Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RS-232

Témaindító: 5cmarzo, idő: Ápr 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) 5cmarzo hozzászólása Ápr 12, 2007 /

Hello!
Csak annyit szeretnék tudni, hogy a P4-es gépeknél az RS-232 porton a +12V-ot kiadják?
köszi
(#) oldman válasza 5cmarzo hozzászólására (») Ápr 12, 2007 / 4

Alaplapfüggő.
Az RS232 specifikáció egyébként +- 12Vról szól ha jól tudom.
(#) Dudus válasza oldman hozzászólására (») Ápr 12, 2007 /

Nem egészen!

-3V-3V - ig a tiltott tartomány

3V-25V - ig "0"
-3V -(-25V) - ig "1"

Tehát elvileg akár +-3V-nál is kell(ene) működnie.
(#) dpeti hozzászólása Ápr 12, 2007 /

(#) oldman válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 12, 2007 /

Kösz a pontosítást!
(#) pedrock hozzászólása Márc 4, 2009 /

Sziasztok! Egyik ismerősömnek RS-232 elosztó kellene. Létezik ilyen? Félreértések elkerüléseként nem átkapcsolóra, hanem elosztóra van szükség. 1 szerver 2 kliens kiszolgálására.
(#) rtzo válasza pedrock hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Létezik olyan kártya pci slotba ami tartalmaz akár 4 rs232-es csatlakozót is, úgy keress rá hogy multi i/o
(#) pedrock hozzászólása Márc 27, 2009 /

Ismét egy újdonsággal találkoztam RS-232 terén. Egy humax fox típusú beltérihez kellene kábelt csinálni. A mellékelt két képen látszik mire gondolok. Ennek a bekötésére van szükségem, valamint ha jól látom akkor egy 3 pólusú din csatlakozó van rajta.
(#) Gafly válasza pedrock hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Gondolom RxD, TxD es Gnd a harom kivezetes. A 9 polusu csatlakozon 2, 3 es 5 pontok. Valoszinuleg a kerek csatlakozo kozepe a Gnd (ellenallasmerovel ellenorizheto). Ha szerencsed van akkor a belteri adasan latsz feszultseget ezt kotod az RxD (2) pontra. Ha nem latsz feszultseget sehol a belterin, akkor megprobalhatod barhogy bekotni (ket variacio van), szerintem nem kellene hogy tonkre menjen forditott bekotesnel sem...
(#) pedrock válasza Gafly hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Én is erre gondoltam, sok variáció nincs. Sajnos a beltéri nem az enyém és nincs is nálam, de max két kábelt küldök az illetőnek, egyik csak jó lesz. Vagy egy kapcsolót rakok rá, és egy kábel is elég.
(#) cassis hozzászólása Júl 2, 2010 /

Tudnátok javasolni valamilyen szintillesztőt RS 232 re, amely ugyanugy működik mint a MAX 232, de 3,3 V os digitális oldala van?
(#) Hp41C válasza cassis hozzászólására (») Júl 2, 2010 / 6

Szia!

Látogass el erre a lapra...
ICL3232CPZ -> L@mex ...
(#) Stadi válasza cassis hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Egy ilyen áramkör lyukraszteres lapon összerakva.
(#) bodgabo hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!
Tudtok-e olyan használható progit, ami a soros porton történő adatforgalmat meg tudja jeleníteni? Az mellékes hogy milyen formátumban (bináris, hexa, ascii...)
Egy műholdkövető progihoz építenék mikrovezérlős antennaforgatót, de nem tudom milyen formátumban küldi ki az adatokat, így a mikrovezérlővel sem tudom "megértetni".
(#) PipfejBob válasza bodgabo hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Én a Docklight programot használom, nekem bevált.
www.docklight.de
(#) Hp41C válasza bodgabo hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

PICkit2 V2.61. TTL szintekkel működik.
(#) vilmosd válasza PipfejBob hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Idézet:
„Unit Price: EUR 59.00”
Azert vannak ennel sokkal olcsobb (ingyenes) terminal progik is. Pl.: hyperterminal.
(#) PipfejBob válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

A ingyenes demó változat is tökéletesen használható, egyik fő hátránya, hogy a makrókat nem lehet elmenteni...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem