Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Csak annyit szeretnék tudni, hogy a P4-es gépeknél az RS-232 porton a +12V-ot kiadják? köszi
Alaplapfüggő.
Az RS232 specifikáció egyébként +- 12Vról szól ha jól tudom.
Nem egészen!
-3V-3V - ig a tiltott tartomány 3V-25V - ig "0" -3V -(-25V) - ig "1" Tehát elvileg akár +-3V-nál is kell(ene) működnie.
Use wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Rs232
Sziasztok! Egyik ismerősömnek RS-232 elosztó kellene. Létezik ilyen? Félreértések elkerüléseként nem átkapcsolóra, hanem elosztóra van szükség. 1 szerver 2 kliens kiszolgálására.
Létezik olyan kártya pci slotba ami tartalmaz akár 4 rs232-es csatlakozót is, úgy keress rá hogy multi i/o
Ismét egy újdonsággal találkoztam RS-232 terén. Egy humax fox típusú beltérihez kellene kábelt csinálni. A mellékelt két képen látszik mire gondolok. Ennek a bekötésére van szükségem, valamint ha jól látom akkor egy 3 pólusú din csatlakozó van rajta.
Gondolom RxD, TxD es Gnd a harom kivezetes. A 9 polusu csatlakozon 2, 3 es 5 pontok. Valoszinuleg a kerek csatlakozo kozepe a Gnd (ellenallasmerovel ellenorizheto). Ha szerencsed van akkor a belteri adasan latsz feszultseget ezt kotod az RxD (2) pontra. Ha nem latsz feszultseget sehol a belterin, akkor megprobalhatod barhogy bekotni (ket variacio van), szerintem nem kellene hogy tonkre menjen forditott bekotesnel sem...
Én is erre gondoltam, sok variáció nincs. Sajnos a beltéri nem az enyém és nincs is nálam, de max két kábelt küldök az illetőnek, egyik csak jó lesz. Vagy egy kapcsolót rakok rá, és egy kábel is elég.
Tudnátok javasolni valamilyen szintillesztőt RS 232 re, amely ugyanugy működik mint a MAX 232, de 3,3 V os digitális oldala van?
Egy ilyen áramkör lyukraszteres lapon összerakva.
Sziasztok!
Tudtok-e olyan használható progit, ami a soros porton történő adatforgalmat meg tudja jeleníteni? Az mellékes hogy milyen formátumban (bináris, hexa, ascii...) Egy műholdkövető progihoz építenék mikrovezérlős antennaforgatót, de nem tudom milyen formátumban küldi ki az adatokat, így a mikrovezérlővel sem tudom "megértetni".
Én a Docklight programot használom, nekem bevált.
www.docklight.de Idézet: Azert vannak ennel sokkal olcsobb (ingyenes) terminal progik is. Pl.: hyperterminal. „Unit Price: EUR 59.00”
A ingyenes demó változat is tökéletesen használható, egyik fő hátránya, hogy a makrókat nem lehet elmenteni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |