Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Még analóg SONY tv esetében találkoztam ezzel a problémával, két különböző típusnál is. Az egyiknél az volt a baj, hogy az IR vevő a panelen kb. 2...3cm-el arrébb volt, mint a TV előlapján a számára kialakított apró plexi ablak. A másiknál a tv-ben a meleg, és a nagyfesz miatti légáramlás, és porosodás következtében, az IR vevő előtti plexi ablak belső oldala olyan mértékben beporosodott, hogy átlátszatlanná vált.
Más márkánál a távirányítóban voltak érdekességek , pl. "nem látott ki" belőle a led, vagy kispórolták a meghajtó tranzisztort (ott volt a helye a panelen, egy átkötéssel helyetesítve) és közvetlenül a chip hajtotta meg az IR ledet (ezt, és a környezetét beépítve egész jó lett).
Hasonló tervezési hiba :
A dél-koreai gyártó lapos tv-jének infra szenzora a készülék alján lefelé néz Ez falra szerelt állapotban OK, a hozzáadott lábakon (kb 3 cm magas...) álló készülékre már célozni kell. Megoldás tenyérnyi darab alufólia tükörként elhelyezve a megfelelő helyen
Apósoméknak volt anno egy olyan párosuk különböző gyártó TV-jéből és műholdvevőjéből, hogy az egyik vitte (néhány gomb, nem mind) a másik készüléket is. Megőrültek, hogy merre tartsák, hogy ne kapcsoljon el az egyik, amikor a másikat akarták. Aztán megszabadultak a TV-től, és ha a műholdvevő be volt kapcsolva, akkor az új TV-t alig lehetett távirányítani. Elátkozott egy készülék volt, de már régen elmúltak mind...
Jo 40 éve amikor megjelentek az elsö, akkor még nagyfrekis távvezérlök, azok is minden azonos tipusu TV-t gond nélkül vezéreltek. A TVsek látták az uj TVket, mindjárt rendeltek is vagy 50 darabot a lecserélni a félig halott fekete fehér monitorokat. Fel is szereltünk mindehova ahova kellett, akkor jöttünk rá, hogy baj van, mert 1 távvezérlö minden a 10-20 TV- monitort egyszerre kapcsol.
Az elsö megoldás az volt, egy összeszedtük a összes távvezérlöt és csak egyet hagytunk minden studioban. Ez persze nem zárta ki, hogy a kollégákat ne hülyitsük meg, amikor kivülröl egyszerre ki be kapcsoltuk az összes monitort. Amig ilyen készülékek nem voltak a boltokban ( mert mem voltak), addig minden jo volt, mert a viccen kivül minden müködött. Késöbb mások hozzájutottak ilyen TVkhez, is elkezdtek bolondozni, aminek az lett a vége, hogy minden TVbe be kellett szerelni egy kapcsolot a távvezérlés kiiktatására. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
Atomreaktor.
Mellesleg a Budapest kellős közepén, a BME-n is van működő atomreaktor. Évente egyszer ingyen látogatható, csak "seperc" betelik a létszám.
Bővebben..."2022. március 16-tól minden hétfőn" : link : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2022
Köszönjük szépen.
Én csak az évi egy alkalomról tudtam eddig...
Sziasztok,
Van itt olyan, aki tapasztalattal és szaktudással rendelkezik villanyautó témakörban? Főként Nissan Leaf ami érdekelne.
Ne, csak ne villanyautót azt ne... Itt mindenki tuti ebbe a témakörben.
Egy ismerősöm céges Leaffal jár be a munkahelyére...ott is "tankol" ingyen árammal... (Most nem tudok tőle kérdezni, mert Dubai-ban "nyaral")
Ha te is ott szoktál nyaralni, akkor vedd meg nyugodtan!
Mit ki nem bír némelyik akku: 1998 áprilisában kaptam a képen látható akkukat használtan. Ucar 1.5 Ah.
Matattam a sufniban, előkerült ez a 3 db. Rámértem, mind a három 0.7 V, néhány millivolt eltéréssel. Feltöltés után 3A terheléssel pár percig tartotta a 3.5 Voltot, utána is csak szép lassan csökkent. Litokala töltő 24 mΩ belső ellenállást mutat.
Mágneses kézifegyver: Bővebben: Link
Kicsit prototípus feeling, a kapcsoló és a kijelző priceless.
A kétszemélyes FSO Polonez ‒ Nem Photoshop!
Azért ez ügyes.
Még a szélvédőt is úgy összehegesztették, hogy meg sem látszik rajta. A motorbol is kivágtak 2 dugattyút, meg a váltóból is néhány fokozatot.
Miért "hegesztették" volna? A szélvédő vágható, még ha nem is simán.
Rettenetesen instabil lehet kanyarban.
Folyamatosan keresztbe áll tőle a szemem, nem hiszi el hogy ez tényleg ilyen! Mintha egy torzító optika előtt lenne .
Pedig ez bizony ilyen. Vajon milyen lehet a motortér, hogy így csak fele annyi hely van benne?
Szerintem most nagy örülés van.
Szerintetek mi lehet az a szemétkupac közepére dobott elektronikát tartalmazó "valami"? Nem tudok rájönni. Három képcsőszerű eszköz, képernyő nincs, csak lencse. Talán színházi speciális lámpák lehetnek, színek előállításához?
Projektoros TV projektor egysége.
Nem tudom, talán nem véletlen a három darab, talán a három alapszín lehet.
Gondolom elhoztad, és akkor majd megszakértjük.
Na még olyat soha nem láttam.
Szép nagy szörnyetegek , ma már eléggé ritkák, 3 kicsi képcső , magas fényerejűek, mind egy szín, egy projektor rendszeren át vetíti a képet egy ernyőre.
Átlagban ilyen 60-70kg-os TV-k voltak és jó nagy ernyőjűek, így oldották meg a nagy képátlót. Valahol van ilyen lencsesorom, egyet felhasználtam színes reflektorhoz.
A képen nem nagyon látszik, de ott látszott a színkülönbség a lencséken. Azért hittem, hogy csak lámpák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |