Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Ezzel mi a helyzet? „nem csak a ledek számát kell beállítani, hanem, hogy melyik pin legyen a kimenet. Ezeket is beállítottad?”
Persze, több pinen is próbáltam, ugyan az a jelenség.
Nem muszáj elhinni amit irtam, de az a különbség hogy nekem van egy 800 ledes kijelzőm espvel ami stabilan működik, neked meg nincs.
Meg fogom próbálni, csak azt találom furcsának, hogy masnak működik nélküle, megnéztem vagy 10 videót a témában, közülük egy helyen láttam csak szintillesztőtt.
Kicsit vissza rajzoltam a vezetosavokat. Itt ket szembeforditott diodat alkalmaztak. Nem igauan ertem, hogy miert, bar nem igauan ertek hozza. Ha a ket dioda "kozul" kapja a tapot a szalag akkor tokeletesen mukodik! Koszonom a tanacsokat!
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2022
Szia, sikerült beszereznem az ICt, hogy is kéne bekössem?
Ahogy én értelmezem, 1,10,19es láb GND, 20as 5v, a kettes láb az esp kimenete, 18as pedig a szalag. Jól értelmezem? Esetleg valami ellenálás vagy kondenzátor kell valahova?
Sziasztok!
Vettem egy ilyet. Szeretnék AT parancsokkal kommunikálni vele, de nem működik. Gondolom alapból nem olyan firmware van rajta. Tud valaki küldeni egy megbízható firmware-t? Kerestem párat de nem igazán működik egyik sem.
Én nem használok AT parancsokat, de a gyártó honlapjáról letölthetővel próbálkoznék, valószínűleg ez lesz az: ESP8266 IDF AT Bin
Egy fórumon arra is felhívják a figyelmet, hogy az AT parancsokat CR és LF karakterekkel kell lezárni.
Pontosan milyent is? A 74HCT jó csak a 74HC nem, annak ugyanolyan bemenetet van mint a ledszalagnak.
HCT, de idő közben megcsináltam, eddig működik.
Nagyon kevés olyan szituációt tudok elképzelni, ahol az ESP* az AT parancsokkal használható a legoptimálisabban. Manapság a legtöbb modul már eleve Lua szoftverrel kerül eladásra. Én mindegyiket csípőből átprogramozom Annexre, így a fő processzor terhelése is csökken.
Köszi!
Megnézem ezeket a szoftvereket amiket írtál. Eddig csak AT parancsokkal beszélgettem az ESP-kkel úgy hogy PIC-el küldtem nekik parancsokat.
De akár Arduinó környezetben is programozhatod.
Icserni fórumtársunknak van egy hatalmas szépen kidolgozott oktató anyaga, amit volt szíves korábban itt megosztani velünk. https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2451516.html#2451516 A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
Köszi szépen!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Már lassan 1 hete "küzdök" egy problémával. Szeretnék egy időjárás állomáshoz hasonló fűtésvezérlőt készíteni. Lokális WiFi hállózat NodeMcu-val (szerver), és ESP-01 Kliensekkel. A NodeMcu kapcsolgatná a fűtés relay-jet, kapna még egy 3,5" SPI-s kijelzőt, amin kiírná a kapott hőmérsékleti értékeket. Az ESP-01-eken lenne egy BME280 szenzor, ami adná, a hőmérsékletet, páratartalmat, légnyomást(ha már egyszer tudja). A szerver már nagyjából működhetne is. A BMP280 szenzor nem akar életrekelni. Az adafruit könyvtárat szerettem volna használni. de valahogy az I2C nem kerek valamiért. (Próbából a NodeMcu D1 (SCL), D2 (SDA) -ra teszem a szenzort.) Több példaprogit is néztem már, semmi extra nincs, mind szinte ugyanazt a lépéseket tartalmazza. Idézet: „ #include <Wire.h> #include <Adafruit_Sensor.h> #include <Adafruit_BME280.h> Adafruit_BME280 bme; // I2C //Adafruit_BME280 bme(BME_CS); // hardware SPI //Adafruit_BME280 bme(BME_CS, BME_MOSI, BME_MISO, BME_SCK); // software SPI unsigned long delayTime; void setup() { Serial.begin(9600); Serial.println(F("BME280 test")); bool status; // default settings // (you can also pass in a Wire library object like &Wire2) //wire.begin(sda scl); //wire.begin(D2, D1); //wire.begin(4, 5); status = bme.begin(0x76); if (!status) { Serial.println("Could not find a valid BME280 sensor, check wiring!"); while (1); } Serial.println("-- Default Test --"); delayTime = 1000; ” Ha I2C scannert "futtatok" az látja a 0x76 című szenzot. (Az I2C scanner csak a Wire.h-t használja) A fenti prog. a status-ra 0-t ad vissza és nem kapok adatokat a szenzortól. próbáltam a Wire.begin sorokat is de azzal sem müködik. Szkóppal nézve az SDA SCL lábakat történik valami "adatvándorlás", de nem tudom mi. A programkörnyezetről: Win10 op.rendszer, A legújabb Arduino IDE 1.8.18 változat, a legújabb Adafruit könyvtárak. Valakinek lenne valami ötlete, mit kellene megnézni még? Köszönettel: gapati
Szia!
Hasonló projektben vagyok én is, csak az állandó idő hiány. A BME280 vagy BMP280 szenzor hőmérséklet adata pontatlan. Ebben a topikban kitárgyaltuk a tapasztalatokat. A linktől olvasd végig. Én a "BMP280_DEV-master" lib -et használom II2C bus-on. Nekem a mintakód működik:
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Szia!
Hasonló projektben vagyok én is, csak az állandó idő hiány. A BME280 vagy BMP280 szenzor hőmérséklet adata pontatlan. Ebben a topikban kitárgyaltuk a tapasztalatokat. A linktől olvasd végig. Nekem a mintakód működik:
Konkrétan az én kódomból ki ollózva : remélem nem hagytam ki semmit
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Szia!
Azt hiszem rátalálatam az igazi "gondra"! ![]() Kinézetre a BMP280 és a BME280 nagyon hasonló. Most akadtam erre a linkre: https://randomnerdtutorials.com/solved-could-not-find-a-valid-bme28...wiring Tegnap találtam egy progit ami végre csinált valamit, de a páratartalmat nem olvasta. Nekem a 6 pines szenzorom van, de arra nincs ráírva konkrétan a típusa, csak a pinek neve(funkciója). Köszönöm a segítséget, meg fogom nézni topikot, amit küldtél! Üdv: gapati
Hat kivezetéses kártya esetén az I2C mód kiválasztása a CSB láb magas szintre húzásával történhet. Ha van ezen a lábon felhúzó ellenállás, akkor csak "szabadon kell hagyni". Ha nincs, akkor neked kell magas szintre (VCC láb) kötni.
Sziasztok
ESP32 vásárlásán gondolkodok. De mielőtt megrendelném volna egy-két kérdésem. 1. néztem a pinout-okat de nem teljesen egyértelmű minden. Analog és digitális pinek hogy vannak ezen a modulon? Mennyi analog, menyi digitális, melyek azok? 2. A külső táp csak 5V lehet? 3. Az input-ok csak 3,3V jelet fogadnak , az output-ok csak 3,3V -t adnak ki, 4. Azt jól látom , hogy van beépített hömérsékletszenzor? 5. Nincs benne beépített RTC? 6. Ha a wifi/bluetooth nem kell nekem egyelőre ,akkor ha a programba nincs aktiválva akkor az olyankor nem fogyaszt? 7, Arduino IDE-n való programozáshoz könyvtárat kell telepíteni? ESP 32 A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2022
Válaszok a kérdéseidre: Bővebben: Link
![]()
Szia!
Maga az Espressif vezérlő és az ezzel szerelt ESp32 illetve ESP8266 modulok 3,3V -ak. Az általad linkelt NodeMCU board is ezt tartalmazza, de ezen már van pluszban stabil 3,V os feszültség. Itt is sok segítséget találsz hozzá Arduinó környezetben való programozáshoz. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2022
Látom itt sok olyan project van ami wifi-t használ.
most a wifi nem kell , de majd valamikor kelleni fog
Olyat nem lehet , hogy arduino IDE -> eszközök -> alaplap -> alaplap kezelő és itt megkeresni valahogy az ESP 32-hez tartozó file-t?
"Keressetek és találtok..."
Az Arduino tanfolyam 2020/2021. évfolyam előadásvázlatait nézd át! Van beépített hőmérsékletszenzor, de az a chip hőmérsékletét méri. Felejtsd el! Van beépíített Hall szenzor is. Van benne beépített RTC. Ha nem kell a WiFi, akkor célszerű explicit módon lekapcsolni. Az ADC előtti analóg rész elég gagyi, kalibrálás nélkül nem lehet komolyabb mérésekre használni. Idézet: „7, Arduino IDE-n való programozáshoz könyvtárat kell telepíteni?” A File / Preferences menüben az Additional Boards Manager URLs rovatba másoljuk be a ESP32 Arduino Core csomag linkjét, majd a szokásos módon, a Tools menü Board Manager pontján lehet telepíteni az ESP32-höz szükséges csomagot.
Magától nem tudja megkeresni, lásd az előző beírásomat. Kell neki egy link...
Ezen a képen nincs aref pin. Itt nem lehet használni vagy itt másképp vannak a referenciafeszültségek? A felkiáltójeleseket nem ajánlatos használni kimenetként? (pin shared with flash memory can't be used as regulator gipo).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |