Fórum témák
» Több friss téma |
De reagál, ha nyomkodod? Mert ha nem, akkor nem is postol a gép és fölösleges a videókimeneten hibát keresni, egy post kártya vagy csipogó kéne minimum. De ha nem valami ősi konfig vagy alaplapi raides megoldás akkor egy cmos resettel kezdhetnéd. De ha nem írod le az egésze pontos konfigot az utolsó alkatrészig, akkor még az esetleges típushibákról sem lehet semmit sem mondani.
Idézet: „Moderátor által szerkesztve” Az miből derül ki, hogy mi lett törölve? Már hogy tudjuk, hogy mihez tartsuk magunkat.
Az alaplapon van egy zöld gomb ami világít. Az alaplap Asus M2n68 AM SE2. A winchester egy ssd típus. A többi konfig nem ismert a lista híján.
Mi van a numlockkal??? Reagál vagy nem?
A zöld az standby led, nem érdekes. De ez egy őskövület lap. cmos resetet csinálj, táp kikapcs, bios elem ki és a helyét zárd rövidre (egyszerűbb, mint jumpert keresni). Ha már kint van, mérd meg az elemen megvan-e a 3V Ha íg ysem jó, akkro mindent szétszedsz, azstalon összerakod, ha nem indul, akkor vag yvégignézed a kondikat vagy lecseréled. De ennél lényegesen jobb konfigokat is dobtam már ki, mert semkinek nem kellett, fillérekért tudnál upgradelni és 15-20e között valószínűleg jóval több, mint dupla ennyi kijönne rammal procival. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2022
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e arra megoldás, hogy a gépen egy drivert a windows ne frissítsen. Azt tudom, hogy az összes frissítést le lehet tiltani de én csak egyet szeretnék megtartani. A soros port állandóan frissít és azzal nem megy a kábel. Vissza lehet állítani de állandó macera. Köszönöm a segítséget: Gábor
Látom újra és újra felbukkannak a hamisított prolific chipes kínai kábelek...
Inkább azt kéne cserélni és elmúlik a gondod. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2022
Találkoztam ezzel a problémával.
Nagyon könnyű ex cathedra kijelenteni, hogy hamis csip, és oldja meg a júzer. Ha megkaparjuk a tetejét, akkor kiderül, hogy a mezei felhasználó, akit a Prolific szivatott, az egészről nem tehet, de a drájver neki azt mondja, hogy hardverhiba, és dobja ki. Holott elég lenne telepíteni e CH34*g programot, amit az eladó néha (gyakran) elfelejt mellékelni. A háttérről nem tudok semmit. nem vagyok meggyőzve arról, hogy az USB vendor és product id azonosító mennyire van kőbe vésve, de amióta telepítettem az említett kezelőprogramot, nincs gondom.
Nézd meg, milyen típus van a csipen feltüntetve. Ha CH*, akkor az eladót piszkáld, vagy a kapott lemezt, vagy linket nézd végig. Ha PL*, akkor tényleg van valami disznóság valahol.
Ott van a bibi, hogy a Prolific integrálva van az operációs rendszerbe, és nem kér telepítőlemezt. Ha telepítetted a meghajtóprogramot, többé nem kell foglalkozni vele.
Külön egy illesztőnek a frissítését nem tudod kikapcsolni, viszont azt be tudod állítani, hogy az illesztőprogramokat ne piszkálja. Rendszer tulajdonságai -> hardver fül -> eszköztelepítés beállításai -> NEM
Sajnos a hálózati kártya és a hangkártya szeret még úgy járni, hogy lecseréli az illesztőt, s onnantól látszólag működik, de vagy nem lát hálózatot, vagy hang nem jön ki
Azt ugye tudod, hogy nem csak sima USB-soros kábelekről lehet szó? Csak úgy a vicc kedvéért ugye előfordul ez a probléma rádiók saját gyári programozókábelével is, ami szintén soros portként jelenik meg (rádióamatőr hívójeléből ítélve nála is ez okozza a gondot), s azt nem olyan egyszerű cserélni - pláne, ha nincs mire.
Arra van megoldás, hogy ha meg van a jó driver, az működjön. Írták ilyen, meg olyan kínai cucc. Egyszerűen van ilyen. Egy márkás gépben volt, hogy hang csak egy driverrel volt jó. Működtek a frissítések, de a mikrofon érzéketlen volt. Frissítés után eltávolítottam a driver-t és felraktam a jót. 1 perc és nem kell semmit elbarkácsolni.
Devices and Printers Metadata Authoring Wizard a honlap, de sajnos a fájl nem létezik.
Azt ugye tudod, hogy ez ugyanaz a tétel mint a hamisított márkás ruhák vagy hamis gyógyszerek esetén. Ezeket már az országba behozatalkor le szokták foglalni a vámosok majd megsemmisítik elégetik. Ruhaneműnél ezt könnyű észrevenni, ilyen technikai holminál nehezebb. De segítsd a hatóságokat és tegyél feljelentést a magyar kereskedő ellen. 1db kábel miatt felesleges, főleg ha te magad rendelted kínából. Ne legyél már bűnpártoló! Ezen kábeleknek tűzben a helye!
Igen én is találkoztam vele egy évtizede. Vettem is helyette magyar boltban prolific chipes rs232 kábelt (persze jóval drágább mint a hamis távolkeleti) és csináltam hozzá szintillesztőt a rádiókhoz. Aki rádióamatőr az tudjon forrasztani.. Azóta bármilyen gépbe dugom (XP-től 11-ig) az felismeri és működik. Nem kell semmit telepíteni, nem kell hamis driverrel trükközni. Egyébként kapható magyarországon is usb-be dugható rs232 to TTL kész panel így még szintillesztőt sem kell építeni csak átforrasztani a kábelt a csípőfogóval levágott usb dugó helyére. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Nem értek egyet veled, sőt mindig is hatalmas pazarlásnak tartottam, amikor gyakorlatilag még használható cuccokat megsemmisítenek - függetlenül attól, hogy az műszaki cikk vagy ruhanemű.
Konkrétan az USB/serial illesztő IC-k mindegyikét hamisítják. Nekem pl. van olyan USB/soros illesztőm amit évekig használtam, PLxxx IC-re épül, és soha semmi gondom, nem volt vele. Aztán amikor a munkahelyen win10-et kezdtünk használni, akkor a win letöltött egy "jobb drájvert", na onnantól nem működött. Kis nyomozással kiderült, hogy a gyári driveren annyit "fejlesztettek", hogy a régi verzió nem tudta megkülönböztetni az eredeti, és a hamisított chip-et, az új verzió esetén csináltak olyan megoldást ami viszont igen. Addig a pillanatig nem is tudtam róla, hogy esetleg hamisított chip van ezen az eszközön. Mivel szerettem volna tovább használni, ezért letöltöttem egy régebbi drájvert - amivel újra működőképessé vált ez a hardver. Magyarán szó sincs hamis drájverről. Őszintén szólva nekem pl. eszem ágában sincs kidobni az eszközt, hiszen semmi baja nincs, működik, csak azért adtak ki hozzá új drájvert hogy ne működjön - és ez szerintem legalább ugyanolyan gusztustalan dolog, mint a chip hamisítása. Viszont azért érdemes elgondolkozni azon, hogy miért éri meg kifejleszteni egy kompatibilis chip-et és árulni? Szerintem nagyrészt azért, mert az eredeti durván túlárazott, és az árkülönbözetbe simán belefér egy komplett fejlesztés. Egyébként azóta már másképp működnek ezek a dolgok - nem hamisítanak, hanem kiadnak egy saját verziót, ami olcsóbb és esetleg jobb is mint az az eredeti amivel láb-kompatibilis (lásd pl. arduino nano - és az LGT chip) Idézet: „miért éri meg kifejleszteni egy kompatibilis chip-et és árulni?” Mert nem kifejlesztik hanem ellopják. (reverse-engineering) Ugyanazon felirattal, ugyanazon pid/vid értékkel hogy a driverek ne tudják megkülönböztetni az eredetitől. Az eredeti márkavédett gyártónak milliárdos kárt okozva. Lehet támogatni a hamisítókat (tolvajokat) de nem biztos hogy megéri. Ha hamar tönkremegy a hamis tranzisztor/ujt/fet stb vagy az eredeti gyártó drivere nem kezeli a hamis chipet akkor tessék azt elviselni és jobb forrású alkatrészeket használni. Nem sírni hogy nem megy pedig azt igérték.. Főleg nem az eredeti gyártót és driverét hibáztatni ha a hamisítók eszköze nem működik. Amatőrként pedig könnyű a hamis hardvert (másfajta) eredetire cserélni. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Fogyasztói társadalomban az a legszebb hogy hiába rendeled a 4szer olyan drága agyon értékelt világ márkát forgalmazó helyről alkatrészt terméket bármit, arra mennek már hogy a garanciát éppen élje túl az eszközöd, onnantól fizesd újra a semmit!
Reprezentatív példa: Van én nekem egy pár éves neve sosem volt bluetooth fül hallgatóm, mai napig hangerő függvényében 2-4 óra üzemidővel, alkatrészek szépen rendezetten olvasható felirat türelmes embereknek javítható készülék.Ellenben a méreg drága 3 betűs testvére melyet agyon fényez a reklám 5-6 szoros árért 3 hónap múlva elhallgatott, hozzám kerülve a forrasztások és környéke valahol a kezdő pákás korom minőségére tehető, alkatrészekről minden felirat lereszelve, röhejesen kicsi kapacitású akkuval szerelve. Utóbbi ráadásul nem is névtelen ebay forrásból származik mégis sokkal inkább merem ajánlani az általad tolvaj vagy hamisítóknak nevezett eladók által forgalmazott olcsóbb de minőségben ( szebb hang tartós akku hibamentes üzem) mégis jobb terméket!
Nem az ára a probléma.
Hanem hogy hamis felirat van rajta, másnak adja ki magát (pid,vid), megtéveszt.
Erre egy válasza lehet a jóhiszemű/jóérzésű vásárlónak. Nem fog Prolific csipekkel foglalkozni.
Van egy sz.gépem AMD RX550 videókártyával, Lenovo C27-35 monitorral, közte HDMI kábel, minden megy rendesen.
Szerettem volna a monitor helyett egy Samsung UE32D5500-as tv-t használni, de nem sikerült. A HDMI-kábel jó, a tv mind a 4 bemenete jó (laptoppal tesztelve), mégse sikerül képet csiholni. Mit csinálok rosszul?
Esetleg a monitor alapból nagyobb felbontáson, vagy frekvencián megy, mint amit a TV bír.
A monitoron a képbeállításoknál állítsd a felbontást a TV felbontására, ha ez eltérne. LCD TV -k általában max 60HZ képfrissítést bírnak, állítsd a frissítést is erre, vagy kisebbre. Ez után újraindítás után próbáld a TV -t csatlakoztatni. Egyébként azt pont nem írtad, hogy a POST képernyőt sem látod? BIOS -ba se tudsz belépni? A BIOS -ban is érdemes benézni, az újabb lapokon be lehet állítani, hogy kisebb felbontással induljon ne 1920x1080 -ban, feltéve, ha a TV nem támogatja mert pl csak HD -s (nem néztem utána a TV -d paramétereinek).
A monitor és a tv is 1920x1080 60Hz-et tud, a gép is erre állítva.
Már POST kép sincs.
Sikerült megoldanom a Messenger - kamera problémát. Nem az Opera okozta a bajt, hanem egy évekkel ezelőtt feltelepített, majd leinstallált videószerkesztő (Pinnacle Studio 9). Ez feltelepített egy Cirrus Logic Usb-Drv2 nevű eszközt (ilyenem soha nem volt) és ennek a nyomai a registry-ben megmaradtak és félrevitték a Messengert.
Úgy jöttem rá, hogy a Messenger a beállításainál ezt is felkínálta kameraként (de persze úgy sem működött). A registry-ből kitörölgetve viszont minden jó lett.
A GPU teljesen támogatja ezt, egyszerre dugd rá mindkét kijelzőt és próbáld úgy detektálni, valami miatt az edid adatokból nem jól állítja be, illetve meg kell nézni a tvn, hogy ne legyen semmi zoom meg korrekció rakva a képre, néha amiatt nem jelenik meg.
Szia! Nekem hasonló esetben a HDMI kábel cseréje volt a megoldás. Egy régi HD Ready felbontású tv volt a pc-re kötve, hibátlanul ment olcsó 1000Ft-os tesco-s kábellel. Cseréltük a tv-t egy full HD-s LG-re és nem volt kép. Vettem egy jó minőségű kábelt és megy, pedig 5 méteres kábel, igaz 5eFt körül volt az ára is.
Sajnos a kettőt egyszerre nem tudom rákötni, 1 DVI, 1 HDMI és 1 DisplayPort (ehhez nincs kábelem) kimenetem van.
DVI és HDMI ugyanaz, 300Ft egy passzív adapter. Vagy ha van integrált gpu, akkor biosban igpu multimonitort nyomd be.
Ok, ha POST kép sincs, akkor erősen gyanús, hogy kábelt kell cserélned, legalább egy próba erejéig.
Mondjuk nekem is csak egy madeinchina DVI-HDMI kábellel van rákötve LG TV, mégis megy. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Idézet: „A HDMI-kábel jó, a tv mind a 4 bemenete jó (laptoppal tesztelve)” A monitor hibátlanul megy a kábellel, de van itthon másik, azzal se megy.
Ezért mondtam, hogy egyszerre 2 kijelzővel meg kéne nézni mi van, detektálja-e a kijelzőt legalább edid szinten megjelenik-e. De tvknél a sokféle képarány igazító meg élesítő meg mindenféle szűrővel volt már többször gond, a tv menüjét is érdemes végignyomogatni, hiába megy másik forrással. Ez egy uefi kompatibilis kártya, szóval akármilyen géped van, biosban képet kéne adnia a tvre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |