komoly találkozó, hanem a fotók és elmesélésed melletti élőbemutató lenne, amikor pár hobbielektronikás ismerős megy kibickedni...
Ha nem lacipecsenyére és sörpadra van kihegyezve, akkor sok értelme lenne.
De csak akkor, ha a tanácsok értő fülekre lelnek... Kaját meg szerintem nagyjából mindenki meg tudja oldani...
Mindenki vigyen magával két téglát, és egy fandli maltert.
Csak a padlásra kellett felmenni, és lett kémény.
Ha a pincébe lemennénk, lenne kazán, de legalábbis a helye, a bekötésé biztosan. A meszelés is menne, hiszen a vakolat javított mészhabarcs, arra fog a mész. Arra pedig később (akár) a diszperzit is. Természetesen, amikor először meszeltem, túl "kövéren" csináltam, pergett is. Sokszor, és soványan megáll az. Nem látszik, míg nem szárad, és keseregtem. Fel is hívtam bánatomban a fatert. Kinevetett, de elmondta. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
Azért ebben ne legyél ilyen biztos, a végén kiásatod vele a pincét is
Amúgy kémény használatához szükség van tisztítónyílásra is, onnan meg egy tükör már hamar megmondja a bekötés magasságát.
Azért a kémény állapotát sem kell figyelmen kívül hagyni.
Dehogy ásatok én ki szegény Jánossal semmit. De a kéményt is titkolta, hát a pincét is lehetséges... Ha a kéményt jól megnézzük: a felső tisztítóajtó ott van. Biztosan megvan az alsó is, mégha be is vakolták. Fél méternyi vakolatleverés után meglesz az -szerintem. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
Idézet: „egy tükör már hamar megmondja a bekötés magasságát.” No, igen.. De egy kőmérgeskalapács mindent megmutat -ha már tudjuk a padlásról, hogy hol is jön le a kémény. Ha pedig gipszkartonozott a ház (mert mintha ez is lett volna említve)... Hát gittből is lehet autót építeni... Csak becsapás... A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
De csak ássa nyugodtan ! Ha kazánt nem is, de boroshordót csak talál !
Kis szerencsével a hüvely még megvan. Fémkeresővel hamar megvan. Vagy csak le van dugózva (kevésbé valószinű).
Szerinted van abban a házban ilyen hülyeség ???
Fene tudja, innen meg aztán meg nem mondom...
Egyébként mire jó ez ?
Ha a meleg kályhacső elrepeszti a vakolatot, akkor a meleg kályhacső átmelegíti ezt a marhaságot, ami elrepeszti a vakolatot ...
Felénk igy néz ki a hüvely, a tisztitó ajtó és ezek keresője.
Janinak felajánlom ajándékba a hüvelyemet. Nekem már nem kell/nem használom már úgysem. Illetve ha arra járok, akkor csipogtathatok a keresővel.
Még jó, hogy nem az Ánuszodat ajánlottad fel.
Szerintem ez a "Jani háza, tippek és tanácsok" dolog megérne egy külön topicot. Kb. 2 hete szinte másról sincs itt szó, én meg már eléggé unom amúgy.
Dobj fel valami jó témát ...
Én vevő vagyok rá.
Az egészségről...
Egy baráti vacsorán távollevő közös barátunkról beszélve, sajnálattal értekeztünk arról, hogy az elhanyagolt és tudomásul nem vett cukorbetegsége miatt az egyik lábából egy darab lemaradt... Miután sok észrevétele volt a csapatnak a dologról, megelégelve, azt indítványoztam, beszéljünk már másról. Például a jó lábáról.
Pontosabb lukméret, szorosan belepasszol a cső. Ezenkívül kémény ki-be húzásakor nem kopik.
Szia, tudok egyet de elég elfoglalt, lehet hogy csak jövő évre tudná bevállalni. Ha még aktuális, privátban megírom az elérhetőségét.
Békés megyei nem jó?
Írd meg privátban. Hátha tudok segíteni.
Szerintem meg: parasztvakítás !!!
Mos 2-3 ezer forintért nem mindegy? Lényegesen többet dobsz ki fölösleges dolgokra/ húznak le vele, már ha csak dekor elemnek megveszed, akkor sem vészes az ára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |