Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egy ilyen mátrixnál egy-egy LED által kiadott fény nem sokat számít.
Biztosan alumínium, nem spiáter? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2022
Olyan hogy 18V-os led nincs. A fehér ledek 3V-osak.
A 9V-osban 3 chip van sorba kötve, a 18V-os ban 6 chip, vagyis ezek inkább led modulok. Bár így tokozva, nem nagyon látszik a különbség. Ha az eredeti 50W-os volt, akkor valószínű, hogy a meghajtó is ahhoz igazodik. Vagyis ha a ledeket kicseréled úgy válogasd össze az újakat, hogy az eredő teljesítmény ne haladja meg az 50íw-ot. Valamint nem lenne baj, ha tudnád, hogy a meghajtó mekkora árammal dolgozik maximálisan. mert ezeket a mátrixokat sokféleképpen össze lehet állítani.
Sziasztok!
Lehet-e kapni szerintetek olyan kábelt, amelyben együtt vihető a LAN és a 230 VAC? Házon belül pazarul lehetne kábelezni egy központi UPS-ről járó, kis fogyasztású eszközöket, pl. router / switch / laptopok, riasztó, stb... Ha ilyen nincs, akkor POE módon egy pontból DC-t odavinni, és helyben csinálni nekik egyedileg szükséges tápot. Agyament ötlet? A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Írjam úgy, hogy olyan soros kapcsolású LED chip, aminek 18V a tápfesültsége?
70db LED esetén sehogy nem jön ki a matek 50W-ra. 1W os ledek 70W, 0,5W os ledek 35W Nem tudom, hogy melyik eset a reálisabb, hogy valójában 35W, vagy a 70W-ot járatják csak 50W-on.
Nem baj, hogy így írtad, nem is miattad jegyeztem ezt meg. Inkább azok számára az elektronikában kezdő társak számára infó, akik esetleg olvassák ezt a rovatot.
![]() Nem tudod valahogy megsasolni és vissza rajzolni a ledek áramkörét? Ha úgy van beállítva a ledek árama, hogy ledenként kb 0,7W jut, akkor az 49W, és arra simán írhatják, hogy 50W-os a reflektor. A power ledekre megadott teljesítmény, az csak egy katalógus adat, azt jelenti, hogy arra van optimalizálva, és annál nagyobb teljesítményen nem szerencsés járatni, mert csökkenhet az élettartama. De egy 1W-os ledet simán működtethetsz alacsonyabb teljesítményen is, amit a rajta átfolyó árammal tudsz beállítani.
49 -ről 50 nem nagy eltérés. Keletkínaiak szerintem 40 W-os LED-eket is meghajtanak 50W-ra.
Aztán ahogy lejár a gari, vagy akár előbb is elhaláloznak.
Rendeltem a CONRAD-tól egy "kiforrasztó pákát", nektem mi a tapasztalatotok?
![]()
Nekem az, hogy én nem leltem sok örömem benne, ezért vettem egy 80W-os vákuumos pákát és csináltam hozzá egy szivattyús állomást.
Idézet: „Rendeltem ...” Akkor már nem mindegy? Megkapod, kipróbálod, véleményezed ... aztán vagy ![]() ![]()
Egy videóban (már nem tudom visszakereni) láttam valami hasonlót, egy PC alaplapot javított vele az ember, a videóban azt mondta, hogy neki egészen jól működik (bár nem tudni, hogy ő hány wattos verziót használ). Innen jött az ötlet, én PS/2 csatlakozót szeretnék vele cserélni régi alaplapban.
![]() Eddig egy hőálló műanyag hegyű "Somogyi Elektronic" féle ónszippantóval próbálkoztam (HEStore-ban is kapható), de sikertelenül, fel kell emelnem a pákát, hogy odaférjek a szippantóval, úgy meg a csatlakozó fém háza elviszi a hőt és nem megy, mellesleg kilazult benne a műanyag hegy is. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Megrendelést követően is jók a tapasztalatok, legalább lesz valami sejtésem, hogy mire számítsak.
A műanyag hegyű szippantóval nem túl jól lehet dolgozni!
De ha teszel rá egy 10mm hosszú szilikon csődarabot, akkor szintet léphetsz vele!
Ja, szintet léphetek a használhatóság romlásában.
![]()
Miért is?
Sokkal jobban lehet úgy használni, tud alakulni a panelhez, sokkal jobban lezárja a levegő irányát, oda tud összpontosulni a szívás, ahol szükség van rá! De még véletlenül se próbáld ki, hátha működik!
Csak megerősíteni tudom. Körülbelül 25 éve így használom.
Tavaly fogyott el az akkoriban vásárolt kb 25 méternyi szilikon cső...
Az első ötletedre én még nem láttam megoldást, de gyanítom, hogy nem is létezik hivatalosan,
már csak érintésvédelmi szempontból sem. 230V AC -t nem fognak vinni 0.15 mm² -es vezetéken, ráadásul nem csavart érpáron a jelvezetékek mellett. Merthogy ugyebár egy LAN kábel ilyen. A második feltételezésed a POE az pedig létező dolog, anno kezdetben úgy volt, hogy max 48V DC feszültséget küldhettek rajta, (de ha csak 12V szükséges, akkor annyit amennyi az igény) és ha a csatlakoztatott eszközök támogatják, akkor még tápleválasztó sem kell hozzá. Most már többféle változata is van úgy látom, olvasd át a linkelt oldalt. Úgy rémlik mintha a számítógépes (vagy pont ebben) topikban lett volna szó erről pár hónapja... A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Sziasztok! Van egy ismeretlen kapcsolású bonyolult elektronikám, amiben van szorosan egymás mellett 4 darab ismeretlen (jav: 2SD882-nek tűnnek) tranzisztornak látszó alkatrész. Ezek tokozása TO126, elég rövid lábbal forrasztva (nem igazán hajlíthatóak). És persze melegszenek, és nincs rajtuk borda. A típusukat nem látni mert mögéjük raktak egy rakás kondit. Rámérve a hôleadó füleiken egymáshoz képest 0,2 Ohm körüli ellenállás van, magyarán össze vannak kötve. Szerintetek egy közös rugós hûtôbordát rájuk merjek passzintani? Azaz ha galvanikusan összekötöm ôket a hûtôfülüknél fogva, elromolhat? Ventilátorok (12V BL) fordulatát szabályozzák.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Csak akkor raknék rá közös hütőbordát ha egyforma mértékbe melegszenek, egyébként a hűvösebbet is felmelegetitené amelyik melegebb.
Vannak olyan szigeteőlapkák hütőborda alá amik a höt vezetik de az elektromosságot nem
A középső láb a kollektor, ami egyben a hűtőfelület is. Ha azok biztosan össza vannak kötve (vezetősávok által), nyugodtan rakhatsz rájuk közös hűtőbordát, nem kell elektromosan elszigetelni őket egymástól.
Az asszonykám szeretné megtartani ezt a világítást de valahogyan turbózni kellene rajta, hogy ne legyen ennyire sötét. Jelenleg egy sima izzó világít úgy ahogy. Van ötletetek mit tegyek a helyére?
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
LED "izzó".
Arra oda kell figyelni, hogy beférjen a lámpatestbe. És ne süljön meg a hűtés hiánya miatt. Ne a legolcsóbbat vedd meg, 15 W már egész jól bevilágít (nálam) egy szobát.
Nos E27 -es foglalattal van 100W -os izzó is, ha sima 60W -os volna most benne...
Persze az jobban melegszik is, azt is érdemes szem előtt tartani, hogy teljesen zárt búra, nincs semmi szellőzése. Magyarul megsülhet benne a foglalat... ![]() Vagy megpróbálsz valami nagy teljesítményű energiatakarékost benne, lehetőleg olyat, ami mindenfelé szórja a fényt, mert aminek kisebb a kisugárzási szöge, az csak fél oldalra fog világítani. De ha van egy kis barkácsolási hajlamod, lelógathatod három láncon, és máris jobb a légáramlás. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
Szereld ki belőle a foglalatot, és tegyél be egy mágneses LED panelt. Én ezt csináltam, alighanem szerencsém volt a panel típusával, mert vagy 5-6 éve világít.
Mágneses LED panelek például.. Ja, és sokkal nagyobb fénye lett, mint a gyárilag engedélyezett izzóval.
Köszi. Neked is meg a többieknek is.
Sziasztok. Próbáltátok már ezt a krimpelő fogót: Bővebben: Link
? Ha teljesen jól és elfogadhatóan működik, akkor veszek egyet.
Jobb helyen külön kábelcsatornában (vagy csőben) közlekedik az ethernet és a 230, nem javasolt párosítani.
A PoE jó ötlet, de van egy ára, főleg ha aktív. Én azt csinálnám, hogy párban vinném oda az Cat5E kábelt, egyikre menne az RJ45, az lenne a hálókábel, a másiknál pedig 2-2 érpárat megküldenék 24-48 Volttal az UPS-nél, a másik oldalon pedig egy stepdown konverterrel helyben előállítom a szükséges feszt. Elvileg valami 30W környékén van a PoE teteje sima kábelnél, de ha több kell, akkor többet is kihúzhatsz tápnak. Mindenesetre erre biztosan nem RJ45-öt tennék, hanem valami más csatlatozót, már ha teszel rá A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
Szerintem nem jó.
-Vékony az anyaga. -Drága. -Nem cserélhető a pofája. Csak azt tudja, amit most. Ha pedig sérül, akkor dobhatod ki az egészet. -Nincs benne racsni és plusz erőkar. Szerintem ezek olcsóbban jobbak: https://www.hestore.hu/prod_10025976.html https://www.hestore.hu/prod_10040373.html A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2022
Hasonlóval találkoztam már. Azokra a kis érintkezőkre, amire méretezve van, teljesen jó.
Sziasztok
Dc Motor zavarszűrésébe tudnátok segíteni? 2 irányba forgó. 320Mhz-s radio vevőt kegyetlenül zavarja
A motor lábaira egy 150 nanós kerámia kondit köss párhuzamosan és úgy próbáld meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |