Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, megjegyzem mert a képei szerint hasonlóan jól szellőzik mint a T28, viszont jobban lehet összerakva.
Az előlapján látható 5,25"-ös fedlapok mind szellőznek. Egy vékony szivacs van belerakva porszűrőnek, amit lyuggatott fémrács takar el, keresztben meg csak valami vékony műanyag merevítés van rajtuk. A ház oldalán van hely plusz ventillátornak, nekem oda be is van rakva valami vékony halk már a nevére se emlékszem fajta.
Na meg a DVD írót is úgy mókoltam bele, hogy kívülről ne látszódjon, de funkcióban se sérüljön a dolog (az írót már cseréltem párszor, mert az eredeti tönkre ment, de a funkció és a mod megmaradt). Bővebben: Link
Na erre adjon valaki épeszű magyarázatot...
A 16Gb telepített memóriából kb 1/3 -a van használatban, 2/3 -a szabad. Kb mindet az opera böngésző használja, megvan nyitva vagy 40 lap a háttérben, ezekből kb csak 10 -et nézek folyamatosan és váltogatok köztük (finance.yahoo.com árfolyamszalagok). Aztán egyszer csak ez a bolond ablakos 7 úgy gondolja, kevés neki a memória. Aztán néhány perc múlva az opera ki is fagy.
Tipikus hiba ha le van tiltva a lapozófile...
Persze, hogy le van, azért van az a nyomorult fizikai memória, hogy azt használja. Gyorsabb mint bármelyik SSD is. Igazából azt sem értem, mi a fenéért nem szakított már vele a win. Évtizedekkel ezelőtt még volt értelme, mikor tyúkfing 16/32/64Mb ram volt csak egy gépbe. Azért találták ki, hogy ezzel a trükkel megnöveljék az amúgy méregdrága RAM -ot. Igazából az XP -hez már a 128MB is kevés volt, ha nem akarta az ember, hogy egyfolytában daráljon a HDD a lapozófájllal, már akkor is inkább 512MB kellett...
Manapság 8 (inkább 16) giga alatt, nincs is gép amit mostanában dobálnak össze. És ezek szerint akkor még mindig az ósdi lapozófájlt használná ez a pancser ablakos. Én igazából valami olyasmire gyanakodtam, hogy egy programnak nem enged bizonyos méretű fizikai RAM elfoglalását. Meg se mertem volna álmodni, hogy a francos lapozófájl kell neki. No mindegy, akkor kipróbálom majd visszakapcsolva. Köszi.
Nálam már rég le van tiltva a lapozófájl (32Gb mem), nem az okozhatja a lenti hibát.
Szerintem sok program nem akarja tudomásul venni a meglévő sok RAM-ot.
Nálam is alapból letiltásra kerül reinstall után, sose volt semmi gondom. De ezek szerint, akkor érdemes lesz elküldenem ezt a képernyőmentést az operának is, kíváncsi leszek mit mondanak rá...
A Win nem úgy működik ahogy te elképzeled. Adj neki 2000MB-ot az SSD-ről és nem lesz többé hibád. Nemis értem hogy miért spórolsz 2GB-ot amikor biztos sok 100GB-os SSD-d van.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Mert feleslegesen csökkenti az élettartamát a sok írás-olvasással, holott RAM meg ott áll hegyekben.
Egyáltalán nem ír sokat rá (ha van elég ramod), de akkor is kell neki a helyes működéshez. Ez van.
Igazából írtam, mert ott van a fizikai RAM, bőven van még belőle mit használni.
Gyorsabb mint bármilyen SSD, és épp azt nem akartam, hogy az SSD-n turkáljon. Étizedek óta így használom, sose volt semmilyen gondom. Anno még a HDD korszakban mikor bejött a win 7, már akkor 4Gb -al kezdtem épp azért, hogy ne a HDD daráljon. Sose volt gondom vele. Az a konfig kb 10 évig ment és használtam tökéletesen. Megvan most is tartalékba. Az utóbbi pár évben viszont feltűnt, hogy főleg a böngészők egyre több ramot zabálnak, így tettem mellé még 4GB -ot, és úgy is használtam vagy három évig 8Gb -al. Aztán mostanában néha már az is elkezdett sírni. Úgyhogy a mostani konfig kb fél éves és úgy gondoltam ideje az új hardvernek is, szóval ebbe lett 16Gb RAM. Fél éves gép, PCIe -es SSD vel, 16Gb rammal, és besír, hogy kevés a ram. Én meg ne kapjak **** mi... Mod: Kérjük, hogy hanyagold a trágár beszédet, semmi szükség nincs rá. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2022
Moderátor által szerkesztve
Már attól eldurrant az agyam mikor anno az XP 3Gb -ot foglalt a C:/ meghajtón, és bejött a win7 neki meg kellett 13Gb a C meghajtón. De igazából az égvilágon semmi nem indokolja ezt a többlet helyfoglalást, csak épp debütált a winsxs mappa, és jól teli pakolták olyan sallang meghajtókkal,
aminek kb a 10% -át nem használja egy adott konfig. Jelenleg 5.7Gb, nem értem miért nem lehet ezt a telepítőmédián tárolni, és onnan bekérni, ha egy hardverhez kell belőle valami. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Nem kötelező win-t használni , bár valószínűleg csalódnál, mert más rendszerek is igénylik a lapozófájlt, pl. a linuxok is - sőt nem is fájlt hanem külön particiót.
Igen tudom, hogy annak meg külön partíció is kell, abban még kikapcsolni sem lehet...
De lehet, csak ott sem érdemes.
Rendben, nem ismerem annyira a pingvinest...
Mindenesetre értelmét nem látom, főleg ha egy konfig dúskál a RAM -ban... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Nekem is ki van kapcsolva a 16GB mellett és eddig még semmi nem ugatott, hogy gond lenne - egy kivétellel, amikor itt a fórumon valaki feldobott egy 3D lézerszkennelt pontfelhőt és azt kellett volna szeletelni, na akkor volt sírás. Persze akkor meg finomítottam a pontfelhőn és pár apró beállítás után ment is a szeletelés vígan.
Ha akarsz a dolgon egyet csavarni - memdisk. Az imdisk program gyönyörűen képes memóriába létrehozni a partíciót, s azt odaadhatod akármire (lassú HDD-s terminálszerveren használtam ezt a trükköt, a bejelentkezett felhasználónak a program futásához memóriából adott tárterületet és bevált a dolog). A böngésződre visszatérve - 32bites verzió, vagy 64bites verzió? A 64bites rendszeren futó 32bites böngésző is tud ilyesmi meglepivel szolgálni...
Akkor mire való az a sok memória? Nálam van 32Gb, eddig 8-9Gb-nál többet még sose használt a gépem, pedig ment játék, mpc-hc-vel film, közben videókonvertálás.
Nézd, elméletben igazad van, de attól még ez a helyzet... Nekem viszonylag régi PC-m van, de ugyanazért van benne 32Gb amiért neked 16. Viszont nincs letiltva a lapozófájl, ami igazából tökmindegy, mert nem használja, csak ott van. A sok ramot meg ki lehet használni pl ha telepítesz ramdiszket, és a temp könyvtárat erre rakod. Így az ide "szemetelő" programok hatalmasat gyorsulhatnak, ráadásul kikapcsoláskor törlődik, tehát a takarítás is meg van oldva. Az elfoglalt memória lehet dinamikus, azaz csak éppen annyi memóriát foglal le a ramdiszk, amennyi fájl éppen van rajta. Szoktam néha úgy filmet nézni, hogy a NAS-ról rádobom a ramdiszkre a fájlt, így lejátszás közben nem ráncigálja folyamatosan a háttértárat, de ha sok fájlt kell tömörítenem/összecsomagolni, azt is gyakran a ramdiszken csinálom. Aki sok lapon böngészik, az a böngésző cache-t, "sütiket" és egyéb ideiglenes dolgait is teheti erre.
Na hát azt nem írja, de gyanítom 64 bites, mivel a sima Program Files mappába tette magát...
RAMdisk -et én is használtam régebben, de amit én használtam az fizetőssé vált.
De ha ajánlotok egy ingyenest, azt megköszönöm...
Neked is ajánlom a ramdiszket (pl. IMDISK), segíthet jobban kihasználni a memóriát.
Idézet: „De ha ajánlotok egy ingyenest, azt megköszönöm...” Én is... én is. Win7, 64 bit.
Az ImDisk tudtommal ingyenes, bár ez nem csak ramdiszk, hanem annál több (pl. lemezkép fájlokat is tud lemezként mountolni). Több éve használom probléma nélkül.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Én se véletlenül írtam, hogy "imdisk". Ingyenesen használható, stabil program. Ahogy írtam, én szerver oprendszeren használtam, ott is remekül megy. Ráadásul nem csak lemezképeket képes felcsatolni, de akár a tempet is át tudja irányítani memóriába, ami kifejezetten hasznos dolog.
Igen, a googleval már megtaláltam. Azt konfigurálom.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2022
Szerintem a sima prgfiles a 64 bites, az x86 végű a 32bites
Feltelepedett, viszont hol kell beállítani, hogy ujraindításkor automatikusan használható legyen TEMP fájloknak?
Skori hozzászólásában lévő kép balról első ablakában láthatod.
Ez kizárólag attól függ, hogy az adott szoftvert hogy írták meg. Nekem 16GB RAM-om van, a lapozófájlom le van tiltva, pontosan azon okok miatt amit írtál, de még soha semmi nem nyöszörgött miatta mivel kihasználva sincs általában még félig sem, egyedül valami pár éves játék, de az is azért mert eleve úgy írták meg. El sem volt hajlandó indulni, csak úgy, ha engedélyeztem neki a lapozófájlt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |