Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Kitől félnek ezek ennyire, hogy 11 anyahajó és 100 milliós repülők kellenek?
Pénztemetö. Millioknak ad munkát. ( mintha az átkosban is igy müködött volna a gazdaság). A tocsán tul nincs komolyabb cég, ami nem dolgozna a hadügyminisztériumnak. Söt az oroszoktol vesznek rengeteg a kommunikácioban és az ürtechnikában használt berendezéseket.
Hát látom, hogy csak ujságbol ismered a dolgokat.
Még a 80-s évek végén mondta az admirálisuk a kongresszusban, ahol elöször kezdtek ugatni a kinai termékek ellen. “Hölgyeim és Uraim, ha holnap be kell tiltani a kinai termékek használatát, akkor kénytelen leszek az embereinket meztelenül és fegyver nélkül küldeni a hajokra.” És gondolod azota változott valami? Talán csak annyi, hogy a mikrohullámú méröeszközöket már Szibériában, Csitában gyártják.
Sok igazság van abban amit mondasz, tanulságképpen ott van a méltán elhiresült sea shadow.
Csomó pénzt ráköltöttek egy "láthatatlan" hadihajóra. Amikor a prototipust kivontatták a dokkból, kigúvadt szemmel nézték, hogy tényleg láthatatlan-e a radaron. Tényleg nem lehetett látni. Csak ahol rendesen a tenger hullámai szoktak látszani, ott volt a helyén egy bazinagy fekete paca. Gyártásba nem került...
Tavaly Kecskeméten felemeltünk mindent, amink csak volt, a repülőnapon.
14 vadászgépünk van, azt a kettőt leszámitva ami a készültséget adta, meg amik javitáson voltak, mind ott sürgölődött. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2022
Nyilván nem kötik az orrunkra, hogy mi van egy hadihajon. Igaz, hogy még egy ocska halászbárkán is tögg daru szokott lenni. De ha követted a Szuez csatorna balhéját amikor arrol pofáztak, hogy, hogyhogy nincs felszerelve a 20000 konténert cipelö hatalmas teherhajo daru berendezéssel, mert az elsö napokban még arrol volt szó, hogy le kellene rakni pár 100 kontenert mert, akkor a viz leemeli a hajot a zátonyrol. A hajon meg nem volt erre semilyen daru, ami nem is csoda.
Itt meg egy hadihajorol van szo, nagyon drága berendezésekkel és szerinted felesleges rá ilyen mentö berendezés? Egy kicsit tul egyszerü a nézet. Az ilyen hajokon ( még a civileken is) akár a motort is ki tudják cserélni a nyilt tengeren. Van a YT egy film amikor valahol Ázsiában cseréltek ki 4 motor egyikében egy vagy 8 m hosszú fötengelyt, ugy, hogy miatta még egy lyukat is vágni kellett a hajo falába, mert másként nem tudták bevinni az alkatrészt a géptérbe, ahol a matrozok tucatjai bontották szét a 16 hengeres motort és csörlökkel, hidraulikus emelökkel (minden a hajon volt) emelték be a több tonnás alkatrészt. Közben meg a többezer utas azt sem tudta, hogy baj van, mert 3 motorral még a hajo simán müködött. Ezek a hadihajok meg harcra vannak tervezve, ahol nincs külsö segitség, sem idö. Szoval,azért tartom meglehetösen hiteltelennek a történetet, hogy csak ugy otthagynak egy 100 millios titkos gépet. És hidd azt sem igen kötik az orrunkra, hogy milyen balesetek történnek ilyen hajokon. Söt az sem kizárt, hogy ha sikerül kiemelni a gépet, akkor el is titkolják az ügyet. Csak egy adat a Szuezi ügyhöz. Csak a Lloyd veszit el évente több mint 10000 konténert a viharba került hajokrol. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2022
Az a 14 sem a miénk. Egy anyahajón elvesznének.
Uraim! Egy szint alá azért ne menjünk!
Idézet: „A termékek ezért kivétel nélkül tűz- és égési sérülés-veszélyesnek bizonyultak.” Lassan csak kiderül, hogy a 0.75-ös vezeték nem való 2-3 KW teljesítményhez: Bővebben: Link
"Csak" alig másfélezer termék szerepel a tiltólistában: Bővebben: Link
Csináltunk célzott munkavédelmi ellenőrzéseket épitkezéseken, csípőfogóval a kézben. Ahol ezeket a narancssárga, ócska hosszabitókat találtuk, méteres darabokra aprítottuk fel. Nem feltétlen volt sikerünk az alvállalkozók kőrében, de elértük, hogy mindenhol H07RN-F tipusú 3x2.5-ös kábelt használtak utána.
Ja, az célnál is erősebb. Vastagon szedve, fejlécben. Csak írnak, de nem olvasnak.
Bizon mondom én tinéktek, ördöngösen furmányosak az garabonciás tudálós embörök! Az literátus zsurnalista embörök meg sokszor vétkeznek az ő nyelvöknek grammatikájában.
2 + 2 = 4 ‒ az élet bonyolult.
Csak ha bonyolítod!
Hoverboard. Meg harom napig elerheto a hirdetes. A commenteket is erdemes atfutni! (ha olvasol alapfokon angolul)
Valami ilye bonyodalom volt a felvételin is anno. Az egyszerűsítés kb. (x-y) / (2z) lett.
Valamint Kétszer kettő néha öt.
Imádom ezt a filmet
Azok a narancssárgák érdekes találmányok, régen meg tudták csinálni rendesebben Igaz csak 3X1mm2 esek voltak, de a hagyományos MT vezetékeknél jobban bírták. Aztán egy pár éve a sógorom is vett egyet, már új korában 3 szakadást találtam benne, tovább már nem kerestem. Ott lett vége az olcsó hosszabbító vásárlásnak.
Ezek szerint Te sem vagy már fiatal.
Az "Állami Áruház" neked megvan (nem találtam hirtelen linket)? Ott nőttem fel, Újpesten, nem messze tőle...
Nálad idősebb (bár jól titkolja ) a kolléga, majd tökön rúg, ha legközelebb találkozunk.
Sajnos itt igen nagy átverések mennek. Egy zenész barátom 2 éve rendelt az USA-bol 4 márkás profi gitárerösitöt. A pandemia alatt B.May rigjét akarta felépiteni és tanulni, hogyan kell 1 gitárral 4 erösitövel zenélni. Egyszer csenget, hogy nem tudja mi történt egymás után halnak meg az erösitők. Mindegyiken leégett a majdnem 14 mm vastag eredeti hálozati kábel. Egyet elvágtam és akkor bámultunk, mind a 3 érben 3 szál 0,25 mm átméröjű rézhuzal volt. Fö az, hogy a stekkeren minden szabvány fenn volt CE, UL stb. meg még oda merték irni, hogy Made in U.S.A.
Szerencsére a 4 uj hálozati zsinorral meguszta, de ezek után már nem tudom bizzon-e a cuccban, vagy csak mutogassa a 200 W-s erölködöt.
Az már szégyen, ha ilyeneken spórolnak. Ha hálózati kábel cseréjével megúszta, akkor az jó. De az USA-ban nem 110V feszültséget használnak? Merem remélni, hogy nem ez a(z egyik) probléma...
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
U.S.A. az nem USA
ÚjpestiSerblAcél-ként hívtuk, ami kipontozva volt... Francse tudja, mi igaz a legendából, pláne ennek a fényében, hogy ma is használják a kipontozott jelölést... (Mint ahogy van SI, ami tényleg szabvány, meg van ÍS szabvány , azaz így sikerült. De ez már csak a vicc) A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
De ezek az erősitők már több áramneműek és olyan kábelt adnak hozzá ami a célországban használatos.. A berendezésen szerencsére már IEC hálozat foglalat van. Ha ilyen kábelt adnának az amerikai modellhez is, az lehet, hogy még a bekapcsolást sem élné tul.
Ezt akkor beszéld meg a gyárral, mert mind 4 erösitö eredeti, nem nyitott gyári csomagolásban érkezett kábellel együtt. Vagy már az ecseri uti piac az USA-ba is szállit ilyen meg hasonlo csucstermékeket?
Jó, majd megbeszélem.
Mindig beleesem a csapdádba, amikor állítsz valamit, én meg együttmennék, erre rámfordítod -mitha én indítottam volna. Szégyellhetnéd néha. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
És már nemcsak a "made in" feliratban sem, hanem a vonalkódban sem bízhatunk.
Pár éve még a hűtőszekrényen "599" volt, (magyar), a tűzhelyen "594" (románia), ma mindegyik "73"-al kezdődő, mintha svéd lenne. Pedig ugyanonnan-ugyanoda hurcolásszuk... (és tudom, hogy ugyanott gyártják) Erre akkor figyeltem fel, amikor megszűnt 'berényben a láda és porszívógyártás, és kíváncsi lettem, hogy az új, papírdobozos ládát hol is gyárthatják. Hát, "7"-el kezdődött, elhittem volna:svéd. Csakhát egy átvevő jól megnézte: attól fogva az összes 7-el kezdődő.... A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
Ha te sem érted nagyon az ironiát… elnézést..
Dehogynem. Én meg már attól tartottam, te nem .
De akkor jól is vagyunk. (Az Ecseri nemigen szállít az USA-ba, de az Ecserire és az USA-ba uganonnan szállítanak. Nincs azzal semmi baj, hiszenaz árut el kell adni, vásárló is akad.) A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |