Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK készítés CNC-vel
Sziasztok.
Letöltöttem a FlatCAM_beta_8.994_sources.zip-et, de melyik filet kell elindítani a telepítéshez?
FlatCAM Beta 8.994 installers (x86 and x64)
High speed link: http://s.go.ro/neatmnvw | password: 566595 Enjoy, Marius
Köszönöm.
Holnap kiprobálom. Ez a prg tud Gkódot generálni maráshoz?
Tud, például a Sprint Layout által készített gerberből....
Annyira nem ismerem a programot, hogy mindent tudjak róla, de gerbert a Sprint Layout csinál például, a flatcam gerberből készít g kódot, mint már írtam.....
Én amikor elkezdtem cnc vel nyákot fúrni rákerestem a guglin a gerber to g code kifejezésre és ......
Én azt gondoltam, van olyan nyaktervező prg, amelyik tud Gkódot generálni.
De úgy látom, ilyen nincs. Külön prg kell a nyákhoz és külön a Gkódhoz.
EasyEda? Kapcsolási rajz, nyákterv, gyártási dokumentáció, Gerber. De tényleg kell a Flatcam a gcode-hoz. Igaz.
Ez pl. tegnap készült. EasyEda, majd Gerber, majd Flatcam, és bcnc.
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után újra próbálkoznék nyák gyártással. bCNC-0.9.14.30-beta-git-exe verzió, grbl 0.9j, 3018 pro cnc gép. Lehet JOG-golni, azonban amikor elindítanám az alábbi programot, csak "tölt". A gép még csak el sem indul (sem mozgás - sem főorsó forgás). Mi lehet a probléma?
Sajnos már nem tudom szerkeszteni... Az "T1 M6"-ot követő "M0" volt a ludas. Sajnos nem volt szembeötlő jelzés futás közben, miért is áll.
Van egy 3018-as egyszerű kínai CNC maróm, amivel szeretnék NYÁK-ot marni. A feje 0.1mm-es 30 fokos. Mégis, majdnem 1mm-es sávot mar. Ha jól olvasom az itteni hozzászólásokat, egy jobb marómotorral jobb lenne, de nem tudom, milyen motor kellene bele. Sehol nem látok ilyen paramétert a motorhoz, hogy stabilitás. A vágókés egy félbevágott kúp. Lehet, hogy ennek a tömegeloszlása okozza a rezgést, és olyan vágókéssel, aminek a tömegközéppontja pont a tengelyben van jobb lenne?
Milyen megoldással tudnám elérni, hogy a 0.1mm-es marókés kb 0.1mm-es vágatot eredményezzen?
A probléma a műanyag felfogatás vékony tengelyeken, minimális gépönsúly. Ezzel nem fogsz 0,1mm-t marni, mert berezeg és a rezgés több tized mm nagyságrendű. (nekem is ez van, fúrni jó)
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2022
Tudna, csak át kell hozzá építeni a gépet, aminek az ára kb. vetekszik a gép árával.
De Pl. vannak már fém Z tengelyek is ehhez a géphez. Igaz, elég borsos az ára. A lineáris tengelyek viszont szerintem átmérőben kicsik, és túl nagy az áthidalt táv, ezért könnyen "hajlanak". Precíz munkavégzéshez vaskosabb tengelyek kellenének. A műanyagokat pedig mindenhol kiváltani.
Milyen szerszámmal (bittel) a legjobb elkészíteni a NYÁK-ot CNC-vel? Neki akarok állni kisérletezgetni, hogy mivel lenne érdemes megtervezni és legenerálni.
Ehhez van egy spéci marofej, hegyes V alaku csuccsal ( gyakorlatilag majdnem lándzsa alaku csak joval kisebb), azzal akár 0,5 mm vastag hezagot is lehet marni.
Tervezni Sprint Layout, legenerálni FlatCam.
Köszi! Macos alatt kell más alternatívát keresnem, windows alatt a sprint layout 6-ot használtam.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi CNC-ről mi a véleményetek? CNC Illetve, ehhez vajon minden szoftvert is adnak? Csal PCB-t szeretnék marni. Köszönöm a segítséget.
Szia!
Nem adnak hozzá szoftvert, azaz igen, Candle-t, de azt ingyen is letöltheted. Nyákmaráshoz teljesen jó lesz, de ha csak nyákot szeretnél marni, akkor olcsóbban kijössz egy 3018-al, az is elég hozzá.
Szia!
Köszönöm a választ. Még egy kérdés eszembe jutott. KICAD-ban megtervezve és a FLATCAM-et alkalmazva ezzel a CNC-vel működöképes lehet? Vagy más program kellene hozzá? Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2023
A Flatcam jól használható, ha be tudsz állítani mindent ahogy kell.
A FlatCAM GCODE-ot generál, azaz kb. bármilyen CNC, lézer, stb. meg tudja enni. Nem kell hozzá semmi más program, KiCAD -> Gerber és Excellon export -> FlatCAM -> Candle és megvagy.
Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |