Fórum témák
» Több friss téma |
Az nagyon valószínűtlen, hogy minden beavatkozás nélkül, durván megváltozzon a működés.
A kimenet rövidre zárása elindítja a tápot ha magától ez nem történik meg. Ehhez nem kell maximálisra állítani a kimeneti áram potiját, sőt kifejezetten nem célszerű, hiszen még csak tesztelni akarod. Ezt próbáld ki. Ha beindult, akkor végezd el a két legalapvetőbb tesztet amit javasoltam.
Többre sajnos nem volt időm ma, de rövidzárra tényleg elindult.
Viszont például a finom áramállító potméterrel beállítottam 0,25A-ert és ahogy tengelyét lötyögtettem még 1A-ig is felment az áram, szerintem cserélnem kellene őket mert mind lóg. A 0,1R ellenállásokból 4darab van beépítve, ezt még megnéztem. Köszönöm a segítséget!
Össze-vissza csepegteted az információkat amik sem a hibafeltáráshoz, sem egymáshoz nincs közük. Még az sem tudjuk mi jó, mi rossz.
Mutass jó képeket a készülékről.
Ez azért van, mert egyszer az eladónál kipróbáltuk, ekkor volt a maximum áram és a csökkenése amit írtam elöször. Bemutatta a hibáját az eladó. Ez ennyi volt.
A tegnapi nap tudtam nálam elöször bekapcsolni és levenni a tetejét Ekkor volt hogy nem indult el, zárlatra elindult, ezután vettem észre hogy a tengely mozgatására változik a beállított áramérték. Egyenlőre ennyit tudtam foglalkozni vele.
Sziasztok!
Smps II-es tápegységemen nem tudom szabályozni a feszültséget 54V van rajta ki ls bekapcsolva is. Kikapcsolt állapotban egy égőn kerrsztül lemegy a fesz nullára. A tápfeszültségek megvannak /2.5V 9V 14V/. A C29-es kondenzátoron a kimeneti feszt mérem mindig. Az IRF3710Z feten G-S 13V van nincs rajta négyszögjel. A videón jobban látszik a hiba.
T15 valószínűleg zárlatos, ki kell cserélni.
A tápegység korábban működött? Csak most elromlott?
Vagy még az első élesztés van folyamatban?
Igen ment 4 évig. A plussz shontöket rendeztem most másképp és valami elment.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2022
Az elején nálam is többször tönkrement a T15 és vagy T11 a maximális áram tesztelésekor. Ilyenkor nálam a T15 és T11 cseréje minden esetben bevált.
Módosítottam a hűtőbordára való rögzítést, és azóta nem tudtam tönkretenni. Bővebben: Link
Nálam ne555 és irf3107z zárlattal kezdődött most a balhé, de röktön ahogy összerektam a shunt buzera után. Ha nem nyulok hozzá még most is menne.
Továbbra is javaslom a T15-öt cserélni.
Úgy néz ki jó lesz, a nitrohigítós lemosás segített megint. Hihetetle, hogy egy kis gyanta ennyire megzavarja. Más elektronikáknál nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Valakinek esetleg nincs egy eladó SMPS II "gyári" panelje? /Alkatrész nélkül. / Vagy esetleg egy rossz ilyen tápegysége?
A file elérhető hozzá házi gyártáshoz, vagy meg is lehet venni a tervezőjétől, esetleg ha picit unatkozol akkor a rajz alapján be is lehet vinni tervezőprogramba és Kínából megrendelni.
Mondjuk most pont nem is elérhető az oldalán a cikk sem...
Van házi gyártásum, de akarok egy "gyárit". Mivel a lap nem eléehető ezért is kérdeztem rá itt. Le van mentve az oldal nálam.
Írj privát üzenetet vagy emailt az alkotójának.
Korábban én is írtam neki több felületen is, de egyikre se válaszolt.
Ez kivételes eset lehetett. Nekem minden esetben segítőkészen szokott válaszolni.
Sziasztok!
Az Attila86 féle PIC-es panelmérő II-vel van olyan gondom hogy kikapcsolva zárt kimenetnél is mér ellenállást és 0.35A áramot mutat. És valójában is ennyi folyik át a kábelen. A panelmérővel van gond mert a régi panellel nem csinálja. Video a hibáról:Bővebben: Link Van ötletetek hogy mi csinálja?
A "kikapcsolva" mit jelent? A videón világít a zöld LED, ami azt sugallja hogy be van kapcsolva (igaz, nulla a feszültség).
Ha a panelmérő mér valamit, annak helyességét úgy tudod ellenőrizni, ha egy másik árammérővel zárod a kimenetet. Ha azon is hasonló az érték, akkor a műszer helyesen mér.
Úgy értem hogy a kimenet van lekapcsolva. Jól méri az áramot és a feszültséget is. A gond az hogy lekapcsolt kimenetnél ha összezárom a kimenetet akkor 0.35A-t mér /valójában is ennyi folyik a kimeneten / és 0Ω-ot mutat, valamint kicsit sípol a táp. Van egy ugyanilyen tápom és annak a peneljével meg nem jön ez a hiba.
Ha lekapcsolt kimenetnél a labortáp enged 350mA-t, az egész biztosan nem a panelmérő baja...
Mind a kettő teljesen egyforma Attila86 Smps II tápegység.
Mutatom képen:
Ha beleteszem a másik táp panelmérőjét azzal nem csinálja. Panel nélkül is jó.
Tehát a panelmérő rádugása hatására a kimeneten kikapcsolva is folyik áram? Akkor mi van, ha a mérő csatit lehúzod, de a panelmérő táplálását rajtahagyod? Véleményem szerint a panelmérő bemenetéről nem tud ekkora áram folyni a kimenet fele, hanem valahogy befolyásolja a táp működését. Ha jól emlékszem ennél a kimenetet egy feszültségosztó állítja és annak a jelét húzza le a kikapcsoló.
Külön tápról megy.
Hát akkor nagyon nem marad más, ic2 és ic4 opampokat szedd el, de furcsa ez a hiba nekem. Az opampok tápjai megvannak rendesen, a bemeneteket rádugva nem esik be vagy valami?
Meg mégis hogy tudna úgy elromlani a műszer, hogy a labortáp kimenetére áramot adjon, közben viszont ezt teljesen jól mérje? (Mármint ha nem nagyon kicsi az ellenállása a körnek, akkor lehet a feszültségmérő bemenet nem működik, de az árammérő jól mér) |
Bejelentkezés
Hirdetés |