Fórum témák
» Több friss téma |
„de semmi nem ismeri fel még lemeznek sem, üres a meghajtó, tegyek be lemezt....”
Akkor két eset lehetséges - vagy elengeded, vagy elviszed olyan helyre ahol tudnak vele kezdeni valamit... Link A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Milyen márkájú az a DVD lemez?
(esetleg egy fotó a tetejéről - aljáról a lehetséges sérülések miatt)
Sziasztok. Na most olyat kérdezek, hogy dobtok egy "hátast"...
Tehát szerintetek Win7 -nél két monitoros üzemmódban van e olyan lehetőség, hogy ha a fő monitoron meg van nyitva ablak, tehát használom, viszont a másodlagos képernyőn nincs megnyitva semmilyen ablak, tehát nem használom, lemenjen alvó üzemmódba? Mindkettő HDMI, tehát digitális interfészen csatlakozik LCD-k, és a második képernyő kiterjesztett üzemmódban működik... Esetleg valamilyen hack erre a funkcióra? A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Ez egyébként normál DVD (R, RW) lemez? Az én felvevőm DVD-RAM-ot is kezel, azt pedig a legtöbb DVD lejátszó nem tudja, nem ismeri.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Próbáld Recuva adatmentő progival mélyolvasással végigolvastatni a DVD-t és mentsd le hdd-re a megtalált filmeket.
Van egy ilyen célokra tartott, moddolt olvasóm, ami több olyan lemezt is vitt amit más olvasók nem: ha gondolod, tehetünk vele egy próbát.
Ilyen opció tudtommal nincs, mégis hogyan ismerné fel, ha egy ablakot ki akarnál tenni a másodlagos kijelzőre? Vagy szimpla monitor van (másodlagos tiltva) vagy kiterjesztett asztal, köztes altatás nincs.
Mondjuk úgy, hogy az asztalról kihúzom az egeret a másodlagos kijelző felé...
Na de gondoltam, hogy ez is csak az én bonyolult agyamban születhetett meg.
Egy módot tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a monitor támogatja a dolgot: ha nem változik a tartalom, akkor lekapcsoljon.
Ezzel nem segítesz a Föld energiaproblémáján. A készenléti állapotba kerülő monitor nem jelent akkora energiamegtakarítást, hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
Nekem van egy biztosan működő megoldásom: a monitor elején van egy (virtuális) gomb. Meg kell nyomni és kikapcsol, és csak akkor kapcsol be ha akarom!
Csak nehogy a monitor kikapcsolásánál visszaálljon szimpla monitorra a Windows... Valamint árt-e a monitornak, hogy annyit kapcsolgatod?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2022
Megnyugtatlak, nem áll vissza
Ártami se árt...
Ha egy készüléknek megártana a kikapcsolás bizony power gomb helyett szobabicikli volna berakva hogy áramszünetben is tekerjünk, a készenlétben is bizony fel van töltve pár kondenzátor, ezek élettartama ezáltal csökken. Nem állítom hogy 15 mp-ként kell ki be kapcsolgatni valamit de néha amúgy sem árt ha a gépek is megpihennek.
Jó reggelt. Van egy érdekes dolog amit ketten is nem értünk.
Adott egy asrock n68-s3 ucc alaplap amibe bekerült egy ram. Nem ismert semmi róla. Se gyártó se semmi. Nincs rajta papír. A gép szépen elindult viszont 0 bájtot írt rá . Egyből léptem a bioszba ott sem mutat semmit csak hogy foglalt a ram slot. Az oprendszerben is próbáltam ránézni de nem ír hogy mennyi a használható stb. Viszont stabilan működik. Mellé helyezve egy 2gb ramot viszont már 6gb ram található és használható is. Valaki felvilágosítana hogy mi folyik itt most?
Keress egy szimpatikus programot, ami kiolvassa neked a RAMon lévő eepromból az SPD-t. Akkor kiderül mi van vele. De ha 0-t ír rá a bios, akkor ott valami nem ok vele, mert az az érték az eepromban fixen van tárolva.
Előfordulhat éppen unatkozó ember keze munkája is, eepromra volt kíváncsi, megpiszkálta de a címzést rosszul írta, ellenben minden mást jól.Így előfordulhat hogy működik ugyan de nem ismeri fel a lap.A sok kínai vga-t is hasonlóan piszkálják meg.
Idézet: Ezalapján feltételezem, hogy talán ~4GB lehet? Mint ha nem lennének rendesen beírva az adatai a RAM modulba... Érdekes... „Mellé helyezve egy 2gb ramot viszont már 6gb ram található és használható is.” A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2022
Nem csak a biosz nem ír rá semmit hanem a speccy sem. Jól működig ettől függetlenül. Ráment 3-4 óra terhelés de nem borult meg. Sőt mintha gyorsabb lenne tőle a rendszer indulás. Igen ebből én is erre gyanakszom. De hát ahogy Vilanypipi is írja lehet meg van piszkálva.
Ha elindul, akkor KELL legyen SPD adat. Ha nem lenne, akkor az alaplap kisípolná, mert nem tudna mit kezdeni vele.
HA SMbuszon írogatott valamit akkor lehet rosszul címezve sikerült beleírnia a ramba, de azért nem valószínű. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2022
A kínai vga egy érdekesebb téma, de ott általában szimplán csak rossz vbiost írnak rá és saját drivert adnak hozzá. De mondjuk GPUZ elég jól detektálja ezeket a hamis kártyákat. Illetve ha nem az eredeti nvidia driver van fent vagy az problémát érzékel, akko rnem írja ki avram értékét. Legtöbbször a kínai kártyákra a valódi biost felírva használható cuccot kapsz, csak az meg nem ér 3-4 ezret sem.
Mostanában feltűntek teljesen új gyártású vgak, amik 15+ éves chipeket használnak, a csaláshoz aktívan gyártanak új nyákokat, nem régi kártyákra raknak egy modernebb hűtőt.
Nemrég visszapakoltam 2x2gb ramot a gépbe és ilyen hibaüzenet fogad. Természetesen ilyenkor a böngésző eltűnik a fenébe. Lehet köze hogy kikapcsoltam a virtuális memóriát a gépből? SSD van a gépben és win7 használom.
Virtuális memória nem árt 4GB RAMnál, hiába régi oprendszer, a böngésző zabálja.
Azért érdekes, mert a képen a fizikai RAM kihasználása elég kicsi. Mondjuk a pagefile is érdekes, illetve ha sokáig nem kapcsolod ki, akkor ha rosszul van beállítva attól tele lesz az ssd úgy, hogy nem is látod és belassul meg gyilkolja.
Ezért furcsállom hogy kiakadt rá hogy túl kevés a ram. 50% körül bukott ki.
mit lehetne vele tenni hogy ne nagyon piszkálja a lemezt? Amúgy a telepítés óta nem igazán piszkáltam.
Idézet: „kikapcsoltam a virtuális memóriát” Ez hiba volt. Kapcsold vissza. SSD-n legyen. Azért ennyire ne spórolj hogy már csak ez a 4GB tárhely hiányozna a boldogságodhoz.. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2022
Már visszakapcsoltam mert az állandó fagyás nem tetszett.
Üdv.
Hozzám került egy viszonylag régi számítógép karbantartás címmel. A fizikai takarítás után mikor indítottam a rendszer megláttam egy ezer éves programot. Cclener néven. Kicsit nosztalgiáztam vele és ahogy olvastam mit tud megakadt a szemem egy olyan részen hogy a szabad területek törlése. Ok értem hogy a rendszer mikor törlök valamit az csak felülírhatóvá teszi az adatott és ott marad valójában. Viszont egy ilyen szabad terület törlés után mikor ténylegesen üres érhető el némi írási sebesség gyorsulás? Bocsi vasárnap van és kipihent vagyok
Nem gyorsít, a rendszernek mindegy hogy a lemezen vagy félvezetőn (ssd) előtte "0" volt vagy attól eltérő számadat (byte), felülírja és nem érdekli az előző tartalom (amit felír azt a hw ellenőrzi általában hogy sikerült-e). A jelzett program a visszaállíthatóságot próbálja akadályozni.
Értem. Akkor nem igazán hasznos ha futtatom csak ha eladásra megy a gép. Köszi
Eladásra szûz Windowst felhúzva lesz leggyorsabb a gép. Ma már (akár egy tíz éves gépen is) fent van max 15 perc alatt a Win.
szerk: A Ccleaner ha jó tudom egy ideje piros lapot kapott a Windowstól, kikiáltották káros programnak pedig én is imádtam rég. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |