Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szia!
Ha valamelyik klónt megépíted, akkor szükséged lesz egy felprogramozott 18F2550-re. Ezt vagy ismerőssel tudod megcsináltatni, vagy esetleg küld neked valaki postán egy ilyet. Én már küldtem, ha kértek.
Ha megnézed az oshon progizót(én is hivatkozom rá az oldalamról), akkor láthatod, hogy halál egyszerű. de a WPB-se egy nagy durranás elektronikailag. Ha már működik egy ilyen égetőd, akkor már építhetsz PK2-őt is, mert lesz mivel felprogramoznod, ha netán menet közben eldobja a firmware-t(ahogy ez már jó néhányunknál időnként előfordult). Véleményem szerint ezek olyan egyszerű áramkörök, amiknek a megépítése nem szabad hogy gondot okozzon egy olyan embernek, aki PIC-ekkel akar áramköröket tervezni.
Szerencsére van ismerősöm, aki tud PIC-et programozni
Ezt tervezem megépíteni akkor: http://wattmep.tvn.hu/WPB_RS_v2/WPB_RS_v2.html Nekem ez egyelőre teljesen megfelel, mert az oldalon található HEX fájlokat szeretném használni, azok meg biztosan jók Ha már kicsit begyakoroltam a PIC-ezést, akkor kezdenék bele a PicKit2-be. Ez így jó lenne?
Velemenyem szerint ezt kb ugyanolyan bonyolult megepiteni mint egy PicKit2-t.
Rá kellene tenni egy FT chipet, olyat, amivel jól működnek a soros porti programozók. Akkor elmaradhatna a MAX232, és egyetlen kábellel kapcsolódna a PC-hez
Végülis igen, csak a PicKit2-nek nem igazán értem a használatát
Szerintem építs mindjárt egy Pickit2-t, és egy legegyszerűbb, külső tápos párhuzamos portos égetőt.
Baromi egyszeru, radugod az USB-re, MPLAB-ban kivalasztod hogy PicKit2 a debuggered vagy progreamozod, aztan MPLAB-ban mondod neki, hogy ird ki a PIC-re... Vagy ha debugger, akkor mar el is kezdheted debuggolni ha a chip debugja is tamogatott (es akkor az aramkoron nezed mikor gyullad ki a led mikozben lepesenkent hajtod vegre a programod).
Vagy van egy kulso PicKit2 szoftver, elniditod, beolvasod a HEX file-t majd raboksz a "legyszi ird mar ki" gombra Vagy az aramkort kerded hogy mukodik? Watt-nak van egy cikkje a klonjarol, abban nincs ez kitargyalva?
Csak akkor építsd meg ezt, ha elolvastad mik a korlátjai. Én inkább a párhuzamos portosra szavaznék. És valóban, nem sokkal nehezebb megépíteni a PK2-t, miután mindkettőt csak vasalni lehet. Az első LPT-s WPB-t akár kézzel is meg lehet rajzolni... Van LPT portod?
Igen, van
Nekem megfelelne a PicKit2 is, mert azzal is PIC-et lehet programozni Csak akkor valaki mondja már meg, hogyan kell használni, vagy honnan tudok róla egy kicsit részletesebb leírást találni (ha megoldható, magyart, mert angolul nem tudok )
Akkor mindenekelőtt angolul tanulj!
trudnai már leírta, hogyan kell használni. Mielőtt bármit vásárolsz, olvasd végig ezt a témát az elejétől a végéig!
SZokásomhoz híven rosszul fejezem ki magam
Szóval, én azt nem értem, hogy akkor a PIC-et hova kell kötni, amit programozni akarok? Azt értem, hogy van egy PIC, amit először be kell programozni, hogy tudjam ezt az egészet használni, csak azt nem tudom, hogy az általam programozandó PIC-et hova kössem. Mert annyi okés, hogy az ICSP-n keresztül történik a PIC programozása, csak ahhoz a részhez nem tudom, mit kellene tennem Bár, lehet, hogy előtte tényleg végig kellene olvasnom minden oldalt, mert le van írva minden - sőt, ez biztos is - , csak nem rövid egy dolog Szerintem egyelőre akkor rátérek az olvasásra, és utána jövök a hülye kérdéseimmel
Bölcs döntés!
Valamint ha rám hallgatsz, kicsit komolyabban állj hozzá a dolgokhoz, mert szerintem ennyire nem mulatságos a téma, mint amennyi vigyor virít a hozzászólásaidban! Ha engem kérdezel, egyelőre a komolytalan jelző körvonalazódik bennem, az ígéretes helyett! Természetesen az eddig kialakult kép ellen sokat tudsz még tenni a jövőben! A hová kell kötni kérdésre pedig olvasd el - ezt - a cikket. Igaz csak érintőlegesen, de benne van a válasz. Javaslom a többi PIC-es cikk elolvasását is.
Én sokak szerint elég furcsán vagyok komoly, de igyekszem ténylegesen annak tűnni
Találtam az oldaladon ezt a képet: http://wattmep.tvn.hu/PICkit2_W_klon/csatlakoztatas_resize.jpg Lehet inkább ezt fogom megépíteni, mert viszonylag átlátom az egészet. Köszönöm a segítségeket, nekiállok akkor olvasni
Egy kicsit átalakítottam de még mindíg nem jó.
Verfy failed at adress 0000h! The value read form that adress is 3FFFh. The value expected is 0064h. Hol keressem a hibát? Az égetőben, a programban vagy esetleg a bios -ban? Van egy olyan érzésem hogy csak egy LPT portos villogónak lesz jó.
Próbáld újra lecsekkolni az egészet! Figyelj, hogy a DataIn akkor csekkolódjon, mikor a DATA Outot becsekkolod. Minden feszt mérj meg és ellenőrizz le.
Ha végképp nem megy, tegyél bele 7407-et és kezd előről. Azt nem feltételezem, hogy elkötöttél valamit, főleg, ha le lehet csekkolni a vonalakat. Ha lehet, akkor a foglalatban méricsgélj, mert az a biztos.
Örülök!
Viszont nem tudom milyen programot töltöttél ki rá, de nagy eséllyel nem fog működni, mert a konfig bitek nem lettek belefordítva a hex-be. (3FFF a tartalom, ha jól látom) Persze ha ez csak egy próba volt, akkor nincs gond, bár akkor is fura!
Nincs benne konfigurációs rész, ezért ez így nem fog működni, bár mi is legyen. A konfig részt kézzel kell beállítani. Hogy hogyan ne kérdezd, mert ezt csak a program készítője tudja.
Mintha egy duplaklikkel ott a konfigurációs szót tartalmazó mezőben elő lehetne hozni a szó módosítására szolgáló ablakot. De lehet, hogy rosszul emlékszem
Jól emlékszel, erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy kézzel kéne beállítani, de ahhoz kéne tudni, hogy mit...
Ja most olvasom, hogy a "hogyan" szót használtam pedig azt akartam írni, hogy "mit" ! bocsi!
Sziasztok,
taktikai kérdés...a MIPS az ugye a másodpercenkénti millió utasítás. de mi az a DMIPS? (csak mert láttam a 32biteseknél ilyet adnak sebességre) illetve miben különbözik az az ADC amit direkt audio célokra ajánlanak?
Nincs meg a forrasod ehhez? Erdemes akkor 1x beallitani helyesen a konfigot es azzal egyutt elmenteni a HEX file-t - gondolom ennek az Oshonsoftnak is van valami HEX exportalasi lehetosege?
Van ebben a forrasban config!
> CONFIG B'11111111111111' A valtozo deklaracio is meglehetosen csunya, kicsit illene atalakitani:
Most magat a CONFIG-ot meg a programot meg nem neztem meg, majd ha lesz idom - vagy addig ha mas atnezni
köszi a választ... bár egy tömör mondat jobb lett volna. Szóval akkor ez valami komplett teljesítménymérő program futtatásának az eredménye...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |