Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   460 / 625
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Még analóg SONY tv esetében találkoztam ezzel a problémával, két különböző típusnál is. Az egyiknél az volt a baj, hogy az IR vevő a panelen kb. 2...3cm-el arrébb volt, mint a TV előlapján a számára kialakított apró plexi ablak. A másiknál a tv-ben a meleg, és a nagyfesz miatti légáramlás, és porosodás következtében, az IR vevő előtti plexi ablak belső oldala olyan mértékben beporosodott, hogy átlátszatlanná vált.
Más márkánál a távirányítóban voltak érdekességek , pl. "nem látott ki" belőle a led, vagy kispórolták a meghajtó tranzisztort (ott volt a helye a panelen, egy átkötéssel helyetesítve) és közvetlenül a chip hajtotta meg az IR ledet (ezt, és a környezetét beépítve egész jó lett).
(#) Macsek71 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Hasonló tervezési hiba :
A dél-koreai gyártó lapos tv-jének infra szenzora a készülék alján lefelé néz
Ez falra szerelt állapotban OK, a hozzáadott lábakon (kb 3 cm magas...) álló készülékre már célozni kell. Megoldás tenyérnyi darab alufólia tükörként elhelyezve a megfelelő helyen
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Apósoméknak volt anno egy olyan párosuk különböző gyártó TV-jéből és műholdvevőjéből, hogy az egyik vitte (néhány gomb, nem mind) a másik készüléket is. Megőrültek, hogy merre tartsák, hogy ne kapcsoljon el az egyik, amikor a másikat akarták. Aztán megszabadultak a TV-től, és ha a műholdvevő be volt kapcsolva, akkor az új TV-t alig lehetett távirányítani. Elátkozott egy készülék volt, de már régen elmúltak mind...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Jo 40 éve amikor megjelentek az elsö, akkor még nagyfrekis távvezérlök, azok is minden azonos tipusu TV-t gond nélkül vezéreltek. A TVsek látták az uj TVket, mindjárt rendeltek is vagy 50 darabot a lecserélni a félig halott fekete fehér monitorokat. Fel is szereltünk mindehova ahova kellett, akkor jöttünk rá, hogy baj van, mert 1 távvezérlö minden a 10-20 TV- monitort egyszerre kapcsol.
Az elsö megoldás az volt, egy összeszedtük a összes távvezérlöt és csak egyet hagytunk minden studioban. Ez persze nem zárta ki, hogy a kollégákat ne hülyitsük meg, amikor kivülröl egyszerre ki be kapcsoltuk az összes monitort.
Amig ilyen készülékek nem voltak a boltokban ( mert mem voltak), addig minden jo volt, mert a viccen kivül minden müködött. Késöbb mások hozzájutottak ilyen TVkhez, is elkezdtek bolondozni, aminek az lett a vége, hogy minden TVbe be kellett szerelni egy kapcsolot a távvezérlés kiiktatására.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
(#) Gafly hozzászólása Márc 13, 2022 /

Atomreaktor.
Mellesleg a Budapest kellős közepén, a BME-n is van működő atomreaktor. Évente egyszer ingyen látogatható, csak "seperc" betelik a létszám.
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2022 / 2

Bővebben..."2022. március 16-tól minden hétfőn" : link : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2022
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Köszönjük szépen.
Én csak az évi egy alkalomról tudtam eddig...
(#) vegzetur hozzászólása Márc 14, 2022 /

Sziasztok,

Van itt olyan, aki tapasztalattal és szaktudással rendelkezik villanyautó témakörban? Főként Nissan Leaf ami érdekelne.
(#) sany válasza vegzetur hozzászólására (») Márc 14, 2022 / 1

Ne, csak ne villanyautót azt ne... Itt mindenki tuti ebbe a témakörben.
(#) uniman válasza vegzetur hozzászólására (») Márc 14, 2022 / 4

Egy ismerősöm céges Leaffal jár be a munkahelyére...ott is "tankol" ingyen árammal... (Most nem tudok tőle kérdezni, mert Dubai-ban "nyaral")
Ha te is ott szoktál nyaralni, akkor vedd meg nyugodtan!
(#) mateatek hozzászólása Márc 26, 2022 /

(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 27, 2022 / 1

Mit ki nem bír némelyik akku: 1998 áprilisában kaptam a képen látható akkukat használtan. Ucar 1.5 Ah.
Matattam a sufniban, előkerült ez a 3 db. Rámértem, mind a három 0.7 V, néhány millivolt eltéréssel. Feltöltés után 3A terheléssel pár percig tartotta a 3.5 Voltot, utána is csak szép lassan csökkent. Litokala töltő 24 mΩ belső ellenállást mutat.

UCAR akku.jpg

(#) tbarath hozzászólása Márc 27, 2022 /

Mágneses kézifegyver: Bővebben: Link
Kicsit prototípus feeling, a kapcsoló és a kijelző priceless.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 28, 2022 / 1

A kétszemélyes FSO Polonez ‒ Nem Photoshop!
(#) sonajkniz válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 28, 2022 /

Azért ez ügyes.
Még a szélvédőt is úgy összehegesztették, hogy meg sem látszik rajta. A motorbol is kivágtak 2 dugattyút, meg a váltóból is néhány fokozatot.
(#) Inhouse válasza sonajkniz hozzászólására (») Márc 28, 2022 /

Miért "hegesztették" volna? A szélvédő vágható, még ha nem is simán.
(#) teglascs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 28, 2022 /

Rettenetesen instabil lehet kanyarban.
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 28, 2022 /

Folyamatosan keresztbe áll tőle a szemem, nem hiszi el hogy ez tényleg ilyen! Mintha egy torzító optika előtt lenne .
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 28, 2022 /

Pedig ez bizony ilyen. Vajon milyen lehet a motortér, hogy így csak fele annyi hely van benne?
(#) Gafly hozzászólása Ápr 4, 2022 / 1

(#) Gafly hozzászólása Ápr 5, 2022 /

Szerintem most nagy örülés van.
(#) sany hozzászólása Ápr 5, 2022 /

Szerintetek mi lehet az a szemétkupac közepére dobott elektronikát tartalmazó "valami"? Nem tudok rájönni. Három képcsőszerű eszköz, képernyő nincs, csak lencse. Talán színházi speciális lámpák lehetnek, színek előállításához?
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Projektoros TV projektor egysége.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Nem tudom, talán nem véletlen a három darab, talán a három alapszín lehet.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Gondolom elhoztad, és akkor majd megszakértjük.
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Na még olyat soha nem láttam.
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Szép nagy szörnyetegek , ma már eléggé ritkák, 3 kicsi képcső , magas fényerejűek, mind egy szín, egy projektor rendszeren át vetíti a képet egy ernyőre.
Átlagban ilyen 60-70kg-os TV-k voltak és jó nagy ernyőjűek, így oldották meg a nagy képátlót. Valahol van ilyen lencsesorom, egyet felhasználtam színes reflektorhoz.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

Nem. Bicajjal voltam, meg különben sem.
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /

A képen nem nagyon látszik, de ott látszott a színkülönbség a lencséken. Azért hittem, hogy csak lámpák.
(#) ftirius válasza sany hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /

Nálam mindig van egy jó nagy szatyor összehajtva, a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés jegyében, ha elektronikát látok kidobva, azt elhozom.
Következő: »»   460 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem