Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy rendes dinamikus mikrofonom amit szeretnék alalakítani rádiós mikrofonná de eddig még nem találtam hozzá rajzot fontos hogy jó minősségű legyen és egyszerű legalább 100m legyen a hatótávja és sima fm vevővel lehessen venni
Szerintem jobban jársz ha megveszed. Te azt úgy nem tudod megcsinálni olyan minőségbe mint a gyárba vagyis lehet megtudod de egy sima dinamikus mikrofonba sokkal kevesebb a hely is mint egy ilyen mikrofonba. Szerintem felejtős...
lehet hogy veszek egyet de mégis kellene csinálni egy másikat amibe csak beszélni kéne mert 2 már túl drága lenne valami ötlet?
Egy fm adó jó lenne szerintem DE! Ezek hajlamosak elhangolódni. Amúgy az ilyen gyárikba, van olyan is amin két mikrofon van, meg egy vevő, vaterán már elég jó árba találsz.
A Rádiótechnika újság több hónapja foglalkozik a témával;egyszerűbb és bonyolultabb kapcsolásokat megjelentetve.
Azonban: azzal a problémával meg kell küzdened,hogy megfelelő frekistabilitást érj el. Ha mindezt leküzdötted,akkor van még egy kellemetlen jelenség,az ún reflexiók,amivel a vételnél találkozol. (Ez úgy hallatszik,hogy bizonyos mikrofonpozícióknál a jel bezajosodik,esetleg eltűnik.) A profik ezt ún. diversity vétellel küszöbölik ki. ( AKG,Sennheiser,Satöbbi...)
szia!
corában vettem egy eléggé profi mikrofont 11e ft-ért, előtte én is próbálgattam de nem sikerült tökéletesre ne kinlódj vele!
Ha mégis érdekel, felteszem a rajzot. Én megépítettem, jó. A vevőnél tényleg lényeges, hogy AFC legyen rajta. Vagyis hagyományos URH rádió (tekerős) előnyben. A mai szintézeres rádiók erre nem jók. Quartz-cal lehetne megakadályozni az elhangolódást,de az meg bonyolult.
Kell a rajz?
Bocs a kései válaszért igen kell a rajz
Pontosabban quartzal és 3db.Bfr tranzisztorral varicap diódával +5db tekercsel,1db,előerősítő Ic-vel +lehet építeni és nem hangolódik el.
3-3,8V-ról működik akár -7fokban is stabilan,34db.alkatrész van az adóban.
A dinamikus mikrofon helyett jobb a kondenzátor ! Egy alapkapcsolást, ha megnézel, konenzátor mikrofon van. Tudom: az ára . Persze a stabil tápfesz., a pontos környezeti hőmérséklet, pontos alkatrészek sokat segítenek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |